cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Portugali ja Obidoksen laguuni

2 kommenttia

Olimme kesäkuun alussa viikon lomamatkalla pohjoisessa Portugalissa, Obidoksen laguunin rannalla. Yleensähän lomakohteeksi Portugalissa valitaan eteläosan kohteita ja turistien suosimia hiekkarantoja. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös pohjoisemmaksi matkustamista, sillä siellä maisemat ovat jo ihan erilaisia, näkemistä riittää ja kuitenkin niitä hiekkarantojakin löytyy. Jaan näitä reissukuvia useampaan postaukseen, ja tässä kuvia nyt Obidoksen laguunilta, sen lähiympäristöstä ja viereisestä isommasta kaupungista Caldas da Rainhasta.

obidos01

Meillä oli vuokrattuna oma vuokrahuvila kuuden hengen poppoolle. Näillä syrjäisemmillä seuduilla auto on myös ehdoton, joten sellainen oli meillä myös vuokralla. Matka oli todella upea, vaikkakin meidän reissun ajalle sattui vähän huonot säät. Oli aika sateista ja viileää, vaikka kyllä aurinko pilkahtelikin aina välillä. Kaikki paikalliset päivittelivätkin harvinaisen viileitä säitä tuohon aikaan vuodesta. Tosin reissun viimeisenä päivänä aurinko paistoikin sitten ihan urakalla ja aurinkoa tuli ahnehdittua altaalla sen verran hartaasti, että kaikki kärtsähtivät enemmän tai vähemmän. Toisaalta viileämpi sää antoi enemmän aikaa ja virtaa matkustella lähikaupungeissa ja eri kohteissa kuten linnoissa ja luostareissa, jotka on ihan mun suosikkikohteita reissussa (mutta näistä vielä myöhemmin tarkemmin)!

obidos02

Laguunin eteläranta, jossa olimme, oli pääosin vuokrahuvila-aluetta. Laguunin suulla, ihan meren rannassa, oli muutama ravintola ja kioski ja baari. Koko laguunin rannanmyötäisesti kulki kävelyteitä kohti meren rantaa ja ravintoloita, jonne tuli käveltyä huvilaltamme muutamaan otteeseen tuo parin kilometrin matka. Lähiseudulla on myös useampi golf-keskus ja sieltä riitti porukkaa myös laguunille asti pyöräilemään. Vuokrapyörä olisikin aika mainio juttu tuonne reissuun ja ilmeisesti alue onkin retkipyöräilijöiden suosiossa. Paikalliset autotiet olivat sen verran mutkittelevia ja mäkiä riitti ylös alas, että kartalla lyhyeltäkin näyttävän matkan reissaamiseen meni autolla aikaa. Kävimme lähikaupungissa Caldas da Rainhassa tekemässä ruokaostokset ja myös syömässä kerran, vaikkakin suurimman osan ajasta teimme itse ruokaa huvilalla. Kaupoissa ja myös ravintoloissa ruoka oli halpaa ja matkabudjetti jopa alittui reippaasti.

obidos03

obidos04

obidos05

obidos06

obidos07

obidos08

obidos09

obidos10

obidos11

obidos12

obidos13

obidos23

obidos14

obidos15

obidos16

obidos17

obidos18

obidos19

obidos20

obidos21

obidos22

Translation:

At the beginning of June, we spent one weeks holiday at Portugal, at Obidos lagoon. People mostly travel to southern part of Portugal, but you should also try the north too, because of the different scenery and there is lots to see too, including the beaches. We had rented a private villa for the six of us. The trip was really fantastic, despite the unusually cool weathers at that time of year. Here is photos from the Obidos area and from the nearby city Caldas da Rainha. I’ll post more photos later, from other places we visited.

2 thoughts on “Portugali ja Obidoksen laguuni

  1. Oih, ihana kun laitot tänne tämmösiä upeita, kauniita, kirkkaita ja kuulaita kuvia matkastanne, kiitos! Tämmöinen jatkuvasta kroonisesta matkakuumeesta kärsivä ilahtuu suuresti tuollaisista upeista kuvista, ja hienoista matkakertomuksista. Innoissani jään odottamaan niitä tulevia kuvia muusta reissusta, ja kyllä, varsinkin niistä luostareista :)

    • Kiitos, kiva kuulla jos tykkäsit kuvista. Luostareista juttua tulossa pian, kunhan saan karsittua kuvat (niitä on paaaaljon)! :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s