cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Ensimmäinen Skräppihetkien haaste ja sivu vaihe vaiheelta

20 kommenttia

Tänään starttasi Skräppihetket Haasteen ensimmäinen haaste! Aiheena on kuvakollaasi. Eli skräpätään sivu, jossa on käytetty noin 4-6 kpl pieniä kuvia. Tässä minun esimerkkileiskani haasteeseen. Samalla ajattelin esitellä koko sivun synnyn vaihe vaiheelta. Tämän tekotapa noudattelee aika pitkälti mun normaalia skräppäystapaa ja tyyliä.

metsissa_leiska

tyovaiheet1

1. Aloitin sivun valitsemalla kuvat ja taustapaperin. Paperi on Pion Designin Väntan på Tomten II – Juldikt -paperi, mutta käytin jouluisen paperin toista puolta. Sivelin sivun pohjalle vanhalla pankkikortilla gessoa suurinpiirtein siihen kohtaan, johon ajattelin kuvien ja koristeiden tulevan.
2. Sitten valitsin väreihin sopivia tarroja ja papereita jämäpaperilootastani. Leikkelin papereista suikaleita ja ressasin niiden reunat.

tyovaiheet2

3. Leikkasin kukkakuvioita irti Heather Bailey Autumn leaves Floral Paisley -paperista sormiveitsellä. Aika kauheaa paperia ekalla vilkaisulla, mutta kun neonvihreät kohdat jäävät pois, tuleekin kaameasta paperista käyttökelpoista materiaalia!
4. Kun osaset olivat suurinpiirtein valmiina, aloin koostamaan sivua. Teippasin paperit kaksipuoleisella teipillä kiinni pohjaan. Yleensä en laita teippejä ihan papereiden reunaan asti, koska jätän vähän tilaa, jos haluankin vielä työntää lisää koristeita tai papereita näiden alle. Ja mulle melkein aina käy niin. Valokuvat kiinnitin kohotarrapaloilla, koska tykkään että kuvat on koholla ja tulevat paremmin esiinkin siten.

tyovaiheet3

5. Kun kuvat ja paperit ovat paikoillaan, alan lisätä muita koristeita. Lisään koristetarraa, kartta-aiheista washi-teippiä ja kukkakoristeet. Kukat tulevat koholle, eli kiinnitän nekin kohotarrapaloilla.
6. Seuraavaksi tein maaliroiskeet. Yleensä teen roiskeet työn aika loppuvaiheessa, koska haluan yleensä pisaroita koko sivun päälle, en vain taustaan. Ohennan gessoa hiukan vedellä ja roiskin maalia pensselillä koko työn yli. Käytän roiskimiseen korkeareunaista pahvilaatikkoa, joka auttaa ettei roiskeita ole ihan koko kämpässä ja peitän papereilla ne osat työstä, joihin en halua roiskeita. Huomaan samalla, että taustan pankkikortilla tekemäni maalailut ovat osittain jääneet liikaa paperien alle piiloon, joten jatkan niitä muutamasta kohtaa näkyvimmiksi.

tyovaiheet4

7. Maalien kuivahdettua lisään nappeja ja haaraniittejä koristeiksi. Haaraniittien rei’ät on helppo tehdä pitkäpäisellä piikillä, varsinkin jos on paksuja paperikasoja, joiden läpi koristeen haluaa.
8. Leikkaan vielä Fiskarsin pienellä kukkaleikkurilla confettia ympäri sivua ja liimaan ne paikoilleen.

tyovaiheet5

9. Sivu kaipaa vielä mielestäni vähän ”metsäistä ja mutaista” -fiilistä, joten lisään vielä ruskeita maaliroiskeita. Käytän Glimmer Mistin Creme de Chocolat -sävyä. Aukaisen purkin ja tiputtelen pisaroita paperiin suoraan pumppuputkella. Kuva on lavastettu, oikeasti kannattaa laittaa aukinainen Glimmer Mist purkki kauaksi roiskinnan ajaksi. Nimimerkillä kokemusta on.
10. Seuraavaksi mallaan otsikolle paikan.Käytän apuna yleensä tarra-arkeista ylijääneitä muovikalvoja tai viivotinta, joiden päälle ladon kirjaimet. Niiden avulla on helpompi mitata mihin kohtaan pitkä otsikko mahtuu. Lisään vielä sivun ylä- ja alareunoihin paperisuikaleet ja lopuksi kirjoitan tarinoinnin. Ja se on sitten siinä!

metsissa_leiska

Translation:

Today is the time for the very first challenge on Skräppihetket Haaste! Our first theme is photo collage and here’s my take on the subject. I also wanted to show step by step how I made the page. 1. First I choose the paper and spread gesso on the background. Paper is Pion Design’s Väntan på Tomten II – Juldikt. 2. Then I choose stickers etc paper strips from my stash and use paper distresser on the edges. 3. Then I cut flowers out of Heather Bailey Autumn leaves Floral Paisley -paper with finger knife. 4. I use 3d stickers on photos and two sided tape on papers. I leave space to the edges so I can slip papers or decorations under these papers later, if needed. 5. Then I add decorations to their places. 6. Time for the paint splashes. I use cardboard box with high edges to do this so I don’t make a mess everywhere. With papers I cover the parts I don’t want the splashes. 7. Then I add buttons and brads. I use this pike to make the holes for the brads, it’s really handy especially with heavy layers of papers. 8. I add some confetti. 9. I think the page still needs something ”muddy” so I add little drops of Glimmer Mist’s Creme de Chocolat. For this I open the bottle and use the pipe. 10. Then I add the headline, I use ruler or clear plastic to find the place for the text. Last I write the journaling. And it’s done!

20 thoughts on “Ensimmäinen Skräppihetkien haaste ja sivu vaihe vaiheelta

 1. niin kaunis sivu ja olipa kivaa lukea tutoriaali!

 2. Onpa tosi kauni sivu!

 3. Jotenkin tosi rauhallinen ja seesteinen värimaailma, kuitenkaan olematta yhtään tylsä! Hyvä että Neulamäen metsät kiehtovat, itse onnistuin kerran eksymään sinne ja keräämään itseni ihan täyteen hyttysten pistoja. Sen jälkeen olen vain tyytynyt kiltisti talsimaan ympäri Valkeisenlampea, ehkä vähän tylsää mutta ainakin turvallista :D

 4. Herkkä leiska ja toi tutoriaali oli tosi hyödyllinen minunlaiselleni aloittelijalle!

 5. Pitääkö mun nyt ihan oikeasti opetella tuon sormiveitsen käyttöä, jos sillä noin hienosti pystyy leikkaamaan?

  • Hehe, no joo, on se kyllä kätevä! Itellä meni aika pitkään aikoinaan sen käytön opettelussa. Lähinnä siksi, että yritin käyttää sitä ”oikein”, mutta ei mun lyhyillä sormilla pituus riitä hyvään otteeseen siten useimmissa tapauksissa. Käytän tota nyt useimmiten ihan kynämaisesti puristamalla, ja hyvin pelittää! :D

 6. Kiitos kovasti, kun kerroit, miten olet työsi tehnyt. Kaikkea sitä oppii. Enpä ollut keksinyt, että papereita ei kannata teipata reunoja myöten… Usein saan olla repimässä niitä irti, kun haluankin jotain laittaa sinne alle. :D

  • Kiitos, kiva jos oli hyödyllisiä juttuja! Joo, ja ite oppinut kantapään kautta tuon ettei ihan reunoja myöten liimaa. Jatkuvasti sai olla repimässä niitä :D

 7. Kiitos kun kirjoitit tarinan sivun synnystä. Tuli kivasti vinkkejä ja jaa, täytyy niitä hirveitäkin paperihankintoja katsastaa uusin silmin :)

  • Kiva jos tykkäsit! Gesso on kans kätevää vikahankintojen kanssa. Ohut kerros sitä ja liian kirkkaat värit laimenee.

 8. Ihana sivu ja ihana nähdä sen vaiheet!

  • Kiitos! Mustakin on kiva nähdä leiskojen työvaiheita, kun on niin monenlaisia tapoja tehdä ja voi saada hyviä vinkkejä :)

 9. Upea sivu, niin kuin useat sinun tekeleesi :) osaisitko sanoa onko 3d tarrapalat happovapaita?

  • Kiitos! Hmmm, se happovapaus saattaa vaihdella! Itellä on käytössä tommosia Dovecraftin Stick it -tarrapaloja ja ne ainakin paketin kääreen mukaan mainostavat olevansa happovapaita.

 10. Beautiful layout, totally love it!! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s