cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Blood ja leiska vaihe vaiheelta

10 kommenttia

Tänään ilmestyneessä Skräppihetkien haasteessa aiheena on tulkita lukemasi kirja. Mä oon viime aikoina lukenut aika paljon kauhuromaaneja, ja tein leiskani viimeksi lukemastani John Ajvide Lindqvistin kirjasta Ystävät hämärän jälkeen. Halusin leiskassa saavuttaa sekä kirjan tunnelman, mutta halusin leiskasta myös mun oman tyylisen. Mielestäni onnistuin aika hyvin tavoitteissa. Käytin vielä Riikan haasteeseen tekemää luonnosta. Kuvasin myös leiskan synnyn vaihe vaiheelta!

blood

blood_step1

Aloitin sivun teon taustapaperista. Käytin Priman kukkamaskia ja sivelin valkoista gessoa mustalle paperille. Värjäsin gesson suihkimalla punaista Glimmer Mistiä valkoisiin kohtiin, joka värjäsi sen kauttaaltaan. Valuttelin myös märkää Glimmer Mistiä ja maalien kuivuttua roiskin myös lisäksi punaisia maaliroiskeita pohjaan. Livenä paperi hohtaa upeasti ja tekstuuripinta on kivan yksityiskohtainen.

blood_step2

Sitten huomasin, että aluksi suunnittelemani kokonaan musta tausta kukkaisella kohdalla ei kuitenkaan ollutkaan niin kiva, joten päätin vaihtaa suunnitelmaa. Valitsin punaisen rösökuvioisen paperin leiskan taustaksi ja leikkasin gessotusta paperista vain osan käyttööni. Lisäksi nappasin toista kuviopaperia mukaan. Tämä on Basic Greyn Scarlet letter. Ressasin molempien papereiden reunat.

blood_step3

Sivu on tehty luonnosmallin mukaan ja halusin käyttää mallissakin näkynyttä piparireunaista kohtaa, joten leikkelin sopivan suikaleen kuviosaksilla paperista. Tuossa vasemmalla näkyy muuten hyvin esimerkkiä tuosta Glimmer Mistin hohteesta.

blood_step4

Seuraavaksi asettelin paperit paikoilleen ja lisäsin valokuvat kohotarrapaloin. Koristeiksi lisäsin paljon rypytettyjä washiteippejä ja mustaa lankasykeröä.

blood_step5

Peitin valokuvat palalla paperia ja roiskin leiskaan valkoisia maaliroiskeita. Käytin vedellä ohennettua gessoa.

blood_step6

Leimailin sinne tänne parit kuviot Studio Calicon leimasimella. Leimailujen päälle kiinnitin parit helmitarrat ja lisäsin leiskaan myös muutaman haaraniitin.

blood_step7

Lopuksi liimasin otsikon, kirjoitin tarinoinnin tagiin ja sujautin sen papereiden taakse. Tarinointi jatkuu tagin toisella puolella, mutta se spoilaa vähäsen, joten kuva löytyy täältä linkin takaa jos haluatte sen nähdä.

Translation:

Today at the new Skräppihetket challenge theme is to interpret a book. I chose John Ajvide Lindqvist’s Let the Right One In, it’s the latest book I’ve read. I wanted the page to have the mood of the book, but also look like my style. I think it tourned out quite well. I also photographed my process step by step.

1. First I made a background. I used white gesso through Prima’s flower mask. Then I sprayed it with red Glimmer Mist. Also splashed big drops and drained wet mist.
2. Then I noticed that my plan of the black banckground wasn’t so good, so I chose red grungy paper for the back and cut only a piece of the gessoed paper. I also used other flowery paper, this one is Basic Grey’s Scarlet Letter. I distressed the edges.
3. I used the sketch, and it had this scalloped strip so I made one for my page too.
4. Then I placed the papers and photos on their places. I also used thread and lots of washi tapes.
5. I covered the photos and splashed some paint drops. I use gesso with a bit of water.
6. Then I stamped with Studio Calico’s stamp and added some breads and pearls.
7. At last I added the headline and used tag to write the journaling.

10 thoughts on “Blood ja leiska vaihe vaiheelta

  1. Upea leiska ja tunnelma

  2. Upea sivu! Tosi kiva kun lisäsit vielä vaihekuvat postaukseen. Niin ne suunnitelmat muuttuvat ja sehän tässä on kivaa, kun lopputulos voikin olla ihan erilainen kuin alunperäinen suunnitelma.

    • Kiitos! Tosi pitkään kyllä pähkäilin tuon taustan vaihdon kanssa, mutta hyvä että muutin sitä, tuli paljon kivempi näin.

  3. upea vahva sivu!! =)

  4. Upea ja inspiroiva leiska! Ja kiitos taas vaihekuvista :)

  5. Ou mai gaad, mahtava vahva sivu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s