cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Kitkajoella kalassa

6 kommenttia

Lupailin lisää kuvia Kuusamon kalastusreissultamme. Edellisen postauksen kuvat löytyvät täältä. Kävimme yhtenä päivänä siis kalassa Poussunkoskella (josta myöhemmin tarkemmin lisää), sekä kahtena päivänä Kitkajoella, Oulangan kansallispuistossa.

Päähkänä maisemia

Suuntasimme virveleiden kanssa Kitkajoen yläosaan. Ajoimme ensin autolla pikkuruista hiekkatietä Päähkänän parkkipaikalle, josta kävelyä joen varteen metsän läpi on noin kilometrin verran. Reitti on paikoitellen jyrkkää alamäkeä, jota oli tosin helpotettu osittain portailla. Menosuunta joen varteen oli helppo, mutta paluumatka pitkien kalastuspäivien ja kävelyn jälkeen otti kyllä voimille, pakko myöntää, vaikka voikin matkan varrella ihailla hienoja maisemia. Kun ensimmäisen kerran saavuimme Vehnäänmutkan laavulle ja joen varteen, piti kyllä ihan huokaista ihastuksesta. Valokuvat eivät tee oikeutta maisemille ja virtaavalle vedelle.

Kävelyreitti Päähkänään

Reitti Päähkänään

Päähkänä Kitkajoki maisemia

Loman ensimmäiset päivät olivat melkoisen kuumia. Näinä päivinä kun olimme Kitkajoella, alkoi kuumuus onneksi helpottaa ja sääkin oli jo pilvisempi, kuten kuvista voi huomata. Vettä ei sentään kuitenkaan satanut. Välillä käynyt pieni tuulenvire helpotti mukavasti myös itikoiden suhteen. Hyttyskarkotetta ei kuitenkaan kannata unohtaa. Kävi hiukan sääliksi esimerkiksi erästä ulkomaalaisten opiskelijoiden ryhmää, jotka eivät tainneet tietää itikoista. Sen verran villisti näkyivät huitovan niitä taukopaikalla. Yksi poloinen jopa putosi kiveltä alas, kun huitoi niin kovasti, hupsista!

Päähkänän laavu

Laavuja, kotia ja tulentekopaikkoja on joen varrella useita ja melko lyhyiden kävelymatkojen päässä toisistaan. Vehnäänmutkan laavu onkin heti joen varressa, kun laskeudutaan Päähkänältä joen varteen. Joki kulkeekin tuossa osittain Ison Karhunkierroksen kanssa yksiin. Laavuilla riittikin monesti muutakin väkeä istuskelemassa, syömässä tai majoittumassa. Kalastajien lisäksi polun ja joen varrella tulikin törmättyä moniin porukoihin, jotka olivat kävelemässä Isoa Karhunkierrosta tai pätkää siitä. Lisäksi jokea pitkin kulki paljon koskenlaskijoita. Näytti sen verran hauskalle touhulle, että ehkä ensi kerralla uskaltaudun kokeilemaan?

Maisemia Kitkajoelta 3

Päähkänän maisemia

Tässä yllä näkyy Pähkänänkallion seinämä. Olimme aluksi suoraan kallionseinämän alapuolella, joten en nähnyt sitä ensin puiden lomasta. Vasta kauemmas kuljettuamme sain elämyksen, että ahaa, tuossahan se olikin ihan vieressä!

Päähkänän maisemia

Päähkänän maisemia Kitkajoella

Karhunkierros kyltti

Yleisen kalastusluvan lisäksi Kitjajoella kalastamiseen tarvitsee aluekohtaisen kalastusluvan viehekalastusta varten. Lupia saa monista paikoista ja niitä saa tilattua myös kännykkään. Esimerkiksi Pienen Karhunkierroksen aloituspisteeltä Juumalta saa lupia Kitkajoen alueelle ja Palvelupiste Karhuntassu Kuusamon keskustassa myy lupia joka puolelle ja lisäksi neuvoo kysymyksissä. Jokialueilla on myös rauhoitusalueita, jotka kannattaa huomioida ennakkoon. Itse maastossa alueet on kyllä merkitty selkeästi kylteillä. Kannattaa tarkastaa tuoreimmat hinnastot, mutta esimerkiksi me kaksi maksoimme Oulankajoen ja Kitkajoen yhtenäisluvasta kahdelta vuorokaudelta 45 euroa yhteensä. Puolisot saavat vielä 50% alennuksen luvasta, mikä on aika kiva juttu!

Karhunkierros maisemia

Maisemia Kitkajoelta

Eväät

Kitkajoki ja ylikota

Kävelimme joen varta kodan ja muutaman laavun ohi. Reissussahan yksi kohokohdista on aina eväät. Söimme päivän aikana pariin kertaan. Paistoimme laavuilla makkaraa, syötiin eväsleipiä, keksejä, pähkinöitä, hedelmiä ja energiajuomaa.

Maisemia Kitkajoelta ja Päähkänältä

Kitkajoki ja kivet

Poroja Kitkajoella

Poroja näkyi päivien aikana paljon. Osa käyskenteli ihan vieressä polun varressa. Pieniä vasoja oli monilla, ja ne olivat kyllä todella suloisia!

Kitkajoella kalastamassa

Mutta mitenkäs se kalansaalis? No saalista ei tullut mitään mainitsemisen arvoista. Itse melkein sain yhden taimenen, mutta pääsi valitettavasti yllättämään niin, että se pääsi karkuun! Joka tapauksessa sen vilauksen perusteella, mitä ehdin siitä näkemään, luulen että se olisi kuitenkin ollut alamittainen.

Maisemia Kitkajoelta ja Karhunkierrokselta

Maisemia Kitkajoelta

Maisemia Kitkajoelta 4

Upea paikka ja hyvä reissu, tuonne uudestaan! Kauniita maisemia, kuvauskohteita ja luontoa löytyy kyllä Kitkajoen varrelta myös niille, jotka eivät ole kalastuksesta kiinnostuneita.

Translation:

Last month we went to Kuusamo, which is in northern Finland, Lapland. We spent two days at Kitkajoki-river, fishing.

6 thoughts on “Kitkajoella kalassa

  1. WWWAUUUU MIKÄ REISSU
    UPEAT MAISEMAT

  2. Mielettömän maisemat <3

    • Eikö! Laitan vielä erikseen kuvia karhunkierrokselta kansallispuistosta, sieltä kans on ihan mielettömiä maisemia ja kuvia.

  3. Aivan mahtavat maisemat! Voin kuvitella, kuinka sielu lepäsi tuolla. Oletko koskaa kokeillut geokätköilyä? Tuollakin reissulla olisi saattanut olla muutama purkki…

    • Todellakin oli kyllä rentouttavat ja kauniit maisemat. En ole itse geokätköilyä harrastanut, muutama kaveri kyllä harrastaa innokkaasti sitä, pitäisi itsekin varmaan kokeilla. Muutamia geokätköjä onkin nimittäin tullut jo vahingossakin bomgattua valokuvausreissuilla :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s