cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Ohjeet Facebookissa tykkäämiseen ja omien listojen tekoon

4 kommenttia

Tässä ohje, miten saat näkymään suosikkisivujesi jutut Facebookissa. Kaikkien tykkäämiesi sivujen päivitykset eivät nimittäin näy välttämättä automaattisesti uutissyötteessä. (Näitä ohjeita on näkynyt jo viime vuoden puolella ulkomaalaisissa blogeissa, mutta ajattelin tehdä ohjeet myös suomeksi, ja samalla myös muistukseksi.) Nyt nimittäin myös suomalaisten fanisivujen käyttöön Facebook myy mainoksia. Eli siis mm. minunkin blogini FB-sivun päivitykset eivät näy tykkääjille suoraan ilman että maksaisin mainosmaksuja. Tai sitten voit tilata kaikki jutut tämän ohjeen mukaan kahdella klikkauksella:

facebook_ohje

Yllä olevan kuvan mukaisesti paina ensin normaalisti ”tykkää”. Sen jälkeen tykätty-napin alta avautuu alavalikko, josta valitse ruksi kohtaan ”Näytä uutisissa”. Ja tadaa, nyt päivitykset näkyvät uutissyötteessäsi.

facebook_ohje2

Tai, jos seuraat monia eri sivuja Facebookissa, ja et halua sotkea näitä kavereiden päivitysten kanssa samaan syssyyn, tässä ohje erillisen listan tekemiseen. Itse suosin tätä. Tykätty-napin alta alavalikosta valitse ”Lisää kiinnostuksesi kohteiden listaan”. Sen jälkeen ilmestyy uusi valikko, josta valitse kohta ”+ Uusi lista”. Seuraa ohjeita uuden listan luomiseen. Voit antaa listalle nimen ja valita näkyykö se kaikille vai vain sinulle. Itselläni esimerkiksi skräppäysaiheiset jutut ovat scrapping-listan alla.

facebook_ohje3

Ja kun menet Facebookin etusivulle, uusi lista näkyy vasemmassa sivupalkissa ”kiinnostuksen kohteet” otsikon alla. Klikkamalla listasi nimeä pääset lukemaan pelkän tämän listan uutisia. Oikealla yläreunassa näkyy, mitä sivuja listasi sisältää. Kuvakkeiden alla on tekstikenttä, josta voit suoraan lisäillä sivuja listallesi. Näppärää!

PS. Ja ainiin, sinne mun blogin Facebook-sivulle pääsee tästä.

Translation:

Here’s the instructions how to get all the liked pages to your news feed in Facebook. This is only in Finnish, because there are so many in English already but not in Finnish.

Mainokset

4 thoughts on “Ohjeet Facebookissa tykkäämiseen ja omien listojen tekoon

  1. Toi onkin kiva, että sivut saa näkymään eri listoilla. Kiitos vinkistä!

    • Hyvä jos oli hyödyksi! Nuo listat on kyllä käteviä. Helpompi seurata tärkeitä juttuja (kuten vaikka nettikauppojen ilmoitteluja hetken tarjouksista), ettei vaan huku muiden statuspäivitysten sekaan.

  2. Hyvät ohjeet olet laatinut! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s