cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Mun askartelutila

16 kommenttia

Tänään on Paperillan blogissa mun ensimmäisen juttuni aika! Tai noh, ihan ensimmäinen oli minun oma esittelyni, kävittekö jo lukemassa sen? Tänään kuitenkin minä esittelen teille mun askartelutilani, tai tarkemmin sanottuna mun askartelukaappini sisällön! Askartelen keittiössä, keittiön pöydän äärellä. Keittiössä askarrellessa on hyvät puolensa siinä, että vesipiste on lähellä, ja että tila pysyy yleensä siistinä, kun sotkut on siivottava pois. Huonoja puolia on se, että tarvikkeita ei oikein voi laittaa esille niin sanotusti käden ulottuville, vaan kaikki on piilotettuna kaappien kätköihin. Varsinkin kun esim. olohuoneesta on suora näkymä keittiön pöydän ääreen.

askartelutila01

askartelutila02

Askartelutarvikkeeni olen säilönyt isoon Ikean Hemnes-lipastoon. Kaappi on reilun kokoinen: 130 cm korkea. Lisäksi lipaston vasemmalla sivulla on kärry tavaroille (mm. Big Shotille, kuumailmapuhaltimelle yms) ja oikealla puolella on pieni musta lokerikko pienille koristeille (napeille, haaraniiteille yms). Sen vieressä nurkassa lattialla makaa ompelukone, jonka nappaan esille, kun haluan ommella askarteluihini jotakin. Vähän epäkätevä paikka, jolle pitäisi keksiä parempi järjestely, mutta toisaalta tuolta sen napatessani siinä on jo johdot valmiiksi seinässä, joten sen saa käyttöön samantien. Kaapin päällä on pari Ikean säilytyslaatikkoa, jossa on koristeita ja keskeneräisiä projekteja. Kaapin alla parissa matalassa pahvilaatikossa säilytän keskeneräisiä leiskojani. Teen yleensä yhtä skräppäyssivua useana iltana pikkuhiljaa eteenpäin, ja tuolta ne on kätevä aina ottaa laatikossaan pöydälle esille ja jatkaa askartelua. Lipaston lisäksi pöydän vastakkaiselta puolelta nurkasta löytyy laatikosto papereille, joka näkyy yllä kuvassa oikeassa reunassa. Näiden tässä kuvassa näkyvien tavaroiden lisäksi mulla on maaliroiskeita varten oma iso pahvilaatikko, jonka sisällä teen maalailut, ja jota säilytän vaatekaapissa ja haen sen sieltä esiin kun alan askarrella.

askartelutila03

Sitten itse kaapin sisältöihin. Lipaston ylimmästä vasemmasta vetolaatikosta löytyy kynät, sakset, liimat, pensselit, maalit ja vesivärit. Oikea laatikko on varattu korujutuille, mutta se vaatisi siivousta, koska nyt se on vain survottu täyteen tavaraa.

askartelutila04

Toiseksi ylin laatikko on kaapin isoin ja säilytän siinä tällä hetkellä pääasiassa valmiita askareluitani. Luonnollisesti mulla odottaa siellä iiiso kasa leiskoja, jotka pitäisi laittaa albumeihin.

askartelutila05

Lipaston kolme alinta laatikkoa ovat ne, missä suurin osa tavaroista on. Pääosa tarvikkeista on lipaston sisällä pienemmissä laatikoissa. Niiden järjestely on vaatinut hieman tetris-taitoja, mutta on kätevää, kun tietyt tarvikkeet saa tarvittaessa nostettua kaapista ulos omissa laatikoissaan. Muutenkin tarvikkeiden järjestys on muuttunut ja hioutunut ajan myötä. Lipasto on ollut minulla käytössä nyt puolitoista vuotta ja olen pikkuhiljaa muokannut järjestystä toimivammaksi. Olen yrittänyt saada laatikoiden etuosaan ja helpoiten käden ulottuville ne tarvikkeet, mitä käytän eniten. Tämä on laatikko, mitä käytän ehkä eniten. Vasemmalta alkaen laatikosta löytyy suihkemaalit, tarratimantit, sekalaiset liimat, glitterit yms mömmöt. Seuraavaksi on loota washi-teipeille. Niiden edessä on kohotarrapalat survottuna kaapin reunaan. Sitten koristeloota ja silppupaperilaatikot. Näiden takana on sekalaista tavaraa, kuten saranarenkaat, vähemmän käytetyt maalit, liimapyssy ja kaikki kuvioleikkurit.

askartelutila06

Tämän vetolaatikon keskellä mulla on varattu osio koristeille ja uutuuksille. Laitan tähän usein uusimmat ostokset ja pakkaukset, joita en ole vielä laittanut ns. oikeille paikoilleen. Usein käykin niin, että ehdin käyttää ne jo ennenkuin ne ehtivät tästä muualle.

askartelutila07

Laatikon oikeassa reunassa ovat mun silppupaperilaatikot. Mulla on käytössä kaksi eri laatikkoa silpuille. Toiseen tulee isommat paperinpalat ja pienempään pienemmät silput. Niistä on todella kätevää plärätä sopivansävyisiä pieniä paperinpalasia projekteihin.

askartelutila08

Seuraavassa vetolaatikossa mulla on ensin loota koristekukille. Ihmeen paljon niitäkin kertynyt, vaikka en ihan hirveästi niitä käytä. Olenkin jonkin aikaa sitten nostanut nämä tähän etualalle, että niitä tulisi käytettyä ahkerammin. Seuraava laatikko sisältää pahvikuvoita. Kyllästyin isoihin arkkeihin ja moniin pakkauksiin ja purin kaikki pahvikuviot irti tähän laatikkoon. Säästää hyvin tilaa ja helppo kahmia tuolta sopivia koristeita. Niiden vieressä on kaksi eri laatikkoa nauhoille. Toisessa on kivat nauhat ja toisessa vähemmän kivat. Yritin ensin laitella niitä nätisti rullalle, mutta oikeaa väriä etsiessä ne sotkeentuivat joka tapauksessa, niin ne nyt ovat vain iloisessa sekamelskassa. Ihan oikeassa reunassa mulla on 6×6 paperikot. Näiden laatikoiden takana on lisää pahvikuvioita, maaleja ja valmiiksi leikkureilla ja stansseilla leikeltyjä kukkia, oksia yms.

askartelutila09

Käytän tosi paljon 6×6 paperikkoja ja niille on oma paikkansa tuossa laatikon oikeassa reunassa. Etualalla ovat taas tuoreimmat ostokset.

askartelutila10

Tässä alimman laatikon sisältö. Reunasta löytyy leimaustarvikkeet (musteet, kohojauheet ja leimasimet). Big Shotin stanssit ovat laatikon etualalla, kirjekuorien sisällä kukin oma lajitelmansa. Niiden vieressä on kaikki sabluunat ja gesso-purkki. Sitten kirjaintarrat kolmessa eri pinkassa. Isot ja pienet tarrakirjaimet ovat erikseen. Ja isot kirjaimet olen vielä jakanut siten, että toisessa pinkassa on melko käyttämättömät ja toisessa sellaiset, joista kirjaimia on käytetty enemmän ja otsikoiden muodostaminen niillä on vaikeampaa.

askartelutila11

Ohuet leimasimet olen laittanut kahteen pieneen kansioon, jotka ovat alunperin cd:ille tarkoitettu. Niistä on helppo selata niitä.

askartelutila15

Mutta siinäpä oli pääpiirteissään mun askartelukaapin sisältö ja järjestys tällä hetkellä! Näiden lisäksi mulla on vielä laatikosto kaikille pienille koristeille ja kaappi 12×12 -papereille. Molemmat tosi näppäriä ja hyviä säilytykseen! Mutta niistä löytyy tarkemmin asiaa tuolta Paperillan blogin puolelta!

Translation:

Today at Paperilla -magazine’s blog I’m showing you my craft room! I craft in our kitchen and I have this Ikea’s cupboard where I store my crafts. Check out also Paperilla’s blog to see the rest of the photos of my craft space!

16 thoughts on “Mun askartelutila

 1. Ihana esittely Anski!
  Ihanan järjestyksessä sinulla paikat, ja tuo kenkälaatikko-ajatus on upea :)
  Miten se onkin aina yhtä hurmaavaa päästä kurkkaamaan muiden askartelutiloihin.

  • Kiitos! Mustakin on ihan mahtavaa nähdä muiden askartelutiloja ja tää omakin on pitänyt esitellä jo niin pitkään – nyt onneksi Paperillan jutun ansiosta sain aikaiseksi!

 2. Ihana skräppikaappi! ja niin hienosti järjestyksessä. tuo kenkäteline-idea papereille on aivan loistava!! pistän korvan taakse!

 3. Mulla on tuo sama Hemnes-lipasto omille askartelukamoille, sinne mahtuu kyllä vaikka ja mitä. Näyttää tosin sisältö jotenkin sotkuisemmalta kuin sinulla :)

 4. Hienosti järkätty askartelunurkkaus sulla. Mistähän sä muuten oot hankkinut noita pahvi ym. koristeita, joita vilahtaa tuossa kuudenneksi ylemmässä kuvassa? Mulla on paljon kaikkea muuta, mutta tuntuu ettei oo nettikauppoje valikoimissa hirmusesti mitään kivoja koristeita.

  • Kiitos! Nuo ainakin mitä tuossa kuvassa näkyy on ostettu Kädentaidot-messuilta suuri osa. Ainakin Dekorettesta muutamat. Joo, ei niitä kyllä ihan kauheasti ole, tai ainakaan omaan makuun istuvia, että välillä saa kyllä ihan etsiä!

 5. Olipa kiva kurkistaa! Myös paperinsäilytyssysteemi vaikutti hyvältä – sekä kokonaisten että silppujen osalta. Miten muuten kissat suhtautuvat harrastukseen ja tarvikkeisiin? Malttavatko jättää ne rauhaan?

  • Kissa yleensä jättää ihmeen hyvin tarvikkeet rauhaan. Tai siis jos olen itse askartelemassa niin silloin se tunkee askarteluiden päälle, pudottelee tarvikkeita, yrittää syödä niitä yms. Mutta jos jätän ne esim. pöydälle ja lähden itse pois, niin ei ne silloin jaksa sitä yleensä kiinnostaa. Enemmän se yrittää yleensä tunkea tuonne kaappiin – tosin siellä on enemmän ihania tarvikkeita mistä se tykkää, kuten naruja ja nauhoja! :D

 6. Tuon lipaston tutkiminenhan on kuin karkkikaupassa olisi! Iski heti kauhea askarteluinto… :)

 7. Hienosti olet järjestänyt askartelutavarat piiloon, mutta kuitenkin käden ulottuville. Kiitos vinkeistä! Sain muutaman omalla kohdalla hyvinkin toteutettavan idean :)

 8. Täällä on sama juttu kissojen kanssa, jos itse on paikalla niin kissatkin on ja samoin kissankarvat, mutta jos itse lähtee muualle taloon niin kissat seuraa mukana ja karvoja jää. (Paitsi jos on nauhoja/naruja missään roikkumassa niin sitten jää kyllä mun kaksi kissaakin) :D Aivan ihana työtila! Kiitos esittelystä :)

  • Hih, ai teilläkin samanlaista menoa kissojen kanssa :) Joo, narut on kyllä sellaisia että ne vetävät puoleensa ja niitä tuo meidänkin kissa yrittää aina salaa varastaa. Ja lankarullat ja kynät on kanssa semmoisia, että niillä pitäisi saada leikkiä tai vähintään työntää jonnekin lattialle kesken askartelun, jolloin pitäisi olla niitä koko ajan nostelemassa ylös. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s