cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Esittelyssä Kuopion askartelukaupat: Askartelukulma

4 kommenttia

Juttusarja, jossa perehdyn Kuopion askartelukauppojen tarjontaan, jatkuu! (ensimmäisen osan näet täältä ja toisen osan täältä) Koska itse harrastan eniten skräppäystä, korttien ja korujen tekoa, käsittelee tämä juttusarja kauppoja pääasiassa näistä näkökulmista. Nyt vuorossa Askartelukulma.

Askartelukulma Matikainen Oy, Puijonkatu 28, 70110 KUOPIO
Avoinna: ma-pe 10–17.30 (kesäisin 10-17), la 10-14
(heinäkuussa lauantaisin suljettu)

Askartelukulma sijaitsee keskustassa, kivenheiton päässä torilta ja rautatieasemalta. Jos pitäisi kuvailla Askartelukulmaa yhdellä sanalla, sanoisin että paikka on todellakin askartelijan aarreaitta. Liikkeestä löytyy vaikka mitä, materiaaleja löytyy niin paperiaskarteluun, pienoismallien (lennokit sun muut) ja nukkekotien harrastajille, softgun-harrastajille, posliinimaalaajille…jne. Myös kehystyspalvelu löytyy ja liike järjestää myös monenlaisia askartelukursseja.

Kun kysyin lupaa kuvata liikkeessä, minulta pyydettiin etten ottaisi kuvia liikkeessä esillä olevista askartelumalleista (siksi kuvissa osat kohdista olen sumentanut) tai ottaisi ylipäätänsä paljoa yleiskuvia liikkeestä. Jospa nämä pari kuvaa kuitenkin antaisivat vähän edes kuvaa, mitä kaikkea ihanaa liikkeestä löytyy. Kauppa on kuitenkin aika iso, isompi kuin mitä näissä parissa kuvassa nyt näkyy.

Kaupasta löytyy mm. paljon materiaaleja kortteihin ja skräppäykseen; papereita, koristeita, kukkia, nappeja… Yleensä pyrin käymään säännöllisesti kurkkaamassa josko jotain uutta kivaa olisi tullut.

Myös leimailutarvikkeita on paljon (myös Timpan distress inkkejä) ja peruskartonkeja.

Taiteilujatarvikkeita löytyy myös. Itse olen ostanut täältä lähes kaikki omat maalini ja gessot, joita käytän lähes jatkuvasti skräppisivuissani. Myös Copicin tusseja on tullut hamstrattua.

Ainiin ja tietenkin koruaskartelutarvikkeita. Helmiä löytyy paljon ihania. Oikealla kuvassa Graphic 45:n skräppipapereita, joita löytyy liikkeestä pitkä telineellinen. Näiden lisäksi myös muitakin irtopapereita löytyy ja paperilehtiöinä myös skräppäyspapereita.

Muitakin värikkäitä helmiä löytyy ja tietenkin yleisiä tarvikkeita korujen tekoon.

Kortteihin ja sivuihin tulee tehtyä tältä hyllyltä usein kivoja löytöjä.

Nauhoja ja leikkureita löytyy myös isot valikoimat.

Tälläiset ihanat leimasimet osuivat mun silmiin tällä reissulla. Aivan ihania, mä haluaisin nää kaikki!

Samoin näitä ylläolevia tuli kuolattua. Tosiaan Askartelukulmasta olen ostanut suurimman osan noista minikirjasissa käyttämistäni saranarenkaista. Noissa on hinta-laatusuhde kyllä kohdallaan.

Tälläiset ostokset lähtivät minun mukaani tällä ostosreissulla. Noita kakkupapereita ja nappeja onkin jo varmaan osa bongannut jo mun askarteluista.

Yhteenvetona: Jos ikinä olet Kuopioonpäin eksymässä, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan paikassa.

4 thoughts on “Esittelyssä Kuopion askartelukaupat: Askartelukulma

  1. Hoh-oh, siehä oot ollu ahkerana päivittelemässä juttuloita tänne! Meinaa ihan tulla huono omatunto kun omat päivitykset on hieman taukoilemassa, kun pidän pientä piirustelettomuustaukoa taas tän viikon ko innostuin pelaa Neverwinter Nighstsia pitkästä aikaa :D

    Muthei muuten, kun tos oli et tuol Askartelukumassa on noita taidetarvikkeita, ni ootko pongannu sieltä puuvärejä irtokynä mallisena? Kun pitäs hamstrata muutamia värejä jotka paletista uupuu, muttei kehtois ostaa uutta laatikkoo vaan parin värin takia. Kauhian vaikee löytää taideliikettä josta noita sais enää O_o Tulee kyl kuolattua ulkomaisilla saiteilla taideliikkeitä mut ei kyl uskalla tilata ko ei tiijä et mitä tapahtuu. Oon jo pari kaveria ympäri Suomee palkannu vakoilemaan miulle taideliikeitä josta sais irtokyniä :D

  2. Ompa upea valikoima!

  3. Mirva: Hei joo, pitääpä muuten vilkaista niitä puuvärivalikoimia tuolla tarkemmin ensi kerralla! Niitä Derwenttejäkö siis kaipailisit? Ja joo puuvärejä on kyllä vähän ikävä tilata postitse kauhean kaukaa kun ne saattaa postin käsittelyssä katkeilla sieltä sisältä, ja mikään ei ole raivostuttavampaa kuin katkeileva puuvärin sisus!

    Riikka: Joo, eikö olekin!

  4. Noista kuvista en huomannut ihana vanhanajan joulujulisteitta,voiko niistä saaha malleja vaikka sähköpostiin tai on esitteitä,niin nythän on postilakko.

Jätä kommentti