cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Tutoriaali höyhenten värjäämiseen

10 kommenttia

Näin pääsiäisen aikaan värikkäitä höyheniä löytyy kaupoista joka puolelta. Sesongin ulkopuolella kuitenkin yksi kätevä paikka ostaa höyheniä on kalastusliikkeet, josta nämäkin sulat on ostettu. Perhonsidontaan käytetyt sulat ovat nimittäin myös tosi käteviä askarteluun. Vaihtoehtoina on useita värikkäitä sulkia, mutta aina ei löydy omiin tarkoituksiin juuri oikeaa sävyä, ja värittömät ovat usein myös halvempia, on silloin kätevä värjätä höyhenet itse.

feather dyeing tutorial

1. Tässä mallissa käytin pohjana värittömiä strung guinea -höyheniä.
2. Sulat hylkivät vettä ja värejä, joten höyhenet on ensin pohjustettava. Tähän voi käyttää joko fiksatiivia tai ihan hiuslakkaa. Suihkaise kevyesti, anna kuivahtaa ja suihkaise toinen kerros.
3. Lakan kuivuttua värjää höyhen suihkemaalilla. Käytin Glimmer Mistin sävyä Scarlet. Jos haluat enemmän väriä, anna kuivahtaa kerrosten välillä.
4. Höyhenistä riippuen leikkaa ylimääräiset haituvat pois. Maalit tarttuvat nätimmin tasaiseen pintaan, joten tälläiset pehmeää haituvaa sisältävät kohdat saattavat näyttää liian takkuisilta. Lisäsin vielä höyheniin muutamat timantit loppusilaukseksi.

Translation:

Here’s a tutorial how to dye your own feathers. Now during easter there are plenty of colourful feathers in the shops, but off the season, one good place to buy feathers are fishing shops. Feathers used to fly tying are good for crafting too. There are many colourful feathers to choose from, but sometimes you need specific colour for your project, so dyeing is good choice.
1. In this tutorial I used neutral strung guinea feathers.
2. Feathers are resistant to wet colours so first you have to make primer base. Spray with fixative or hair spray. Spray gently, let dry and spray another layer.
3. After it dries, spray with colour you want. I used Glimmer Mist in Scarlet. If you want more colour, let it dry between layers.
4. The colours stick better to the smooth surface, the fluffy surfaces may look raggy. So I cut them off. I also added some pearls for finishing touch.

Advertisement

10 thoughts on “Tutoriaali höyhenten värjäämiseen

 1. Kiitos hyvästä vinkistä, nuo höyhenet on kyllä kauniit käsittelyn jälkeen.

 2. Kiitos hyödyllisestä tutoriaalista. Olen joskus kokeillut höyhenten värjäämistä, mutta ei onnistunut, kun en ymmärtänyt käyttää fiksatiivia. Nyt pitää kokella uudelleen :)

  • Kiva jos on hyötyä! :) Kokeilin kans ensin väriä suoraan, mutta nopeasti huomasi, että eihän se toimi ilman apuaineita, kun hylkivät niin tehokkaasti vettä. Kokeilin sekä hiuslakalla että fiksatiivilla, molemmat toimi hyvin.

 3. Vautsi! Upeannäköisiä sulkia!

 4. Minultakin puuttui tuo fiksatiivi (hiuslakka) välistä, kun kerran kokeilin. Josko nyt uskaltautuisi uudemman kerran :)
  Kiitos Anski opetuksesta!

 5. Hauska idea. Mutta mitäs tekisit tylsille bulkkihöyhenille, jotka löytyy kaikissa ihanissa räikeissä väreissä? Ehkäpä täytyy vaan kokeilla pelkkää sävytystä :D

  • Jotkut ovat tehneet värinpoistoja höyhenille liottimilla, mm. kloorilla. Kestää kyllä useamman päivän se liottaminen, joten en ole itse jaksanut lähteä kokeilemaan. Tosin en tiedä miten toimivat jo värjättäyihin höyheniin, kokemuksia kuullut vain aidoista ja alkuperäisessä kunnossa olevista höyhenistä. Pitäisi kyllä kokeilla :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s