cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Tutoriaali söpöjen kukkasten taitteluun

11 kommenttia

Aiemmin skräppisivussani vilahtaneen taitellun kukan tekoon tuli kyselyjä, joten ajattelin tehdä pienen kuvallisen tutoriaalin noiden kukkien tekoon. Nämä ovatkin tosi nopeita ja helppoja tehdä. Kukat eivät vaadi edes paljoa paperia taitteluun, joten esimerkiksi jämäpapereita saa hyvin tuhottua näitä tekemällä.

Leikkaa kahdeksan samanlaista, neliönmuotoista palaa. Papereiden ei tarvitse olla kaksipuoleisia. Tässä mallissa teen harvinaisen ison kukan, mutta muuten sellaiset parin sentin kokoiset neliöt ovat aika kätevän kokoisia vaikkapa kortteihin.

Taita neliö mallin mukaan puoliksi ja avaa sitten taitos.

Käännä paperi ympäri. Taita reunat keskelle edellisen taitoksen viivan mukaisesti. Taita reunat ihan vastakkain kiinni toisiinsa. Paperin kuviopuoli tulee ulkopuolelle.

Ota pala pohjapahvia jonka päälle kukka kootaan. Laita pohjaan liimaa ja asettele kahdeksan terälehteä rinnakkain yksitellen ja ympäri alustan.

Kukkapohja on valmis, tadaa!

Näyttäisi aika hienolle näin vaikkapa lasinalusena jonnekin kemuihin, eikö? No itseasiassa se on tässä vaan kuivumassa painon alla.

Kukka voisi olla valmis tuollaisenaankin, päälle vain nappi tai muuta koristetta. Tähän kukkaan tein kuitenkin toisenkin kerroksen päälle. Tee samanlainen kukkanen kuin aiemmin, mutta tee papereista vain vähän pohjimmaista kukkaa pienemmät. Yllä näkyy mun esimerkkikukan papereiden kokoero.

Ja sitten vaan liimataan kukat päällekkäin. Kukat voi laittaa täysin samansuuntaisesti toistensa päälle, tai sitten kiertää päällimmäistä kukkaa vähän parikymmentä astetta vinottain, kuten tässä on tehty. Päälle liimasin vielä pahvikoristeen ja napin.

Ja muutamat valmiit kukat. Kukista saa erilaisia kun laittaa vaikkapa joka toisen terälehden eri paperista tai tekee vaikka vielä useammankin kukan päällekkäin. Helppoja ja kivoja!

11 thoughts on “Tutoriaali söpöjen kukkasten taitteluun

 1. Sehän on vanhaa kunnon teepussitaittelua! Tosi kauniita kukkia. Tein muinoin linkkilistan erilaisista taitoksista – osa sivuista on jo hävinnyt, mutta suurin osa toimii näköjään vielä: http://lehtipollo.vuodatus.net/blog/849606/kootut-teepussitaittelulinkit/

 2. Haa, pitääpäs kokeilla tätä. Varmaankin näyttää paremmalta (taitokset pysyy jne.), jos käyttää jotain hippasen paksumpaa paperia?

 3. Kauniita teepussitaittelukukkia, kiitos, että jaoit ohjeen selkein kuvin :)

 4. Onpa kauniita kukkasia! Täytyykin kokeilla näitä tehdä, kun noin hyvät ohjeet olet laittanut, kiitos!

 5. Mahtavia kukkia, pitänee kokeilla jossain vaiheessa :)

 6. Jämäpaperien käytölle tarvitaan aina ideoita, kiitos tästä vinkistä!

 7. lehtipollo: Aah, ai että teepussitaittelua! Yritin vaikka millä nimillä etsiä ja googletella, niin ei mistään löytynyt eikä kukaan ollut kuullutkaan. Vissiin liian vanha tekniikka kyseessä ;D Kiitos noista muistakin linkeistä! Mahtavia. :)

  Tiina: Jos haluaa enemmän ”kohollaan olevan” niin paksumpi paperi saattaa olla parempi. Tosin kovin pieniä kukkia jos tekee, niin taitoksia saattaa olla vaikeampi tehdä. Itse olen käyttänyt ihan perus skräppipapereita.

  Ja kiitos muillekin, eipähän tuon ohjeen kuvaamisessa mennyt kuin muutama minuutti, joten ei ollut paljoa vaivaa :)

 8. Kiitti ohjeesta, täytyykin joskus kokeilla!

 9. Onpas kivoja kukkia, pitääkin joskus kokeilla. Kiitokset selkeistä ohjeista.

 10. jihuu, kiitos, hienoja! muistaisinpas kokeilla joskus tätäkin!

 11. tein itse tapetti paperista tuli hieno .kiitos ohjeesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s