cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Poussunkoskella kalastamassa

2 kommenttia

Vietimme yhden päivän Kuusamossa kalastellen Poussunkoskella. Päivän ajan oli ukkostanut ja iltapäiväksi oli säätiedostus vasta luvannut aurinkoista. Halusimme siis illaksi kalastuspaikkaan, jonne pääsisi nopeasti ja kätevästi ja mielellään ilman pitkää kävelymatkaa, koska olimme juuri edellisenä päivänä kävelleet jo paljon. Kävimme kyselemässä Palvelupiste Karhuntassusta sopivia vaihtoehtoja ja meille ehdotettiin Poussunkoskea, joka sijaitsi ajotien varressa (osoite Poussuntie 31) ja jonne on rakennettu pitkät, leveät heittolaiturit. Kalastuslupa kahdelta hengeltä yhdeksi vuorokaudeksi maksoi yhteensä 16 euroa, sisältäen palvelumaksun ja -50% puolisoalennuksen.

poussunkoski9

poussunkoski_laiturit2

poussunkoski_laiturit1

Paikka olikin kyllä näppärä, ja kohde on tehty urheilukalastuskohteeksi myös liikuntarajoitteisia varten, sillä pitkät heittolaiturit mahdollistavat kalastamisen myös pyörätuolista käsin. Iso ruokailukatos, nuotiopaikka ja inva-puuceet ovat myös käteviä isoille perheille ja porukoille. Suosittelun arvoinen paikka siis! Paikan löytäminen autolla tosin tuotti vaikeuksia, sillä puskan takana piilossa ollutta tien risteystä ei oltu merkitty mitenkään kylteillä, vaikka olettaa saattaa. Tosin vasta tämän jälkeen aloimme oppia, että ei se ole ihan niin tarkkaa tuolla Kuusamossa noiden kylttien ja muiden suhteen, heh. Ajoimmekin siis ensin risteyksestä ohi toiseen suuntaan ja tien päässä olevalle parkkipaikalle, jossa myös kalastelimme hetken.

poussunkoski3

poussunkoski7

poussunkoski5

Ihmettelimme kyllä, kun saimme kalastaa laitureilla koko illan ihan keskenämme, paikalla kävi vain muutama ihminen pyörähtämässä ja kyselemässä kalansaaliin perään. Myös maisemat olivat nätit ja täältä saimme eniten kalaa koko reissusta! Pientä saalista tosin, jotka laskimme takaisin veteen. Ylempää joelta, lammen kohdalta sain elämäni isoimman hauen (ennätys tosin on jo rikkoutunut), jonka myös laskimme takaisin, koska haukea tulee saatua muutenkin jo niin paljon ja toiveissa oli saada loppulomasta vielä muutakin saalista. Noh, toisin kävi sen saaliin kanssa, mutta eihän sitä aina voi tietää.

poussunkoski6

poussunkoski_laiturit3

poussunkoski4

poussunkoski_laiturit4

poussunkoski8

poussunkoski2

poussu_niskavaara

poussu_taskunlampi2

poussu_taskunlampi1

Translation:

One day at our Kuusamo trip we went to fishing to Poussunkoski.

2 thoughts on “Poussunkoskella kalastamassa

  1. OOOH ihanat kuvat. Melkein kuulen kosken kohinan.

    Hauskaa viikonloppua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s