cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Minialbumi ystävänpäivälahjaksi

14 kommenttia

Ystävänpäivä lähestyy ja on taas aika miettiä lahjoja ja kortteja, joilla ilahduttaa ystävää! Tänään esittelenkin Paperilla-lehden blogissa ja lisäksi täällä omassani vaihe vaiheelta tämän ystävänpäiväteemaisen minialbumin synnyn. Albumissa on käytetty Paperillan sponsoreilta saatuja materiaaleja mm. Basic Greylta, Pebblesiltä ja My Mind’s Eyelta. Sponsorimatskujen lisäksi käytin yhteensopivia materiaaleja omista varastoistani (listaukset tuotteista löytyvät postauksen lopusta).

minialbumi_ystavanpaivalahjaksi1

kirja_ystavalle_tyovaiheet01

1. Albumin pääväriksi valitsin ystävänpäivän kunniaksi punaisen, ja sen kaveriksi hiukkasen keltaista. Aloitin albumin teon valitsemalla tähän värimaailmaan ja teemaan sopivia papereita ja koristeita. Löysin kaappini kätköistä nuo hauskat 13×13 cm pahvikehikot, jotka ovat tulleet jonkun pakkauksen mukana. Niissä oli valmiina nuo reiät keskellä, josta sain idean laittaa pienet valokuvat sivuille noiden kehysten sisään. Yleensä käytän valokuvia tarrapaloin pinnasta kohotettuna, joten näin sisälle upotetut kuvat näyttävät mukavan erilaisille. Pienten kuvien vastapainoksi tulostin parille aukeamalle koko sivun kokoisen valokuvan.

kirja_ystavalle_tyovaiheet02

2. Aloitin sivujen työstön päättämällä jokaiselle aukeamalle paperit sivujen taustoille. Sitten leikkelin sormiveitsellä papereihin aukot valokuville.

kirja_ystavalle_tyovaiheet03

3. Valokuvat teippasin aukkojen nurjalle puolelle. Teipillä ei ole väliä, sillä näille nurjille puolille tulivat kuviopaperit tai koko sivun valokuvat päälle.

kirja_ystavalle_tyovaiheet04

4. Päällysin ensin kaikki sivut paperein ja sitten tein reiät saranarenkaille. Saranarengassivuissa on se hyvä puoli, että tässä vaiheessa pystyy vielä muuttamaan sivujärjestystä tai lisäämään sivuja. Mä päätin tässä vaiheessa lisätä vielä yhden sivun lisää.

kirja_ystavalle_tyovaiheet05

5. Koko albumi on kuitenkin aika punavoittoinen, joten halusin kansiin jotakin vähän muuta väriä. Päätin kokeilla sponsoripaketin mukana tullutta säkkikangasta kansiin ja yllättäen tykästyinkin materiaaliin! Näistä kansista tuli ehkä suosikkini, tosin ei vähiten tuon Basic Greyn (uutta Herbs & Honey -sarjaa) sydäntarran ansiosta, joka sopi teemaan ja albumin otsikoksi täydellisesti.

kirja_ystavalle_tyovaiheet06

6. Albumin sisäsivut pidin aika yksinkertaisina, sillä halusin jättää värikkäät paperit pääosaan valokuvien lisäksi. Käytin mm. näitä Pebblessin kohotarroja, joiden ympärille lisäilin nappeja ja tarratimantteja.

kirja_ystavalle_tyovaiheet07

7. Muutamalla sivulla käytin tekstitageja, joissa käytin taustalla mm. kohotarrapaloja, kuviopaperia ja punaista nauhaa.

kirja_ystavalle_tyovaiheet08

8. Tottakai mukaan piti saada maaliroiskeita. Glimmer Mistin Scarlet-sävy pääsi tällä kertaa käyttöön.

kirja_ystavalle_tyovaiheet09

9. Lopuksi tein vielä muutamia koristeluita tekemällä sabluunan ja tuputtamalla sen läpi Distress Inkin Fired brick -sävyä. Lisäksi piirtelin kukkasiin lehdet ja valkoisia koristuksia kynällä. Alla vielä valmiit albumin aukeamat!

minialbumi_ystavanpaivalahjaksi2

minialbumi_ystavanpaivalahjaksi3

minialbumi_ystavanpaivalahjaksi4

minialbumi_ystavanpaivalahjaksi5

Lisää kuvia albumista löytyy Paperilla-lehden blogin puolelta täältä!

Albumin tekemisessä käytetyt tuotteet saatu Paperilla-lehden sponsoreilta:
– kaikki kirkkaanpunaiset paperit: Basic Grey
– vaaleanpunainen pilkkupaperi: My Mind’s Eye Adorbs ”Be” Thrive Paper
– kohotarrat: Pebbles Dimensional stickers
– sydäntarra: Basic Grey Herbs & Honey
– punainen tekstitagi: ILS
– säkkikangas

Muut materiaalit:
– keltapunainen karttapaperi: Tim and Beck for Studio Calico
– days like this -tagi: Echo Park For the record 2 journaling cards
– washiteippi: MT masking tape Samekomon punainen
– nauhat mm. American Crafts
– napit ja timantit: mm. Tiimari, Basic Grey
– saranarenkaat: Woodware craft collection
– kukkaleikkuri: Papermania 1,6 midi punch
– maali: Glimmer Mist Scarlet
– muste: Distress Ink Fired brick
– punainen ompelulanka

paperilla_lehti

Translation:

It’s Valentine’s day soon! In Finland is the tradition to give presents to friends too, not only to loved ones. So I made this friendship-album. This album is made for Paperilla-magazine’s blog using the sponsored materials. You can see how I made the album step by step above and also more detail photos at Paperilla’s blog!

Advertisement

14 thoughts on “Minialbumi ystävänpäivälahjaksi

 1. Siis sinä olet kyllä melkoinen velho noiden minialbumien kanssa :)
  Ihan mielettömän upea albumi täynnä kiehtovia elementtejä ja yksityiskohtia <3

 2. Aivan mielettömän ihana!

 3. Eilen juuri juteltiin, että juuttikangas on kuulemma kovasti nousussa askartelumateriaalien joukossa – ja täällähän se jo oli <3 Näyttää hyvältä

  • Kiitos! Juuttikangas oli yllättävän kiva materiaali, vaikka aluksi olin kyllä ihan että apua mitä tästä keksin! :D

 4. Todella kaunista <3

 5. Aivan upea minualbumi jälleen! Taattua Anskin laatua :). Minulla tahtoo jäädä minualbumit aina kesken, kun ovat niin suuritöisiä :(

  • Kiitos! Jos haluaa kokeilla tehdä nopeasti minialbumin valmiiksi, niin suosittelen ”liukuhihnatyöskentelyä”. Kaikki sivut samalla kaavalla, papereita ja koristeita vaan vaihdellen. Niinkuin tässäkin – ei vie niin kauaa kun ei tarvitse miettiä joka sivulle jotakin erilaista.

 6. tosi kiva albumi!!!

 7. Oi mikä herkku!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s