cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Vuosi omakuvia

6 kommenttia

Vuosi sitten kirjoittelin kuukauden kestäneestä omakuvahaasteesta, jossa otettiin joka päivä itsestä valokuva eri haasteiden teeman mukaisesti. Noh, tuon kuukauden jälkeen kun 30&30 haaste loppui, Facebookissa jatkettiin hommaa kera uusien haasteiden pienellä mukavalla porukalla. Tällä kertaa otettiin kuvia väljemmällä aikataululla, yksi kuva per viikko, mutta koko vuoden ajan. Lopputuloksena siis olisi 52 omakuvaa. Nyt tuo vuosi on tullut täyteen. Ja yllättävän nopeasti se aika menikin! Kuvia tuli räpsittyä vaihtelevasti. Välillä meni useita viikkoja, jolloin ei tullut otettua yhtään kuvaa, mutta sitten tuli taas kirittyä ja lopulta sain otettua kaikki 52 haastekuvaa ja vielä päälle muitakin kuvia, mitä innoistuin räpsimään siinä ohessa. Haastoin itseäni ottamaan enemmän kuvia ja erilaisia kuvia, mutta kuitenkin keskittyä pääasiassa kuvaamiseen ja jättää kuvankäsittelyt ja muut tällä kertaa taka-alalle. Kuviini halusin tunnelmia ja tarinoita.

vuosi_omakuvia1

Projektina tämä oli minusta tosi inspiroiva. Muiden haasteaiheet (sai valita sanallisesta tai musiikillisesta haasteesta) ja kuvat innostivat ja uskallus ja rohkeus itsensä kuvaamiseen kasvoivat, kuten myös ideointi- ja kuvaustaidot. Omakuvien ja selfieiden otossa on hieman nolo leima, mutta ei sen tarvitse olla niin. Omakuvat ovat todella kätevä tapa opetella kameran edessä olemista ja samalla antaa luovuuden virrata. Omakuvien hienous on siinä, että ne voivat olla ihan millaisia itse haluaa. Omakuvat heijastavat oman itsensä näkemystä itsestään, eikä se ole sama asia kuin profiilikuva, jossa pitää näyttää sellaiselle kuin ulkopuoliset sinut näkevät. Itsensä voi tuoda esiin ihan millaisena haluaa, koska itse on kuvaajana, eivätkä muut ole määrittelemässä mille pitäisi näyttää tai miten olla. Omakuva vaatii ehkä vähän uskallusta, mutta se kannattaa.

vuosi_omakuvia2

Translation:

Year of selfies has come to an end. We has this group in Facebook, where we shared our photos and challenged each other to take selfportraits.

6 thoughts on “Vuosi omakuvia

  1. Upea joukko kuvia, aika kova työn olen tehnyt!

  2. Moi, kiva että löysin näin tänne! Sun kuvat on ihan huippu hienoja, ihailen kovasti! Ja samaa mieltä olen omakuvauksesta, kannattaa! Kiitos yhteisestä matkasta :)

    • Kiitos sinulle, sinunkin kuvat olleet tosi upeita, inspiroivia ja monipuolisia! Kiva että löysit tänne ja nyt minäkin sinun blogiisi myös, jee!

  3. Vau mitä kuvia! Ja muutenki tosi mahtava idea tämä, täytyy joskus koittaa toteuttaa itsekin. Tosin en omista jalustaa, mikä varmaan helpottaisi joidenkin kuvien ottoa. Ja sitten taas oon aika huono ottamaan kuvia itsestäni ulkona yksin, sitä aattelee ”mitä jos joku tulee ja mitä sekin nyt ajattelee kun itteäni tässä kuvaan”. Vaikka eihän sen niin pitäisi olla ja mitä väliä toisaalta, mitä joku ohikulkija kenties ajattelee. Tekstisi sai kyllä ajattelemaan, joten kiitos :)

    • Kiitos! Joo, jalusta kyllä helpottaa kuvaamista tosi paljon, kuten myös kaukosäädin. Tosin ilman jalustaakin pystyy kuvaamaan, jos jaksaa säätää ja etsiä jotain hyvää paikkaa, mihin kameran asettaa. Muutamia kuvia tullut otettua ihan sitenkin, että kamera on maassa. Aika useitakin kyllä itseasiassa näistä, nyt kun näitä kattelen. Ulkona kuvaaminen on kyllä hankalaa, mutta se kyllä aikaa myöten alkaa helpottaa. Yleensä töllistelijätkin jättää rauhaan, jos vaan jatkaa rauhassa touhujaan. Yleensä se menee melkeinpä niinpäin, että ihmiset varoo ja yrittää kiertää kaukaa, etteivät ”häiritse” tai joudu itse kuvaan, saattavat kyllä jäädä uteliaisuuttaan kauempaa ihmettelemään :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s