cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Peliarvostelussa Year Walk

Jätä kommentti

Tällä kertaa ajattelin vinkata teille pelistä, joka oli mielestäni enemmänkin kuin vain yksinkertainen ja tyylikäs kauhupeli. Se on peli, joka on selkäpiitä karmiva ja jonka monitasoinen tunnelma vie mukanaan.

year_walk_arvostelu1

YEAR WALK
Pelattu: PC
Lisätietoja täältä.

Pelissä liikutaan läpi lumisen metsän, joka on täynnä outoja olentoja, tavaroita ja tapahtumia. Peli sekoittaa ruotsalaisia kansantaruja mukaan tarinaan. Year Walk oli entisaikoina pakanallinen tapahtuma, jonka pystyi tekemään vain vuoden tiettyinä päivinä, kun raja todellisuuden ja yliluonnollisen välillä hämärtyi. Matkaajan oli tehtävä kävely tiettyjä tapoja noudattaen ja se oli usein vaarallista. Jos Year Walk onnistui, pystyi matkaaja näkemään vilauksen tulevaisuudestaan.

year_walk_arvostelu2

Year Walk on point-and-click puzzlepeli, joka etenee useassa eri tasossa. Pelin arvoitukset ja eteneminen painottuvat siihen, että pelaaja itse tutkii ja etenee pelissä. Peli ei missään vaiheessa kerro pelaajalle mitä tehdä, vaan pelaajan on itse keksittävä ratkaisut etenemiseen. Muutama kohta vaatii hiukan outside the box -ajattelua, jota ei heti tule ajatelleeksi, varsinkin pelin lopussa. Mietiskely ja rauhallinen eteneminen kuitenkin sopii pelin tunnelmaan ja koska peli ei kokonaisuudessaan ole kovin pitkä, kannattaa antaa tehtävien miettimiselle aikaa. Hyvän puzzlepelin merkki on minusta se, että pitää kaivella paperia ja kynä esille muistiinpanojen tekemiseen.

year_walk_arvostelu3

year_walk_arvostelu4

Year Walkista on sanottu sen olevan kauhupeli, mutta vaikka siinä muutama säikäyttävä kohta onkin, on peli enemmänkin mielestäni tunnelmaan nojaavaa hienovaraista kauhua, joka syntyy yliluonnollisesta tunnelmasta ja juonesta. Pelin visuaalinen ilme on taiteellinen ja persoonallinen. Jatkuva lumisade ja lumikinokset tuovat ihan oman tunnelmansa peliin.

year_walk_arvostelu5

Peli on tyylikäs, hienovarainen ja kalmankatkuisen karmiva. Se on peli, jossa tunnelma on tärkein. Pelille kannattaa antaa oma aikansa ja suosittelenkin pelaamaan peliä rauhassa ja kuulokkeiden kanssa, jotta tunnelmaan ja soundtrackiin voi uppoutua täysin.

year_walk_arvostelu6

year_walk_arvostelu7

Translation:

Year Walk game is an elegant, subtle and creepy. It is a game where the atmosphere is the most important. It is a game worth giving your time to play in peace and with a headset, so that you can really immerse yourself in the atmosphere and the soundtrack.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s