cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Skräppisivun synty vaihe vaiheelta

6 kommenttia

Tänään P*skarteluhaasteessa on aiheena väribingo. Tässä mun DT-työ haasteeseen. Sivuuni valitsin bingosta rivin musta, vaaleanpunainen ja beigenruskea. Samalla kuvasin tämän leiskan synnyn vaihe vaiheelta ja ajattelin kertoa pääpiirteissään, miten tämä sivu valmistui.

bikeride

skrappisivu_vaihe_vaiheelta1

Aloitin sivun työstämisen värjäämällä valkoiseen pohjapaperiin hieman väripläjäyksiä. Sivelin pohjaan pensselillä vettä, johon sekoittelin suihkevärejä (pääasiassa Priman Color Bloom -suihketta sävynä cotton candy) ja Ecolinen keltaista ja punaisia sävyjä. Osan väreistä levitin siveltimellä ja osan suihkin suoraan pullosta. Enimmät värit ja vedet tuputin talouspaperilla pois.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta2

Kuivatin maalit kuumailmapuhaltimella, jonka jälkeen pirskottelin sivuun vielä muutamat maaliroiskeet. Sävynä on Glimmer Mistin Coral Reef.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta3

Kukkakuviot leikkasin irti paperista (Priman Fairy Rhymes collectionin Secret Garden) sormiveitsellä.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta4

Halusin kukat ja leiskaan tulevan valokuvan hieman koholleen paperin pinnasta, joten käytin niiden takana kohotarrapaloja.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta5

Seuraavaksi lisäsin sivupohjaan kaistaleen kuviopaperia (American Craftsin The Color of Memories), johon tein hieman pystysuuntaisia ompeleita ompelukoneella.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta6

Lisäsin myös pystysuuntaan kultaista ja mustaa washi-teippiä. Kultainen teippi tuli osittain paperin alle, mutta musta jäi kokonaan paperin päälle, ja halusin siitä hieman kapeampaa. Kätevä tapa kaventaa teippiä on liimata siitä pätkä paperileikkuriin ja leikata siitä suikale pois. Washiteippi irtoaa leikkurin pinnasta näppärästi ja samalla leikkuujäljestä saa taatusti suoraan, toisin kuin saksilla leikkaamalla.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta7

Tämän jälkeen asettelin kukat, valokuvan ja koristeet paikoilleen. Ryhmittelin koristeet pieniksi ryppäiksi kukkakuvioiden ympärille. Käytin puukuvioita, eyeletteja ja tarratimantteja.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta8

Päätin vielä lisätä narusykeröitä mukaan. Pyörittelin sykeröt sormin kasaan ja työnsin ne liimanokareen kera palettiveitsellä muiden koristeiden alle. Tämä on helppo kikka, varsinkin jos sivussa on käytetty kohotarrapaloja, jolloin osa papereista on hieman koholla, joten niiden alle on helppo työntää narut, tai muutkin koristeet.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta9

Sivu kaipasi vielä hieman lisää mustaa, joten lisäsin leiskaan mustia maaliroiskeita. Suojasin paperilla ne kohdat, joihin en halunnut roiskeita.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta10

Lopuksi liimasin otsikon ja kirjoitin tarinoinnin. Tämän jälkeen lisäsin vielä pari pyörän leimakuvaa.

skrappisivu_vaihe_vaiheelta11

Translation:

In P*skarteluhaaste challenge this week theme is colour bingo. This is my DT layout for the challenge and I photographed step by step how this page was born.

Advertisement

6 thoughts on “Skräppisivun synty vaihe vaiheelta

  1. Kiitos ihanista…kortin valimistus tekniikoista!

    • Kiitos! Näitä samoja tekniikoita voi tosiaan hyvin käyttää korteissakin, ja niin onkin tullut tehtyä! :)

  2. Kaunis sivu kerrassaan! Kiva kuva ;-:

  3. Ihana sivu, ja kiva, kun olet esitellyt tekemisen vaiheittain. Näistä saa itselle aina paljon hyviä vinkkejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s