cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Move ja leiskan synty vaihe vaiheelta

4 kommenttia

Uusi Skräppihetket Haaste on täällä! Nytpä teemana olisi repiminen ja leimaus samassa leiskassa. Leiskasta pitäisi löytyä siis jotakin leimattua ja lisäksi kaikki työssä käytetyt paperit pitää olla käsinrevittyjä, eli mitään apuvälineitä ei saisi olla leikkaamisessa apuna. Tässä mun Design Team työ haasteeseen. Ja koska en olekaan hetkeen tehnyt vaihe vaiheelta kuvausta skräppileiskan teosta, ajattelin tehdä sellaisen tästä työstä.

move

layout_stepbystep1

Ensiksi kaivelin esille materiaaleja, joita ajattelin leiskassa käyttää. Yleensä projekti alkaa valokuvan ja taustapaperin valinnalla. Sitten päätän värimaailman ja tunnelman ja valitsen loput materiaalit sen mukaan. Tähän otin Amy Tangerinen vaaleanpunaisen paperin pohjalle. Lisäksi paperisuikaleita pienestä jämäpaperilootastani (mulla on kaksi jämäpaperilaatikkoa, toisessa on isommat leikkeleet ja tässä nuo pienemmät palat), koska se alkaa olemaan jo liiankin täynnä. Lisäksi pikkukoristeita keltaisen ja pinkin sävyissä. Mulla on pienet koristeet lajiteltuina sävyjen mukaan noihin pieniin vetolaatikoihin, niin on helppo käyttää. Mutta kuten monesti käy, suunnitelmat muuttuvat matkan varrella ja osa materiaaleista jää käyttämättä. Tässäkin kävi niin, kun jätin keltaisen värin kokonaan pois ja siten keltaiset koristeet. Lisäksi tarrakirjaimetkin vaihtuivat eri fonttiin ja väriin.

layout_stepbystep2

Aloitan pohjan teon sivelemällä siihen vähän gessoa. Tykkään laittaa melkein joka sivuun koristerykelmän alle tälläisen maalipläjäyksen. Siihen on jotenkin helpompi alkaa työstämään koristeita päälle. Vähän kuin tyhjän paperin kammon selättämistä.

layout_stepbystep3

Haasteen mukaisesti revin kaikki paperisilput ja valokuvan reunat. Tein paperiin taitoksen edes takaisin, jotta sitä on helpompi repiä suoraan. Valokuvan taakse laitan kohotarrapalat.

layout_stepbystep4

Sitten koostin suikaleista kivan kasan ja liimasin ne kiinni paperiin kuivuneen gessopläjäyksen päälle. Tähän valitsin vielä washi-teippiä papereiden seuraksi. Nekin revittyinä tottakai.

layout_stepbystep5

Leimaukset tein mustalla StazOnin musteella ja Studio Calicon leimasimella. Tosi kiva tuo ruudukkoleimasin, pitäisi muistaa käyttää sitä useamminkin, sillä saa kivaa tekstuuria aikaiseksi.

layout_stepbystep6

Tein leiskaan vielä mustia maaliroiskeita. Haluan mukaan myös mustia lankasykeröitä, jotka liimaan Tacky Glue liimalla paikoilleen. Myös otsikon tarrakirjaimet tulee usein liimattua vielä varmuuden vuoksi liimalla. Tacky Glue on mun lemppariliimaa, se ei kupruile ja on kestävää.

layout_stepbystep7

Lopuksi kirjoitan tarinoinnin ja liimaan kasan nappeja sinne tänne. Joskus saatan vain heittää kourallisen koristeita leiskan päälle ja katsoa minne ne sattuvat. Pari mustaa kangasnappia on vintagelöytöjä kirppikseltä. Ja siinäpä onkin sitten valmis leiska, tällä kertaa hyvinkin yksinkertaisella tyylillä ja vähäisillä elementeillä. Lopputulos on silti oikein mieleinen.

Translation:

New Skräppihetket challenge is here. This time you have to use something stamped in your page and all the papers have to be torn apart by hand, so no scissors, cutting machines etc. are allowed. Today I’m also showing step by step how I made my page.

1. First I choose the photo and background paper. I decide the theme and colours and pile all the materials I could use. But many times it happens that plans change along the way, and not all the stuff gets used. Like this time I chose not to use yellow after all.
2. I usually begin with gessoing some of the background. I feel it’s easier to begin the work on top of the paint. Guess it helps fight the fear of the blank page.
3. Then I tear the papers like the challenge commands.
4. I pile the papers on top of the dried gesso. I also use some washi tape.
5. Then I stamp with Studio Calico’s stamp with black StazOn ink.
6. I splash some black paint drops and use black twine. I glue it on. Tacky Glue is my favourite.
7. Finally I add the journaling (it’s about how I’m hooked on exercise nowadays) and some buttons. Sometimes I literally like to toss the buttons on their places. Aaand it’s done!

Advertisement

4 thoughts on “Move ja leiskan synty vaihe vaiheelta

  1. Kiitos taas mahtavasta postauksesta, nämä saa aina innon tarttua skräpäämiseen mukaan :) Kaunis leiska kauniilla värimaailmalla!

  2. Upea leiska, kerta kaikkiaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s