cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Käytetyimmät askarteluvälineeni top 10

2 kommenttia

Kirjoittelin pari vuotta sitten käytetyimmistä askartelutarvikkeistani. Huomasin, että mun lempitarvikkeet ja -välineet ovat pysyneet yllättävän monilta osin yhä samoina. Joitakin pieniä muutoksia on kyllä tullut listaan, joten tehdäänpä uusi listaus!

lempi_askartelutarvikkeeni1

1. Kuviopaperit
Inspiroidun kauniista ja värikkäistä papereista. Paperit on mun heikkous, en voi vastustaa ihania kuvioita ja tekstuureita. Useimmiten mulla askartelut lähtee liikkeelle papereiden valinnasta. Käytän myös tosi usein paperista irtileikattuja kuvioita mun sivuissa ja korteissa koristeena.

lempi_askartelutarvikkeeni2

2. Haaraniitit, napit ja tarratimantit
Melkein jokaisessa askartelussa on joitakin näistä käytössä. Sivut tuntuu jotenkin tyhjiltä ilman pieniä koristeita ja yksityiskohtia. Niitä on kiva ripotella sivuille sinne tänne, tai koristerykelmiksi.

lempi_askartelutarvikkeeni3

3. Langat ja ompeleet
Lankasykeröiden käyttö skräppäyksessä tuli muotiin jo aikaa sitten, mutta yhä edelleen tykkään käyttää niitä sivujen ja korttien piristyksenä. Kasa lankoja antaa minusta niin kivan huolettoman fiiliksen askarteluihin, sellaista kivaa kotikutoisuutta ja rentoutta. Ompelen myös ompelukoneella tosi usein sivuihini. Musta ompeleet tuovat askarteluihin sopivasti lisää yksityiskohtia, mutta eivät kuitenkaan vie huomiota muilta koristeilta.

lempi_askartelutarvikkeeni4

4. Akvarellimaalit, suihkemaalit ja Ecolinet
En nykyään käytä suihkevärejä suihkimiseen kovinkaan usein. Nykyään tulee sekoiteltua eri väreistä sopivat kombot, joita sitten käytän runsaan veden kanssa väripintojen maalaamiseen tai sitten maaliroiskeina.

lempi_askartelutarvikkeeni5

5. Sormiveitsi
Käytän paljon paperista irtileikattuja kuvioita, joten sormiveitsi on niiden leikkaamisessa tosi näppärä. Käytän myös saksia aika paljon, mutta tykkään siitä, miten tuo sormiveitsi tekee paperin reunoista tosi terävät ja ”skarpimman” näköiset kuin saksilla leikkaamalla.

lempi_askartelutarvikkeeni6

6. Sabluunat ja maskit
Sabluunoita käytän nykyään useimmiten gesson, akryylimaalien tai kohopastan kanssa. Teen usein sivun tai kortin taustoihin muutamia tekstuuripläjäyksiä maskien avulla.

lempi_askartelutarvikkeeni7

7. Paperileikkuri
Vielä joku aika sitten en omistanut paperileikkuria, mutta kun hankin sen, olen käyttänyt sitä kyllä varmasti jokaisessa askartelussa. Lisäksi trimmaan sillä kaikki silppupaperit ennen kuin laitan ne silppupaperilaatikkooni.

lempi_askartelutarvikkeeni8

8. Washi-teipit
Ensinnäkin teippirullat itsessään ovat niin söpöjä! Teippejä on niin näppärä käyttää, niitä on helppo repäistä sopiva siivu vaikkapa kortissa sellaiseen kohtaan, joka kaipaisi vielä jotain pientä väriä tai tekstuuria.

lempi_askartelutarvikkeeni9

9. Kohotarrapalat
Olen kolmiulotteisuuden ystävä. Multa ei taida löytyä askartelua, jossa en olisi kohottanut jotakin kohtaa korkeammalle kohotarrapalojen avulla.

lempi_askartelutarvikkeeni10

10. Big Shot ja stanssit
Big Shotin kanssa veivaus menee vähän kausittain. Nyt olen taas käyttänyt laitetta paljon, ja sanotaanko, että joka kolmannessa askartelussa on viime aikoina ollut jotakin tällä leikkurilla leikattua. En omista hirmusti stansseja, mutta lemppareitani on pyöreät kakkupaperimaiset muodot ja oksat ja kiemurat. Sellaisia yleisiä muotoja kun on helppo käyttää minkälaisissa askarteluissa vaan.

Mitkäs on teidän lempi-askarteluvälineet tällä hetkellä? Onko tykkäyksiin tullut paljon muutoksia aikojen kuluessa?

Translation:

My most used paper crafting supplies top 10 at the moment.

2 thoughts on “Käytetyimmät askarteluvälineeni top 10

 1. Mun top-10 on:
  1. Paperileikkuri
  2. Pinsettisakset
  3. BigShot ja stanssit
  4. Kuviopaperit
  5.3D-tarra
  6. Liimatrolleri ja 2-puoleinen teippi
  7. GlossyAccent-liima
  8. Vauvan pyllypyyhkeet ja Turtlewaxin kumi-ja muovimatta-puhdistussuihke
  9. Paperiruusut
  10. Tarratimantit ja- puolihelmet

  • Kiva lista! Oho, itse unohdin omasta listasta liiman. 2-puoleista teippiä ei tule enää käytettyä niin paljon kuin ennen, mutta liimaa kyllä kuluu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s