cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Pala nörttihistoriaa

16 kommenttia

Skräppihetket Haasteessa on nyt aiheena oma historia. Monipuolinen aihe, jota voi lähestyä monelta kannalta. Mä tein leiskan, jossa mietiskelin vanhoja harrastuksia aikakausittain, jaettuna neljään ajanjaksoon koulun ja asumispaikan mukaan. Ensin ajattelin kirjoittaa kouluista ja kavereista, mutta tarinointeja kirjoittaessani jotenkin aihe alkoi painottua noiden harrastusten puoleen. Joten loppujen lopuksi tämä taitaa olla enimmäkseen pieni tiivistelmä nörttiharrastusteni historiasta. Varsinkin vanhempia valokuvia oli hankala metsästää tähän hätään, ja eikä noita kuvia harrastusten parista ole muutenkaan tullut otettua, niin päätin käyttää vain yleisiä omia kuvia noilta ajanjaksoilta. Pari ekaa oli niin huonolaatuisia, että päätin käyttää kaikkia kuvia mustavalkoisina.

palahistoriaa1

Asetteluun ja siniseen värimaailmaan sain inspiraation tästä Corrien leiskasta. Skräpistettyä on layout ja maalivetelyt taustalla. Heittäydyin kuitenkin tekstuurien kanssa villiksi ja päätin rohkeasti koittaa kaikkia sikinsokin. Vähän kyllä silmissä sirisee näin pientä kuvaa katsoessa, mutta livenä tuo on oikeastaan ihan kiva. Vähän niillä rajoilla tosin tykkäänkö vai onko jo liian villi. Taustapaperi on Pinkpaisleen Portfolio Unbelievable, ja muut Glitzin Cashmere dame 6×6 paperikosta.

palahistoriaa2

Tarinoinnit kirjoittelin suoraan koneella ja tulostin itsetehdyille tageille. Ne voi vetää ulos leiskasta. Asiaa olisi riittänyt enemmänkin ja oli vaikeuksia mahduttaa tekstejä tageille. Monta juttua tuli mieleen jälkikäteen ja vähän mietinkin, että näistä aiheista saisi aikaiseksi vaikka minialbumin. Kuvituksia pitäisi tosin metsästää hieman, mutta sittenhän sitä voisi käyttää myös kirjojen kansia, tv-sarjojen ja pelien screenshotteja ja muuta vastaavaa valokuvien sijaan.

palahistoriaa3

Translation:

In Skräppihetket challenge blog theme this time is my history. Here’s my DT page. My page is a short history of my geek hobbies in different times; reading, live action role playing, swapping, gaming, comics, anime etc. I used four tags I made myself and divided the history in these sections based on different school times. The layout and colours are scraplifted from this layout by Corrie. But I went a little pattern crazy. Background paper is Pinkpaislee’s Portfolio Unbelievable, and other papers are from Glitz’s Cashmere Dame 6×6 paper pad.

16 thoughts on “Pala nörttihistoriaa

 1. Tykkään hurjasti tästä!
  Hienosti sommiteltu ja värimaailma on tehokas ja upea! Hyvää Pääsiäistä Sinulle!

 2. Tämä on hieno! Ihanat värit, mielenkiintoiset tekstit. Sivun asettelu on myös mun mieleen.

 3. Ooooo, onpas tosi hieno, tykkään ihan kauheesti tosta ideasta lomitella nuo tägit, ja fontti on tosi hyvä valinta – ihan hirmuhieno!
  Ja hei, mäkin muutin 2001 (tammikuussa) Kuopijoon, takaisin etelään lähdin toukokuussa 2008 ja siinä välissä tuli asuttua hetki Kelloniemessä, vähän aikaa Särkiniemessä mutta enimmäkseen ihan keskustassa, Haapaniemenkadulla. Aikasta paljon touhusin AMKn opiskelijakunnan jutuissa, joten muotoiluakatemiallakin tuli aina välillä pyörittyä. Oih, ne oli kyllä hauskoja Kuopijo aikoja ne :)

  • Kiitos paljon! :) Aaah, ollaankohan sitten jopa törmätty samoissa kuvioissa, jänskää :) Kuopiossa on itekin tullut asuttua niin monessa osoitteessa jo, eri opiskelijakämpissä Neulamäessä, Männistössä, Niiralassa ja keskustassa suurimman osan ajasta. About seittemässä eri osoitteessa! :D

 4. Cool! Tykkään erityisesti noita tageista ja hallitusta vahvojen kuosien paljoudesta :)

 5. Tykkään kovasti. Ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinulle.

 6. Hieno, dynaaminen sivu, tykkään!

 7. Hih hih.. mulla on edelleen Dreamcast kaapissa, tosin pelit myin pois jo muutama vuosi sitten ja loppuvuodesta harkitsin jo luopuvani konsolistakin :). Mä pelailen kanssa aika paljon ja olen aina pelannut.. mutta aina oikeastaan konsoleilla. Mä en jotenkin osaa kuvitella pelaavan PC-pelejä :). Ollaan muuten aika samoilta hoodeilta kun mä olen asunut aikasta ison osan elämästäni Leppävirralla :).

  • Dreamcastista, toimivasta sellaisesta alkaa saada jo hyvät rahat jos raaskii myydä. Itse en oo raaskinut, vaikka ei sillä olekaan tullut pelattua vuosiin. Tosin Dreamcastin Soulcalibur on edelleen yksi parhaimmista mätkintäpeleistä ja siitä ei vaan voi luopua! Ja eihän sitä tiedä milloin iskee vastustamaton himo pelata Shenmueta! :D Itsekin pidin itteäni pitkään vaan konsolipelaajana, mutta kun tuli satsattua tietokoneeseen aikoinaan wowin takia ja sitä myötä jatkettua koneen päivitystä, niin kyllä sitä sit innostui sillä pelaamaan enemmänkin. Ja nyt se tuntuu niin paljon ”helpommalta”, ainakin kaikki ammuskelupelit on niin helpompi tähdätä hiirellä kuin tatilla. Millaisia pelejä sä pelaat? Suosituksia? :)

 8. Awesome layout, looks beautiful and I love the story telling!! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s