cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Keskeneräisistä projekteista

6 kommenttia

Askartelubloggaus on siitä hankala bloggauksen muoto, että kun pääasiallisena tarkoituksena on esitellä niitä valmiita askarteluita, niin entäs sitten kun töitä ei valmistukaan? Joskus voi olla syynä se, ettei saa mitään valmiiksi kiireiden tai inspiraation puutteen vuoksi. Joskus taas tulee kyllä valmista, mutta tulokset epäonnistuvat, ja jäävät esittelemättä julkisesti. Mulla taas on ollut viime aikoina sellaista ongelmaa, että olen kyllä aloittanut paljon uusia askarteluita, mutta tuntuu että suurin osa jää kesken, eikä niitä saa ikinä valmiiksi asti.

keskeneraisia_projekteja

Kävin läpi keskeneräisten töiden pinkkojani. Tällä hetkellä mulla on näitä kasoja siellä täällä ja en itsekään enää pysy perässä missä on mitäkin. Pitäisi saada kaikki keskeneräiset projektit kätevästi samaan pinkkaan, niin siitä olisi helppo aina napata työstettäväksi joku työ, kun on hetki ylimääräistä aikaa. Tällä hetkellä kesken on monta skräppileiskaa, useampi minialbumi ja jokunen kortti. Leiskoista heitin suosiolla ison kasan menemään, koska olivat niin vanhoja ja suurimmalta osin ei yhtään inspiroivia. Minialbumeitakin on kesken useampi kuin muistin. Esimerkiksi yksi monen vuoden takaa, yksi viime kesänä aloitettu, yksi pari kuukautta sitten ja yksi muutama viikko sitten aloitettu. Kaikki näistä eri vaiheissa menossa. Osaan pitäisi tulostaa valokuvat, yhteen kirjoittaa tarinoinnit ja yhteen tehdä lisää maali- ja koristekerroksia pohjiin.

keskeneraisia_projekteja2

Miten te säilytätte teidän keskeneräisiä töitä? Kuten mun askartelutilan esittelypostauksessa mainitsin, mulla on pari tälläistä matalaa kannellista pahvilaatikkoa, joita säilytän lipaston alla. Säilytän niissä mun isoja leiskoja, jotka on kesken. Varsinkin märkien maalien ja muiden kanssa ne ovat käteviä, kun työhön voi tehdä yhden kerroksen, sulkea laatikon ja jättää se kuivumaan kannen alle rauhassa. Sitten myöhemmin laatikon voi nostaa taas esille ja tehdä yksi kerros lisää. Samalla laatikkoon voi laittaa työhön käytettävät muutkin materiaalit. Tämä systeemi toimii mulla, jos työn alla on vaan ne pari leiskaa. Nyt laatikot ovat alkaneet täyttyä liikaa leiskoista, eivätkä sivut siksi etene, joten tyhjennys on paikallaan.

keskeneraisia_projekteja3

Pienemmät keskeneräiset projektit kuten kortit ja minialbumit ovat säilytyksessä tässä Ikean pikkulaatikossa. Sama juttu tosin tämän kanssa, että laatikko on liian täynnä, joten pitäisi saada tilaa. Mietinnässä on useampi kortti, mitä tehdä niille. Jatkaako vai heittääkö menemään. Miten te yleensä teette pitkään keskeneräisinä olleiden projektien kanssa? Taisteletteko valmiiksi asti, vai heitättekö suosiolla pois ja aloitatte tekemään jotakin muuta?

keskeneraisia_projekteja4

Yksi ikuisuusprojekti on esimerkiksi tämä minialbumi. Olen tehnyt tätä viime kesästä lähtien. Se on nidottu ja pohjat ovat valmiina. Albumi odottelee vielä valokuvia (jotka siis pitäisi ensin ottaa) ja tekstejä. Pitäisi siis ryhdistäytyä. Mitä teillä on tällä hetkellä kesken? Haastetaanko toinen toisemme tekemään joku ikuisuusprojekti valmiiksi asti?!

Translation:

So many unfinished projects in here. In the photos you can see where I keep my unfinished pages and cards and minialbums. Above you can see one minialbum I’ve been doing since last summer. I’m gonna finish it next! I challenge you to finish one never-ending project too, are you in?!

6 thoughts on “Keskeneräisistä projekteista

 1. Samanlainen säilytys systeemin mullaki noitten keskeneräisten töitten kanssa, kun niitä vaan aina tuppaa kertymään. Mut mulla on viel suurempi ongema valmiiden töiden kanssa mihin niitä laittaa. Sukulaisille ja tutuillekkaan ei niitä voi ylenmäärin tunkea ja tilat on pienet. Tietty aina on vaihtoehto olla tekemättä nii paljo mut ku tahtoo :)

  • Joo no valmiit työt on myös ongelma. Mulla meinaa askartelukaapin laatikoston pohja pettää, kun alkaa olla liikaa painavia töitä siinä. Pitäisi varmaan roudata jonnekin varastoon niitä laatikoissa.

 2. Ehhehe, tiedän tunteen… Itse olen säilyttänyt keskeneräisiä leiskoja skräppikansion muovitaskuissa tai koonnut tarvikkeista kitin isoon minigrip-pussiin. Kortit ovat myöskin pienessä laatikossa oottelemassa. Pois en ole raaskinut oikein mitään heittää. Vielä…

  • Tuota minigrip-pussi-ideaa voisi kyllä käyttää, mulla onkin niitä pussukoita jossakin… Kiitti vinkistä!

 3. Heip.
  Mä olen niin …malttamaton tjs. ettei keskeneräisiä ole kovin paljon. Joulun valokuvat eivät ole päässeet niille tehtyyn kansioon – inspis meni ohi ennen kuin kuvat tulivat. Muutoin pienenä pulmana on valmiit. …

  • Jep, valmiit työt ovat kyllä kans ongelmallisia, kun vievät tilaa. :P Mutta jes, keskeneräiset työt ovat nyt edistyneet täällä – pikkuhiljaa, pikkuhiljaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s