cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Hylätyn sahan pimeydessä

Jätä kommentti

Mun pelimieltymykset ovat välillä vähän nurinkurisia. Olen tykästynyt kauhupeleihin, vaikka olenkin herkkä säikkymään ja monesti pelaaminen menee yhdeksi kiljunnaksi (ja joskus jopa painajaisiksi). Olen lisäksi aika huono ammuskelupeleissä. Tähtäys on muutenkin vaikeaa, mutta käsien täristessä kauhusta, se onnistuu entistä vähemmän. :D Sen takia kauhupelit, joissa ei tarvitse ammuskella, ovat mulle hyviä valintoja. Anna on tunnelmallinen kauhupeli, joka alkaa värikkäältä pihamaalta ja etenee sisälle pimeään taloon, joka osoittautuu vanhaksi sahaksi. Pian alkaakin tapahtua outoja, yliluonnollisia asioita, jotka liittyvät jollain tavalla pelattavan hahmon menneisyyteen.

anna1

ANNA
Pelattu: PC. saatavana myös macille.
Lisätietoja täältä.

Pelissä tutkitaan paikkoja, klikkaillaan, kerätään ja yhdistellään tavaroita ja samalla yliluonnolliset tapahtumat alkavat lisääntyä. Tunnelma pimeässä talossa on ahdistava ja jännitys tiivistyy, kun miettii mitähän tapahtuu seuraavaksi. Mutta koska pelissä ei puolustauduta asein tms, huomaa pian, että aaveetkaan eivät voi tappaa tai tehdä muutenkaan vahinkoa, joten jatkuvalla syötöllä tapahtuvat yliluonnollisuudet menettävät nopeasti tehonsa. Pelissä on kyllä muutama hyvä säikyttelykohta, jotka kyllä vielä paikoitellen onnistuvat piristämään kauhun tunnelmaa, samoin kuin pikkuhiljaa etenevä juoni.

anna2

Tykkäsin Annassa siitä, että pelissä sai rauhassa tutkia jokaisen pienenkin kolon ja nurkan. Olen pelaajana usein sellainen, että saatan käyttää peleissä usein tunteja ylimääräistä aikaa vain paikkojen syynäämiseen ja tutkimiseen. Ja Annassa siitä vielä palkitaan paremmilla lopuilla, mitä kauemmin talossa viettää aikaansa ja mitä enemmän yliluonnollisia tapahtumia kohtaa. Toisaalta välillä Annassa vierähti aikaa ihan vain senkin takia, että jotkut puzzlet olivat niin älyttömiä ja epäloogisia, että sitä sai turhautuneena pyöriä huoneesta toiseen ratkaisua etsien. Valitettavasti se pilaa pelin pelottavaa tunnelmaa, jos liian moni puzzle menee siihen, että sitä vai sattumanvaraisesti hakkaa jokaista inventaariosta löytyvää tavaraa vuorotellen puzzlepaikkaan, jos joku niistä siihen sopisi.

anna3

anna4

Translation:

Anna is horror adventure game that takes place in a dark, abandoned sawmill. The game begins at the yard and travels inside, where odd, supernatural things begin to happen, and somehow it’s connected to the character’s past. You explore, click and combine objects to trigger new paranormal happenings, but as soon as you discover that the ghosts etc. can’t hurt you, the game looses it’s horror. There are still some good startleing moments here and there and the horrid story line.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s