cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Pääsiäispupukortteja

12 kommenttia

Hyvää pääsiäistä! Tänä vuonna tein pääsiäiskortteja ison kasan samalla yksinkertaisella kaavalla, ajatuksena pääasiassa clean & simple -tyyli. Piirsin ensin pupun muodon tietokoneella ja tulostin muodon ääriviivoineen kraft-korttipohjaan. Samalla tulostuivat myös tekstit kortteihin. Sitten leikkasin pupun kolon kortin kanteen sormiveitsellä ääriviivoja myöten. Mutta koska aukkokortteja on tullut tehtyä ennenkin mm. joulukorttien muodossa, halusin näihin vähän jotain erilaista.

easter_bunny_shaker_cards1

Tein näistä sitten shaker-kortteja. Eli kokosin pupun taakse vähän pyöreitä ja perhosenmuotoisia hilekoristeita ja rei’ittimellä leikattua paperisilppua. Kortin etukannen takana ja kuviopaperin välissä on muovikalvo estämässä koristeiden putoamisen aukosta. Kortin kansi, plus muovi ja kuviopaperi on lopuksi ommeltu ompelukoneella yhteen. Silput pysyvät kannen sisässä ja samalla reunat saivat kivan koristuksen ompeleesta. Muovikalvo ei tosin erotu näissä kuvissa ja taskun sisällä olevat confetitkin ovat putoilleet kuvaustilanteessa aukon kohdalta karkuteille. Mutta siellä niitä on!

simple_easter_bunny_card1

Näitäkin kortteja tehdessä tuli taas miettineeksi, miten kätevä vempele olisi omistaa sähköinen leikkuri, kuten Silhouette Cameo, jolla koko homma olisi ollut yli puolet nopeampaa. En sitten tiedä miten paljon vastaanottajat olisivat arvostaneet kortteja verrattuna ihan käsinleikattuihin. Vaikka olisihan silti niissäkin korteissa itse suunniteltu pupukuvio, vaikkei muuta käsin tekisikään niihin versioihin. Vai mitä mieltä te olette? Onko tekotapa teille yhtä tärkeää, kuin mille lopputulos näyttää?

simple_easter_bunny_card2

easter_bunny_shaker_cards3

Translation:

I made bunch of easter cards with this clean & simple style. First I drew the bunny with computer and printed it with the text to the card base. Then I used finger knife to cut the bunny-shaped hole. Under the cover of the card I added plastic sheet and under it patterned paper. In between I slipped some confetti, so these are like shaker-cards. Last I used sewing machine to close the card’s cover. These cards would be super fast if I had electronic cutting machine, like Silhouette Cameo. But I think the card receivers would appreciate the hand-cutted cards more. What do you think?

Mainokset

12 thoughts on “Pääsiäispupukortteja

  1. Kiitos Anski ihanasta kortista!! :)

  2. Aivan mahtavia!

  3. Musta on kyllä ihanaa, että on vielä niitäkin, jotka koneen sijaan tekee oikeasti käsillään! Ei askartelun(kaan!) pitäisi olla mitään välineurheilua. Itse ainakin arvostan käsintehtyä enemmän :) Upeat kortit ja idea!

  4. UPEITA
    Ihanaa Pääsiäistä sinulle

  5. Ihanat kortit, simppelit mutta silti jujuisat. Käsintehty on aina käsintehty. Mutta itse ainakin haaveilen Silhouettesta, on se niin kätevä vempele. Kun on käsin leikannut hyvinkin kiemuraisia koristeita tulee mietittyä että onko tässä mitään järkeä :D

    • Joo se on kyllä totta, ettei kovin kiemuraisia tai pieniä juttuja saa käsin leikattua, kun paperi usein murenee siinä. Kyllä se silhouette ois silti haaveissa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s