cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Polttarialbumit

15 kommenttia

Jesh, viimeinkin pääsen esittelemään tämän ison projektin, josta olenkin täällä blogissa jo vihjaillutkin aiemmin. Piti vain odotella, että nämä lahjat pääsivät turvallisesti omistajilleen. Eli kyseessä on peräti kaksi polttarikirjaa. :) Varoitus, iso läjä kuvia siis luvassa! Ja kaikista kuvista saat klikattua tällä kertaa myös isompaan versioon!

Eli vietimme porukalla Einin ja Lauran tuplapolttareita heinäkuun alulla (josta postailinkin aiemmin jo muutamia valokuvia) ja me järkkärit halusimme antaa tytöille lahjaksi kivat kirjaset, joihin on koottuna valokuvia polttaripäivästä ja muuta kivaa muisteltavaa. Minäpä kokosin siis nämä kirjaset ja lisäksi jokainen teki mukaan oman sivunsa, johon tuli henkilökohtaiset tervehdykset morsioille. Nämä jokaisen omat sivut laitettiin albumin alkuun ja loput sivut sitten sisältävät valokuvia polttaripäivästä aikajärjestyksessä kuvattuna. Lisäksi kirjan mukana on kuva-cd, jossa sitten on kaikki päivän aikana napsitut valokuvat.

Molempien kirjojen koko on reilu A5. Mietin kirjasten ulkoasua ja lopulta päädyin tekemään molemmille lähes samanlaiset kirjaset. Kansissa on eniten eroja, mutta sisäsivut on sitten koristeltu aika lailla samoilla materiaaleilla ja samalla rosoisella tyylillä. Myös samoja valokuvia löytyy, mutta eroja näissäkin (ja kuvateksteissä) on kummankin polttarisankarin näkökulmaa ajatellen. Kirjat haluttiin tehdä mahdollisimman pienellä budjetilla, joten sivuina käytin erilaisia pahveja. Näistä tulikin ihan kivasti paksuutta kirjaan ja melkein vähän liikaakin, koska loppujen lopuksi sivuja tulikin aika paljon enemmän kuin aluksi oli mielessä. Oli vain liian monta kivaa valokuvaa, jota ei voinut missään tapauksessa jättää pois! Tulipahan sitten käytettyä kaikki pahvit mitä vaan kämpästä irtosi. Oli muuten hullun hauskaa repiä ja raastaa noita pahveja! :D

Tässä ensin Einin kirja aukeama kerrallaan. (klikkaamalla saa isot kuvat esiin) Ihan alussa on tekijöiden tervehdykset ja tämän jälkeen on jokaisen omatekemä sivu, joita en nyt tässä kuitenkaan viitsi esitellä, koska sisältävät henkilökohtaisia viestejä.

Tuo valkoinen lappu on ohjelmalista, joka siis on lapun toisella puolella. Siinä oli polttaripäivän aikataulut meille järkkereille. Laitettiin ne nyt näihin kirjoihin mukaan.

Jokainen sivu on tehty erilaisten pahvien päälle, osa on paksumpia ja osa ohuempia. Esimerkiksi kaljalaatikoiden pahvit pääsivät hyötykäyttöön (piti poikakaveriakin hoputtaa juomaan kaljat nopeasti että saan tyhjän laatikon käyttöön ;D ) ja on tuolla käytetty myös paperipussejakin. Ei nyt happovapaita materiaaleja, mutta näin paksut kirjat skräppipapereista olisivat tulleet liian kalliiksi. Eikä kyllä olisi ollutkaan niin paljoa samanlaista paperia.

Koristeina käytin siis lähinnä vain nauhoja (Tildan ja pitsiä nauhakaupasta), paperikukkasia ja muutama nappi siellä täällä. Kuvatekstit kirjoittelin koneella ja tulostin. Tässä tuli varmasti tehtyä skräppipapereiden millintarkan käytön ennätys. Kansiin ja sisäsivuille silputtua paperia kului yhteensä vain kolme arkkia :D

Polttareissa oli ohjelmassa mm. runonlausuntaa. Nämä runot tulivat tietenkin myös kirjoihin mukaan. Tuota yhtä kuvaa ajattelin vähän sumentaa, kun ohjelmassa oli pieni hassu pukeutumisleikki päivänsankareille.

Loppuun tein vielä kotelon valokuva-cd:lle, johon siis poltettiin kaikki valokuvat. Tässä vielä Einin kirjan takakansi:

Ja sitten Lauran kirja, josta löytyy osittain samoja valokuvia, mutta laitan nyt kuitenkin kaikki aukeamat tästäkin kirjasta näkyville.

En tästäkään näytä muiden omia tervehdyssivuja, mutta tässä nyt kuitenkin esimerkki omasta sivustani. Ihan vain koneella kirjoitettu ja ruskealle pahville tulostettuna.

Pursuilevat kirjat on musta niin kivoja, niin päätin laittaa tähän koristepaperia tursuilemaan reunan yli, samaa kuin kannestakin löytyy. Revin myös sivuja hivenen erikokoisiksi, että myös sillä tapaa tulee sivuihin vähän vaihtelua ja sivujen reunoista voi kurkistella seuraaville sivuille.

Tähän kokeilin vähän erilaista cd-kotelosysteemiä.

Ja vielä Lauran kirjan takakansi. Semmoisetpa niistä tuli. Tietenkin yksittäisiä aukeamia olisi voinut tuunata lisää, mutta toisaalta ihan kiva antaa erilaisten pahvien näkyä kunnolla. Itse olen kuitenkin tosi tyytyväinen lopullisiin kirjoihin. Näitä oli kyllä niin kiva tehdä, varsinkin noiden pahvien kanssa puuhastelu ja kansien teko oli tosi kivaa.

15 thoughts on “Polttarialbumit

 1. Cute & cool! Tosi kivat muistot sankareille. Sarjatyö on joskus vähän puisevaa, mutta olet onnistunut tekemään molemmille kivat albumit samaan tyyliin.

 2. Vau, enpä voi muuta sanoa. Nämä on niin upeat. Mä tykkään ihan hulluna sun rosoisesta tyylistä ja tässä pahvit näyttää erityisen upeilta.

 3. Oletpas kekseliäs ja aikaansaava! Minäkin tykkään kovasti rosoisesta tyylistäsi, kun se on niin erilainen kuin itselläni. Noi eri pahvit näyttää kyllä kerrassaan hienoilta.

 4. Siis WAU miten upeita!!! Oot kyllä ihan mahdottoman taitava pahvien yms. rosoisten materiaalien käytössä! Mun oma tyyli on niin hirmu selkeälinjainen ja säntillinen, että toivoisin osaavani tehdä tämmöisiä ”rosoisia irtiottoja” välillä, mut kun ei vaan oikein luonnistu :D

  Saranarenkaatkin näyttää olleen just sopivat ;)

 5. Tosi ihkuja! Mahtavan hienot kannet ja kiva idea käyttää pahveja. Hapokkuuskaan ei haitanne, kun kuvat löytyvät myös cd:ltä – aikanaan kellastuvat kuvat sopivat rosoiseen tyyliin hyvin. Pahvit tuo tosi kivasti tekstuuria ja eläväisyyttä sivuihin.

 6. IHANAT!!!!! Noi pahvisivut on niin upeita, voi että sentään. Mahtavaa, että oot jaksanut väkertää kaksi samanlaista albumia!

 7. todella kauniit molemmat albumit! ja myös mä fanitan sun rosotyyliä paljon. ja sekin on kiva et pahvit on erilaisia. :) sä oot taitava!

 8. Molemmat on niin hienot!! Tykkään ihan mielettömästi hempeän vaaleanpunaisen ja rosoisen pahvin kontrastista! Kyllä sun ystävien kelpaa! =)

 9. Tämä(kin) on hurjan söpö: olet pahvinkäytön ja minialbumien mestari!

 10. Nää on ihan mahtavia!

 11. Kerrassaan IHANIA!! Pahvien käyttöä pitääkin kokeilla…Sä saat monet yksinkertaset jutut näyttämään niin upeilta, ompelu, repiminen, reijittäminen, maalit yms…Olen kateellinen :D

 12. Aivan mahtavat. Tykkään noista revityistä sivuista ja rosoisesta ilmeestä. Joka on samalla kuitenkin aika sievä.

 13. Nyt vasta eksyin tänne ja voi vitsi tykästyin tekemiisi polttarikansioihin!! Varmasti on sankarit tykänneet vähän erilaisemmista kansioista! Ainakin minä olisin :)

 14. Kauniita! Onko nuo Tildan nauhat muuten happovapaita? On mietityttänyt. Jostain luin et heidän paperit olisi.

 15. Sissisipuli: En tiedä Tildan nauhojen happovapaudesta, mutta ainakin mulla on usko että ne olisivat happovapaita, kun paperitkin kerran ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s