cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Peliarvostelussa Never Alone

Jätä kommentti

Pidän peleistä, joissa on vahva tunnelma, kauniit grafiikat ja persoonallinen tai koskettava tarina. Yksi mieleenjäävimmistä ja mielenkiintoisimmista peleistä, mitä olen viime aikoina pelannut, on peli Never Alone, joka tunnetaan myös nimellä Kisima Inŋitchuŋa.

never_alone_peliarvostelu1

NEVER ALONE
Pelattu: Playstation 4
Lisätietoja täältä.

Never Alone on tunnelmallinen tasohyppely pulmanratkaisupeli. Peli on tehty yhteistyössä Alaskan alkuperäiskansojen tarinankertojien kanssa ja pelin tarina perustuu Inupiat-heimon kansantaruihin. Pelin voi pelata ihan tunnelmallisena tarinana, mutta pelin mukana tulee myös informatiivisia videonpätkiä, joissa voi paremmin tutustua pelin syntyyn, kansantaruihin ja Alaskan alkuperäisväestön historiaan. Peliä voi siis pitää myös opetuspelinä.

never_alone_peliarvostelu2

Pelin päähahmoina ovat Nuna-niminen tyttö ja naali. Pelaaja ohjaa sekä kettua että tyttöä ja vaihto hahmojen välillä käy nappia painamalla. Sillä välin toinen ei-ohjattavana oleva hahmo seuraa perässä. Pelin voisi myös halutessaan pelata kaksinpelinä, ainakin Playstation 4:lla. Kaksinpeliä en vielä testannut, mutta se olisi varmaan hauska kokeilla niinkin. Kummallakin pelin hahmolla on erityiskykynsä, esimerkiksi naali on on nopeampi ja mahtuu pienemmistä koloista, kun taas tyttö osaa käyttää bola-asetta. Kummankin taitoja yhdistelemällä molemmat pääsevät etenemään arktisissa maisemissa.

never_alone_peliarvostelu3

never_alone_peliarvostelu4

Mielenkiintoisen hahmojen vaihtelun lisäksi pidin pelissä elementtien käytöstä. Lumituiskussa kulkeminen on hitaampaa, mutta oikeaan aikaan tuulenpuuskaan hyppäämällä pääsee eteenpäin. Melko yksinkertainen graafinen ulkoasu sopii hyvin pelin tunnelmaan ja maailmaan. Lumesta ja lumituiskusta voi saada monenlaisia maisemia aikaan vain värisävyjä ja vuorokaudenaikoja vaihtelemalla. Lumi ja jää eri elementeissään on tehty upeasti ja aidontuntuisesti. Viiltävän kylmät tuulenpuuskat saattoi suorastaan itsekin tuntea pelatassaan.

never_alone_peliarvostelu5

never_alone_peliarvostelu6

Pidin pelin tarinasta ja tunnelmasta. Yleisesti pelattavuus Playstationilla oli oikein toimivaa, mutta muutamissa kohdissa, mitkä vaativat nopeaa hahmojen vaihtoa ja hyppäämistä tai ampumista kiireessä, vaativat useampia yrityksiä ja hyviä hermoja. Onneksi tallennuspisteitä oli kuitenkin tiheään. Ainut miinus tuli tarinan lyhyydestä, arkitissa maisemissa olisi viihtynyt pidempäänkin.

never_alone_peliarvostelu7

never_alone_peliarvostelu8

never_alone_peliarvostelu9

never_alone_peliarvostelu10

Translation:

One of my favourite games I’ve been playing lately is Never Alone. Such a great atmosphere and graphics.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s