cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Vintagekortti vaihe vaiheelta

18 kommenttia

Tänään ajattelin esitellä tämän vintagekortin tekemisen vaihe vaiheelta.

vintagekortti_valmis

vintagekortti_tutoriaali1

1. Ensin valitsin tarvitsemani materiaalit. Ylläolevassa kuvassa näkyy tässä kortissa käyttämäni tarvikkeet ja materiaalit: Kaksi Fiskarsin kukkalävistäjää, kaksi eri sävyä Glimmer Mist -suihkeita, Distress ink -muste ja tuputin, tarratimantteja, luonnonvalkoinen korttipohja, kaksi erilaista kuviopaperia, kohotarrapaloja, stanssattu valkoinen paperikehys, kaksi stanssattua oksakiehkuraa, reunojen ressaaja ja vintage-kuva-arkista irtileikattu tytön kuva. Näiden lisäksi käytin ompelukonetta ja lankaa.

vintagekortti_tutoriaali2

2. Vintage-korttien teon aloitan yleensä valitsemalla ensin korttiin tulevan kuvan. Katson kuvan värimaailmaa ja myös yksityiskohtien värejä ja sen jälkeen valitsen kuvan väreihin ja teemaan sopivat paperit. Tässä käytin First Edition Paperin Spring Feast 6×6 -paperikon paperia ja Glitzin Yours Truly 6×6 -paperikon paperia. Leikkasin paperit sopivaan kokoon ja ressasin reunat Tim Holtzin paper distresserillä. Reunojen ressaus onnistuu myös saksilla.

vintagekortti_tutoriaali3

3. Valkoinen kehys on Marianne Designin Creatables Oval -stanssilla leikattu. Leikkasin tytön kuvan kehykseen sopivaksi ja tummensin hieman valkoisia reunoja Distess Inkillä, sävyllä Old Paper.

vintagekortti_tutoriaali4

4. Lehtiköynnökset on stanssattu valkoiselle kartongille Marianne Designin Creatables Branch Forest -stanssilla. Värjäsin ne suihkimalla kahdella Glimmer Mistillä: Vanilla Breeze ja Viva Pink.

vintagekortti_tutoriaali5

5. Vaaleampaan paperiin ompelin ompelukoneella koristeeksi reunoihin suorat ompeleet.

vintagekortti_tutoriaali6

6. Halusin osan papereista koholle, joten laitoin kohotarrapalat sekä tytön kuvan, että päällimmäisen vaalean paperin alle.

vintagekortti_tutoriaali7

7. Liimasin paperit kiinni korttipohjaan. Halusin päällimäiseen paperiin kuitenkin vielä vähän lisää ilmeikkyyttä ja kolmiulotteisuutta, joten nostelin ja kiharsin paperin reunoja ylemmäs kauttaaltaan. Jätin myös ompelulankojen päitä roikkumaan sinne tänne, koska ne antavat vähän lisää huoletonta tunnelmaa korttiin.

vintagekortti_tutoriaali8

8. Seuraavaksi mietin köynnösten paikkaa. Liimaan taustalle jäävät osat kiinni pohjaan, mutta kohottelen tarrapaloilla muutamien lehtien kärkiä. Sitten liimaan tytön kehyksineen päälle.

vintagekortti_tutoriaali9

9. Taustan kukkapaperista jäi ylimääräisiä siivuja, joten leikkelen niistä kukkia. Leikkaan isommalla leikkurilla (Fiskarsin M kukka) pari kukkaa ja laitan ne sisäkkäin. Taitan niiden terälehtiä samalla ylöspäin. Päällimmäiseksi tulee Daisy-leikkurilla leikattu pienempi kukka.

vintagekortti_tutoriaali10

10. Lopuksi valitsen kukille sopivat paikat ja lisään vielä kukkien keskelle sävyihin sopivat tarratimantit. Ja sitten kortti onkin valmis!

vintagekortti_tutoriaali11

Translation:

Today I’m showing you step by step how I made this vintage card. 1. First I chose the materials to use. I always choose first the main photo which I’m gonna use, and then select the papers and colours to fit that picture. 2. I trimmed the papers and used Tim Holtz’s paper distresser on the paper’s edges. 3. I darken the die cut frame with Distress Ink Old paper. 4. I colour the die cut branches with two shades of Glimmer Mist: Vanilla Breeze and Viva Pink. 5. I sew the edges of the top paper. 6. I used 3d stickers on the frame and the top paper. 7. Then I glued the papers on place and add extra depth with curling the edges of the top paper. 8. Also using 3d stickers on the leaves. 9. I use the leftovers to cut some flowers. 10. Then I add the last pieces on their places and add diamonds to the flowers. And the card is done!

Mainokset

18 thoughts on “Vintagekortti vaihe vaiheelta

 1. Voi miten kaunis! Aivan ihana väriyhdistelmä, niin herkkää….

 2. Ihana kortti ja selkeät ohjeet vaihe vaiheelta… värimaailma on kaunis,rauhallinen ja todella henkii vanhaa aikaa!

 3. Olipa hauska nähdä, miten työskentelet. :) En jostain syystä ollut esim. tullut itse ajatelleeksi, että kohotarrapaloilla voi tosiaan kohottaa vain OSAN jostakin elementistä.

  Tässä kortissa tykkään siitä, miten olet saanut vintage-henkiseen ja herkkään korttiin mukaan nuorekasta otetta. Se on varmaan nuo pinkin sävyt ja värikkäät ”timangit” kun sen tekee. ;)

  • Kiitti! Näitä vaihe vaiheelta -juttuja tuli tehtyä paljon Fiskarettesiin, niin nyt jäi into päälle väsätä näitä lisääkin. Mustakin kun on kiva nähdä muiden työskentelytapoja ja bongata just tuommoisia pikkujuttuja. Hauskaa :D

 4. Aivan ihana kortti ja kiva kun teit tällaisen postauksen. Auttaa varmasti aloittelijoita ja meille muillekin tulee aina vinkkiä uusista ideoista ja kätevistä ”työskentellytavoista”.

 5. Ihana kortti, ja kiva postaus. On mukava saada uusia ideoita, kiitos sinulle tästä!

 6. Upea kortti!! Varsinkin nuo kukat on niin söpöjä :) Ja todella hyvä vaihe vaiheelta -postaus!

 7. Aivan ihana! Kiitos hienosta tutoriaalista!

 8. Tykkään kortista ihan hirmuisesti! Hienoa, kun teit ohjeet :)

 9. Kiitos esittelystä, ihana kortti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s