cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Lomalla Lontoossa osa 2: Tower of London

4 kommenttia

Tässä toinen osa Lontoon matkakertomus -sarjastani. (Edellisen osan kuvat löytyvät täältä) Tower of London oli yksi kohteista, johon tiesin ehdottomasti haluavani Lontoossa. Keskiaikainen linna-alue on vierailun arvoinen paikka, vaikka ei välittäisikään niin paljoa vanhoista linnoista. Puistomaisella alueella on tunnelmallista ja meitä suosinut kaunis sää oli vielä plussaa. Kiersimme alueella noin puoli päivää, välillä kahvitellen ja herkutellen.

tower_of_london01

tower_of_london02

tower_of_london15b

Satuimme alueelle juuri sopivasti, kun uusi tunnin kestävä ilmainen opastettu kierros oli alkamassa, joten liityimme mukaan joukkoon. Se olikin todella hyvä idea. Oppaan avulla linnan historiasta sai paljon enemmän irti ja tornin verisestä menneisyydestä revittiin kunnolla mustaa huumoria. Mietimme ensin, että jäämme pois kierrokselta, mikäli tunti tuntuu liian pitkältä ajalta. Hauskoja tarinoita kuunnellessa tunti tosin vierähtikin ihan huomaamatta ohi ja juttuja olisi voinut kuunnella vaikka pidempäänkin.

tower_of_london03

tower_of_london04

tower_of_london05

Linnasta löytyy myös Britannian kruununjalokivet, joita kävimme samalla ihailemassa. Olivathan ne kyllä upeat, pakko myöntää. Vaikka linnan alueella oli porukkaa ja mm. paljon koululaisia luokkaretkeilemässä, niin silti ei tarvinnut jonotella missään kovinkaan kauaa. Ainoastaan kruununjalokivien luona oli paikoitellen aika ruuhkaisaa. Itse pääesineiden (hah, pun intended!), eli kruunujen kohdalla oli onneksi ohiliukuva matto, joten ruuhkaa niiden eteen ei päässyt muodostumaan. Vähän olisi kyllä tehnyt mieli vetää toinenkin kierros niiden ohi, että olisi voinut kunnolla ihailla jokaista yksityiskohtaa.

tower_of_london06

tower_of_london07

tower_of_london08

tower_of_london09

tower_of_london10

tower_of_london11

tower_of_london12

tower_of_london13

tower_of_london14

tower_of_london15

tower_of_london16

tower_of_london17

tower_of_london18

tower_of_london19

Translation:

Here is the part 2 of my London trip series. Here are photos from Tower of London. More photos from London can be found in my previous post here.

4 thoughts on “Lomalla Lontoossa osa 2: Tower of London

  1. Mielenkiintoista lukea toisten reissuista, itse en ole pariin vuoteen päässyt kotimaan rajojen ulkopuolelle matkustamaan. Lontoossa pitää kyllä ehdottomasti joskus käydä!

    • Joo ehdottomasti kannattaa käydä. Itellekin tuli kyllä heti into päästä pian uudestaan – ihan parhaita kaupunkilomakohteita ikinä.

  2. WAUTSI. Varmasti ihana reissu. Upeita kuvia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s