cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Erilainen blogihyppely

2 kommenttia

Sain Puuhikselta haasteen erilaiseen blogihyppelyyn kertomaan omasta skräppäystyylistä. Kiitos Puuhis haasteesta ja kauniista sanoista! Alkuperäinen haaste oli englanniksi, mutta vastaan nyt myös suomeksi.

skrappileiska_tyon_alla

1. Mitä teen juuri nyt?

Tällä hetkellä minulla on monta projektia menossa. Aktiivisesti työn alla on kolme minialbumia ja kaksi leiskaa. Lisäksi art journaling -kirjanen ja Wreck this journal täyttyvät tasaista tahtia. Askartelun lisäksi minulla on paljon matkakuvia valittavana, käsiteltävänä ja tulostettavana, joista aion tehdä varmaan parikin minialbumia. Mulla tuntuu olevan taas melkoinen minialbumibuumi menossa! Sain juuri valmiiksi myös yhden minin, jonka tulette näkemään myöhemmin Paperilla-lehdessä.

neocolor_varit_skrappisivussa

2. Kuinka kauan minulta menee työn tekemiseen?

Tämä vaihtelee paljon työstä. Minialbumeissa menee yleensä useampi ilta, mutta perus skräppileiska syntyy yleensä yhteensä parissa tunnissa. Teen leiskaa usein osissa. Esimerkiksi jos maalailen sivun pohjalle jotain, jätän sen kuivumaan, seuraavan päivänä lisään vähän papereita, seuraavana päivänä koristeita ja sitä seuraavana viimeistelen.

minialbumi_tyovaiheet

3. Mitä teen mieluiten juuri nyt?

Skräppileiskat ja kortit, joissa on hieman mixed media -elementtejä, mutta kuitenkin pääpaino on erityisesti kuviopapereissa, jotka ovat suuri heikkouteni ja myös inspiraation lähde. Minialbumit ovat erityisen kivoja, sillä niihin saa yhden tarinan samoihin kansiin. Yleensä minialbumit ovat niitä, joita useimmiten selailen ja katselen ihan huvikseni.

parvekeaskartelua

4. Miten luon?

Tämä vaihtelee paljon projektista riippuen. Tänä kesänä olen erityisesti tykästynyt parvekeaskarteluun. Roudaan parvekkeelle kasan tarvikkeita ja askartelen parvekkeen pienellä pöydällä ja lattialla. Askartelu tulee nopeasti valmiiksi, kun käden ulottuvilla on vain tietyt valmiiksi valitsemani tarvikkeet, enkä jää arpomaan valintoja niin pitkäksi aikaa. Lisäksi tarvikkeet on lopuksi pakko siivota pois, joten yleensä työ tulee tehtyä samalla istumalla loppuun saakka. Bonuksena Jesse-kissamme on seurana parvekkeella, se tykkää makailla lattialla ja kurkkia lattian rajassa olevasta pienestä kolosta pihapiirin tekemisiä.

jessen_valokuvatulosteet

5. Miten inspiroidun?

Inspiraatio voi tulla mistä vain. Yleensä se kumpuaa tunteesta, että on pakko saada luoda jotain! Sitten otan tarvikkeita esille ja yleensä tarvikkeet inspiroivat siitä eteenpäin. Lisäksi haasteet, muiden blogit, lehdet ja ylipäätänsä visuaaliset jutut inspiroivat. Valokuvaus, taiteet, musiikki, elokuvat ja pelit. Inspiraatio harvoin tulee väkisin potkimalla, jos ei onnistu, niin ei onnistu. Kun antaa asian olla ja rentoutuu muiden juttujen parissa, niin kyllä se askarteluinspis sitten palaa sieltä.

kesainen_skrappileiska

6. Mikä on minulle tyypillistä tyylissäni?

Rönsyilevä tyyli ja pieni piperrys ja yksityiskohdat, maalit, maaliroiskeet, vahvat värit ja väriyhdistelmät, kukat ja tyttömäisyys, koristerykelmät. Myös tietynlainen selkeys.

Haastan mukaan Antilight-blogin Kasian. Rakastan Kasian upeita, valoisia, iloisia ja ilmavia askarteluita. Hänen bloginsa valokuvat ovat aina niin kauniita katsella. Ja Project Life -sivut saavat minutkin himoitsemaan oman PL projektin aloittamista! Käykää katsomassa lisää Antilight-blogista täältä ja Kasian haasteen vastaukset kuun 30. päivä!

Tästä voivat myös halukkaat napata haasteen itselleen. Rohkeasti vain, musta ainakin näitä on niin kiva lukea!

Translation:

Puuhis invited to join a blog hop with a difference. Idea is to answer some questions about your scrapbooking style and then challenge 2-3 more scrapbookers, who will answer the same questions a week later.

1. What I am working on right now?
Right now I’m working actively on three minialbums and two layouts. Also art journaling book and Wreck this journal are filling in nicely. Just finished some projects for the upcoming Paperilla-magazine.

2. How long does it take to complete a project?
It depends. Minialbums take usually several night to complete, but basic scrapbooking layout takes a couple of hours in total. I usually make pages little by little: background in one sitting, let it dry, add components the next day, photos the next and details the next day.

3. What are my favourite things to create with at the moment?
Scrapbooking layouts with a hint of mixed media elements, but the main focus is in pretty papers. Papers are my passion and weakness.

4. How does my creative process work?
This varies a lot. This summer has been all about scrapbooking at our balcony! I bring stuff to our balcony and craft there on the small table and on the floor. It’s sunny and cooler than inside the house. I get more stuff done because I decide the materials beforehand and also I have to clean every evening so I usually finish more stuff. Jesse-cat also likes to keep me company and watch the neighbours.

5. How do I become inspired and stay inspired?
Usually I get this urge to create something! Then I get my scrapbooking stuff out and then I get inspired by the materials. Challenges, blogs, magazines and all visual stuff keeps me inspired. Art, photographing, music, movies and games too. The thing is not to force the inspiration.

6. What is my signature style?
Flowery, girly and detailed with paint, paint splashes, strong colours & colour combinations and embellishment clusters. But also somewhat clean and bright.

I challenge Kasia from Antilight blog to join in the hop! I love Kasia’s gorgeous, bright, happy and ethereal crafting style. Her photographs in her blog are always so pretty to look at. And her Project Life pages makes me wanna kick off my own PL project too! Check out her blog here and remember to read her answers on the blog hop on her blog next week on 30th!

2 thoughts on “Erilainen blogihyppely

  1. Kiva kun otit haasteen vastaan! Näitä on mukava lukea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s