cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Julmat lammit

10 kommenttia

Kävimme elokuun puolessavälissä reissulla Saarijärvellä ja samalla kävimme retkeilemässä Julmilla lammilla. Julmat lammit on luonnon- ja maisemansuojelualue, joka sijaitsee keskellä metsää valtatie 13 varrella noin 9 kilometrin päässä Saarijärven keskustasta. Lampialueella kiertävä luontopolku on noin kolmen kilometrin mittainen, mutta maasto on vaikeakulkuista, joten aikaa retkelle kannattaa varata useampi tunti. Polku kiertää reitin lampien ympäri ja reitin varrelta löytyy näköalatasanteita ja taukopaikka nuotiokatoksineen ja polttopuineen, jossa voi vaikka paistaa makkaraa. Koko alue on todella vaikuttava korkeuseroineen, rotkoineen, synkkine metsineen ja louhikkoisine lampineen.

Translation:

In August, we visited Julmat lammit, translated as ”cruel ponds”. It is a natural reserve in Saarijärvi, middle-Finland. The 3 km marked hiking trail encircles the beautiful ravine ponds. The trail is quite short, but the terrain is hard to walk, so it takes a couple of hours to walk the path. The place is perfect to photograph bouldery ridges and dark forests.

Mainokset

10 thoughts on “Julmat lammit

 1. Upeita maisemakuvia ja oih, sitä makkarakuvaa.. ihan vesiherahti kielelle :)) Ihania kortteja oli myöskin syntynyt viimevierailustani. Kiitos sinulle vierailustasi ja kommentistasi blogissani :)

  • Kiitos kiitos! Oli vaikeuksia valita parhaimpia kuvia, kun tuli räpsittyä tuolla niin paljon kuvia! Makkara oli kyllä hyvää, maistuu aina noin reissussa vielä oikein erityisen hyvälle aina! :D

 2. Vau mikä paikka! <3 Täytyy kirjata vierailu tuolla jollekin to do -listalle :)

  • Siis ihan todella upea paikka, kannattaa ehdottomasti käydä! Minäkin kävin nyt vasta ekaa kertaa, vaikka tuo on tosi lähellä meidän äitin taloa. Pitää kyllä käydä uudestaankin, maisemat kuulemma vaihtelee tosi paljon sen mukaan onko miten sateinen kesä ollut, välillä saattaa olla tosi kuivuneitakin nuo lammet. Nyt oli tietty paljon vettä, joten osa poluista oli jopa jäänyt veden alle!

 3. Whoah, toi toinen kuva on ihan mieletön! Karmivan riipivä! Voi melkee nähä kuinka täysikuisina öinä joillekin pakana jumalille uhratut neitsyet römpii syvyyksistä hakemaan oikeutta surmaajilleen, houkuttaen pahaa-aavistamattomat matkailijat veden kylmiin syövereihin.*brrrrrr*

  ..en taia uskalta lähtee tonne :D

  • Tossa tokassa kuvassa lampi jatkuu vielä pitkälle vasemmalle. Tarvis laajemman objektiivin. Tosin vähän se jäi kyllä puiden peittoon, että ei ehkä olisi kuvaan saanut kokonaan kuitenkaan. Tuolla paikassa kyllä mielikuvitus pääsis hyvin laukkaamaan. Alkumatkasta oli vielä vähän pilvistä ja synkkääkin niin hrrrr. Mutta onneks aurinko sitten alkoi paistaa. :D Joo, oli tuolla vähän jännää muutenkin. Esim. tossa kakkoskuvassa näkee hyvin, että tosta on tosiaan ihan jyrkkä pudotus tonne alas, ei mitään suojakaiteita tms.. :D

 4. Vaude! Jos ikinä Saarijärvelle päin tulee eksyttyä niin tuolla täytyy kyllä poikkeilla. Niin karua, mutta kaunista!

  • Kannattaa kyllä käväistä vaikka matkan varrellakin. Jo reitin alkupäässä on kivannäköistä maastoa, jos ei koko reittiä ehdi kiertämään.

  • It really is! And much more stunning in real life, the photos just show a little parts of the whole big area!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s