cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Vuoden skräppääjä finaalityön tekoa

24 kommenttia

Tänään lähti postiin mun Vuoden skräppääjä -kisan finaalityöni. Huh huh, tulipahan urakoitua! En halua edes laskea paljonko käytin aikaa mun minin tekoon. Yllättävän paljon sai aikaa kulumaan hommaan, vaikka teinkin aika perinteisen omannäköiseni albumin ja vanhoja tekniikoitani käyttäen. Mutta jotenkin oli kyllä tosi vaikeaa tehdä tätä, kun väkisin mietti jatkuvasti, että aiheena on kisatyö, ja pitää yrittää parhaansa. Toivottavasti ei nyt mennyt liikaa yliyrittämisen puolelle. Aiheena oli tosiaan päivä elämästä ja tein mun minin pääsiäisperjantaista, joka vietettiin mökillä ulkoillen, pilkkien ja valokuvaillen. Käytin osittain samoja kuvia, kuin mitä aiemmin jo esittelin tässä postauksessa. Minissä käytettiin kisan myötä saatuja materiaaleja, jotka näytin aiemmin täällä. Otin valmiista ministä kuvat, mutta esittelen ne hieman myöhemmin, kunhan saan muokattua kuvat. Ensiksi haluan vähän esitellä työvaiheita ja ajatuksiani matkan varrelta.

tyovaiheita1

Työssä piti käyttää materiaalipaketin kaikkien papereiden molempia puolia. Käytin valmiiden papereiden lisäksi paria muuta paperia omista varastoistani, mutta ne olivat lähinnä ruutupapereita, sillä halusin kuitenkin, että työssä pääosassa ovat ne alkuperäiset materiaalit. Päkin koristeiden lisäksi tein itse huovasta lehtikoristeita, joiden reunat ompelin käsin. Lisäksi taittelin ja ompelin ompelukoneella pussukat tarinointilapuille läpikuultavasta ohuesta paperista. Käytin myös mm. omia tarrakirjaimia kannessa, washiteippiä, nauhaa, pari ylimääräistä kukkaa ja kakkupapereita (valkoisia ja värjättyjä) läpi kirjan.

tyovaiheita2

Vanha tuttu Priman kukkamaski pääsi taas käyttöön. Olen hommannut muitakin kukkamaskeja, mutta päätin kuitenkin käyttää tätä vanhaa ja luotettavaa maskia tässä.

tyovaiheita3

Yllä suunnitteluvaiheesta kuvaa. Minialbumeita tehdessä usein asettelen kaikki aukeamat kerralla näkyviin. Varsinkin tässä työssä, kun papereita oli käytössä vain tietty määrä, oli tärkeää nähdä kerralla kaikki käytössä olevat palat. Samalla on helpompi siirrellä papereita ja kuvia paikasta toiseen, koska haluan, että papereiden kuosit ja värit vaihtuvat läpi albumin tasaisesti, samoin kuin valokuvien teemat. Samalla myös mietin isompien koristeiden paikkaa, että ne ovat tasaisesti ympäri albumia ja sivuja, jotta albumista tulee tasaisen paksuinen. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin kiikkerä tai yhdestä reunasta puolet paksumpi albumi.

tyovaiheita6

Yllä kannen suunnittelua ja albumin kasausta. Kirjaimet omista varastoista.

tyovaiheita0

Päkissä oli valmiina kuusi pahvia, joita oli käytettävä albumin runkona. Mulla oli liikaa valokuvia, joista en osannut karsia, joten lisäsin vielä yhden sivun lisää. Mutta jo ilman lisäsivuakin albumin isoimmaksi ongelmaksi muodostui paksuus. Pelkät pahvit ja paperit olivat jo itsessään tosi paksuja, saati sitten kun kerrostaa ja lisää kuvia sivuille. Sitten keksin mankeloida kaikki pahvit Big Shotin läpi! Ja sehän toimi, pahvien paksuus pieneni puolella!

tyovaiheita5

Yllä tarinointilappujen kuoria ompelemassa. Ompelua tuli albumiin muutenkin runsaasti. Ompelin mm. kaikkien sivujen reunat ympäri suoralla ompeleella.

tyovaiheita4

Tarinointitagien tekoa! Kovin montaa niitä ei albumiin tullut, mutta niiden tekoon tuli käytettyä senkin edestä aikaa.

Ainiin ja vielä muistutuksena, jos ette ole vielä äänestäneet, niin Vuoden skräppääjä -kisassa voi äänestää tosiaan omaa yleisön suosikkiakin kaikista alkukarsintatöistä täällä! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkinto. Mun työ noista on tuo numero 7, ja siitä tarkempia kertomuksia löytyy tästä postauksesta.

Translation:

Today I posted my final work for the Finland’s scrapper of the year competition. The theme was to make a mini of day in life. I made my mini of Easter friday that we spent at the cottage. I used same photos that I showed earlier in here. Here are some sneak peeks of the work process. The materials that we had to use, I already showed here.

Mainokset

24 thoughts on “Vuoden skräppääjä finaalityön tekoa

 1. Wau!
  Tuosta tulee hieno!
  On kiva kun näkee vaihe vaiheelta jonkun taitavan tekijän työtä. Itseltä on ideat aina hukassa ja työmenetelmät hakusessa joten kiitos valokuvista ja tekstistä.
  Upeita kuvia muuten nuo työvaihekuvat.
  Sun alkukarsintatyö on muuten mun suosikki.

  • Kiitos! AIka kaoottista oli tämän albumin teko, tuli kuvailtua sellaisiakin vaiheita ja juttuja, mitkä jäivät loppujen lopuksi pois kirjasta. Tekniikoita jotka eivät toimineet, eivätkä olleet niin ”omantyylisiä”.
   Ja kiva jos tykkäsit alkukarsintatyöstäkin. :)

 2. uuu, näyttää tosi kauniilta!!
  mulla ei oikein aika riittänyt paneutumiseen ja se harmittaa. mutta sain jotain kuitenkin tehtyä.

 3. Oi vautsi. Hyvältä näyttää! En malta odottaa, että pääsen näkemään koko hienouden. Ja oli kyllä kiva taas päästä seuraamaan työstämisen vaiheita. Parit hyödylliset vinkit tuli taas poimittua matkaan. :)

  • Kiitos! Harmittaa kun kaikista ”tärkeistä” vaiheista/ jutuista en tajunnut ottaa kuvia, mutta kiva jos näistäkin tuli jotain hyödyllisiä vinkkejä! :)

 4. Näyttää aivan ihanalta. Näitä tekoprosesseja on ihana katsella. Vaikka itselläni ne ovat sellaista kaaosta että ei niistä kuvaa voi ottaa. Kun työpöytäni vaikkapa on ihan kanalassa kunnossa ja siinä on pieni kohta missä voi työtä tehdä..

  • Kiitti! Ja hei, arvaa vaan onko kaaos on täälläkin, muutamaa kuvaa varten oli pakko raivata pöytää! Ja jos katsoo kuvia tarkkaan, niin huomaa että lattiallekin asti oli pakko välillä siirtyä, kun ei muualle mahtunut :D Koko kämppä ollut tän albumin teon kanssa niin kauheessa kaaoksessa että oon onnellinen että se on valmis! xD

 5. Ihana mini! Ja tuo ompelu oli inspiroivaa, sitä voisin itsekin kokeilla :) Työvaihekuvista kiitos!

  • Kiitti! Ompelu on kivaa, käsin ja koneella, antaa heti sellaista pehmeyttä ja käsintehdyn tuntua sivuihin. :)

 6. Näyttääpä hyvältä, olet kyllä ansainnut paikkasi finaalissa :)

 7. Ihanalta näyttää. Kauniita materiaaleja ja värejä olet käyttänyt. Nyt sormet ja varpaat pystyyn ja OOONNEA saavutuksestasi.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

 8. En malta odottaa, että pääsee näkemään ihan livenä – näyttää niin tutulta Anski-laadulta <3

  • Kiiitos! Laitan kuviakin blogiin tässä lähiaikoina, kunhan jaksan käydä kuvat läpi (tuli otettua moooonta)! :)

 9. Maltan tuskin odottaa kuvia valmiista työstä! Paljon aikaa käytetty ja harkittu kokonaisuutta ja yksityiskohtia, lopputulos ei voi olla kuin onnistunut!! Peukkuja kisaan!

 10. oi mikä ihanuus sulla on tuloillaan =) onnea kisaan!!!

 11. Haluaa nähdä lisää…mielenkiintoiselta ja upealta näyttää :)

 12. Thanks for showing how you work you way through your album. I always do one page at a time and never complete a minialbum!! I think I need to change the way I work.. :S Thanks so much for sharing!! :)

  • Nice to hear it was helpful! I really like to lay out all of my pages at once, so it’s easier to change the places of the photos etc. I like my albums so that there is variety (different photos, angles and themes) all the way through the album.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s