cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Hobbies minialbumi vaihe vaiheelta

14 kommenttia

Eilen esittelin tekemäni minialbumin harrastuksistani ja lupasin esitellä albumin synnyn vaihe vaiheelta. Tässä se siis on.

minialbum_01

1. Käytin sivujen pohjien tekoon suihkemaaleja, sabluunoita ja valkoista gessoa. Ensin leikkasin sivut valkoisesta skräppikartongista. Valitsin käytettävät sabluunat ja suihkemaalit. Tässä minissä käytin sekalaisia suihkeita ja sävyjä: Glimmer Mistin Scarlet, Mister Huey’sin Buttercup ja Sorbet ja Dylusionsin Lemon zest ja Bubblegum pink. Sabluunat ovat TCW:n, Studio Calicon, Priman ja Creative Expressionin, joka on yllä olevassa kuvassa. Osaan sivuista suihkin pohjalle väriä jo ennen sabluunaa. Sitten kuivatus ja päälle suihkemaaleja sabluunan läpi.

minialbum_02

2. Suihkin useampaa sävyä samalle sivulle, jotta väreihin tulee vivahteita. Tässä minissä en halunnut jäljestä liian tasaista tai siistiä, joten värejä suihkittuani nostin sivun vielä märkänä pystyyn, ja annoin värien sekoittua ja valua. Jos maalit eivät olleet tarpeeksi märkiä, suihkin päälle pelkkää vettä, jotta maalit lähtivät valumaan. Tässä näkyy muuten mun maaliroiskelaatikko. Teen kaikki märät värien roiskinnat ja suihkimiset ison pahvilaatikon sisällä sotkun välttämiseksi kämpässä.

minialbum_03

3. Kerran käytetty sabluuna on kätevä kääntää ympäri ja käyttää sitä myös painamiseen.

minialbum_04

4. Myös painamisen jälkeen suihkin toisella värillä sivun päälle ja valuttelin maaleja.

minialbum_05

5. Tein useamman sivun näitä tekniikoita vaihdellen ja sitten annoin sivujen kuivua kunnolla.

minialbum_06

6. Sivujen kuivuttua aloitin toisen kerroksen sivujen työstämisessä. Jokainen sivu saa päällensä kerroksen valkoista gessoa. Valkoinen akryylimaalikin käy yhtä hyvin. Levittelen gessoa maskien läpi sinne tänne sivuja. Jätän kuitenkin osan taustasta näkyviin ja käsittelemättä vaihtelun vuoksi.

minialbum_07

7. Osaan sivuista sivelen gessoa ohuen kerroksen vanhan pankkikortin avulla. Samalla ohut maalikerros vähän rauhoittaa liian räikeitä sävyjä sivuissa.

minialbum_08

8. Tässä yllä sivut gessokäsittelyn jälkeen. Sivut ovat saaneet lisää yksityiskohtia, tekstuuria ja värit ovat hillitymmät. Sitten taas kunnon kuivatus maaleille. Joskus kuivatan kuumailmapuhaltimella, mutta yleensä annan papereiden kuivua yön yli.

minialbum_09

9. Sitten liimaan paperit pahvitaustoihin. Yleensä teen vain kannet pahvista, jottei albumista tule liian paksua, mutta tähän miniin tuli niin vähän sivuja, että liimaan jokaisen sivun pahviin. Samalla vähän maalista rypistyneet sivut suoristuvat.

minialbum_10

10. Tässä minissä käytin joka sivulla koristuksena Priman resist canvas kuvioita. Näiden toimintaa olenkin esitellyt jo aiemmin. Suihkin kangaskuviot samoilla maaleilla kuin sivujen taustatkin.

minialbum_11

11. Sitten kokosin muut tarvikkeet käden ulottuville, mitä saatan tarvita minin teossa ja tulostin valokuvat.

minialbum_12

12. Kun olen päättänyt sivujärjestyksen, mietin valokuvien paikat ja kiinnitän ne kohotarrapaloilla. Kirjoitan tekstit joka sivulle Cosmo Cricketin tarrakirjaimilla.

minialbum_13

13. Tykkään usein työstää minin sivuja kerros kerrokselta ja siten, että albumi on jo kasattuna saranarenkaissa. Siten on helppo hahmottaa albumi kokonaisuutena ja huomata, että kokonaisuudesta tulee paksuudeltaan tasainen. Laitan jokaiselle sivulle canvaskiemurat, pari tarraa ja washiteippejä. Tässä käytin Basic Greyn tarrasuikaleita.

minialbum_14

14. Osa canvaskiemuroista tulee ulos sivujen yli. Maalaan siis varovasti niiden nurjatkin puolet keltaiseksi.

minialbum_15

15. Mini kaipaa vielä maaliroiskeita. Sekoitan maaliseoksen gessosta ja keltaisesta maalista ja lisään vähän vettä, jotta maali on tarpeeksi juoksevaa roiskimiseen.

minialbum_16

16. Loppusilaus vielä tarratimanteista ja saranarenkaisiin koristukseksi kunnon kasa nauhoja. Ja valmista on! Koko albumin sisältö ja lisää kuvia löytyy tästä postauksesta.

my_hobbies_mini_02

Translation:

Yesterday I showed you my hobbies minialbum and promised to show the making of it step by step. This one is only in Finnish, but if you have something to ask, go ahead!

Mainokset

14 thoughts on “Hobbies minialbumi vaihe vaiheelta

 1. Vau, kiitos tästä tutoriaalista! En itse varsinaisesti skräppää, mutta on silti hauska nähdä miten tuollaisia tehdään.
  Mistä muuten olet hankkinut noita Cosmo Cricketin tarrakirjaimia? Tai siis saako niistä Suomesta jostain?

  • Kiitos! Nyt on pakko myöntää että en muista mistä ostin nuo kirjaintarrat! Ovat niin vanhoja. Veikkaus on että ovat tainneet tulla Studio Calicon kuukauden päkin mukana aikoinaan.

 2. Kiitos loistavista vaihekuvista! Itsellänikin on noita suihkemaaleja ja sabluunoita, mutta en ole oikein päässyt sinuiksi niiden kanssa…olen ehkä liian ”siisti”…Sun albumista tuli kyllä tosi hieno!

  • Kiitos, kiva jos tykkäsit! Rohkeasti vaan kokeilemaan maaleja ja sabluunoita! Vaikka just ensin näin pienien taustojen tekoon. Mullakin kesti pidemmän aikaa ennenkuin löysin itelle mieluisen tavan tehdä. Ite oon sellainen ehkä ”puoli-siisti”. Sotkua saa olla mutta ei liikaa kuitenkaan :D

 3. Wau, aivan upea! Ja niin sun näköinen :)

 4. Wauuuuu. UPPEETA MAHTAVAA. KIIITOOOOSSSS

 5. Ihanan värikäs työ!

 6. Ihana albumi ja kiitos vinkeistä korttiaskartelujani varten :)

 7. Todella upea mini!!! Kiitos kuvista ja vinkeistä : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s