cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Tutoriaali: muhkeat silkkipaperiruusut

4 kommenttia

Tässä pieni tutoriaali, kuinka tehdä muhkeita kukkia silkkipaperista. Näiden tekoon tarvitset vain silkkipaperia tai muuta vastaavaa ohutta paperia, haaraniitin ja värisuihkeita ja glitteriä. Melko samoilla välineillä ja tekniikoilla voi tehdä myös toisenlaisia kukkia, joista olen tehnyt aiemmin tutoriaalin.

silkkipaperiruusu_tutoriaali

1. Taittele silkkipaperista kasa paperia. Mitä useampi paperikerros, sitä muhkeampi kukka. Näissä kukissa on noin reilu 20 kerrosta.
2. Leikkaa paperikasa lehden muotoon ja pistä neulalla tai piikillä lehden toiseen reunaan reikä. Älä pistä reikää ihan reunaan asti, jotta paperi ei repeä.
3. Laita reikään haaraniitti. Levitä lehdet auki ympyrän muotoon.
4. Rypistä terälehdet ylöspäin sormin. Aloita keskeltä ja rypistele terälehdet muutama pala kerrallaan.
5. Kun kukka on rypistelty, suihki kukan päälle varovasti väriä suihkemaalilla. Älä kastele kukkaa liikaa, ettei se mene kasaan. Itse suihkin vaaleampaa keltaista päälle, käänsin kukan ympäri ja suihkin alle tummempaa sävyä, jolloin kukka saa enemmän kolmiulotteisuutta myös värityksessä. Valkoisesta paperista voi jäädä pieniä kohtia näkyviin. Minusta se kuitenkin antaa kivaa vivahteikkuutta kukalle. Jos kuitenkin haluat tasavärisen kukan, kannattaa paperit värjätä jo vaiheessa yksi tai käyttää valmiiksi värillistä paperia.
6. Lopuksi kukan terälehtiin voi sipaista liimaglitteriä. Samalla liiman avulla voi kiinnittää ja liimata terälehtiä ylöspäin hiukan kiinni toisiinsa.

Translation:

Here’s a tutorial how to make these full paper roses. You need thin paper that wrinkles easily, like silk paper or clothes pattern paper. You shape the rose by wrinkling the paper upwards. Begin from the top layers. I coloured the flower with two mists, lighter colour on top and darker on the bottom. Don’t use too much spray so that the rose doesn’t get too wet. At the end I added some glitter on the tips of the petals.

Advertisement

4 thoughts on “Tutoriaali: muhkeat silkkipaperiruusut

  1. Hyvä idea, täytyypä kokeilla. Kiitti vinkistä. Terälehden kai voi leikata erilaiseksikin, esim. hieman pyöreämmäksi, näin tulisi erilaisia kukkia.

    • Niin tosiaan voi! Teinkin tuossa jo muutamia testailuja eri muodoilla. Se miten paperia myös rypistelee, vaikuttaa paljon lopulliseen muotoon.

  2. Oi että on kauniita. Kiitos ohjeesta. Olen tehnyt joskus kukkia, mutta en ole tajunnut tuota haaraniittiä ja lankakötöstykset eivät ole näin kauniita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s