cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Kreeta-minialbumi

16 kommenttia

Joululahjaksi tehdyt askartelut jäivät tänä vuonna aika vähäisiksi, mutta tälläinen minialbumi tuli tehtyä äidille toissakeväisestä Kreetan matkastamme. Kirjan koko on 21,5 x 15,5 cm ja kirjan sisällä olevat kuvat ovat normaaleja kymppikuvan kokoisia, jotka tosin tulostin itse.

kreeta_minialbumi17

Kannet tein pahvista ja päällystin ne kuviopaperein. Kansissa oleva kuviollinen taustapaperi on Priman Flights of Fancy Collection Ladybug. Olen käyttänyt saman paperin toista puolta (siinä on pieniä vaaleanpunaisia kukkia turkoosilla taustalla) kirjan sisäsivuillakin. Vaaleanpunainen ruutupaperi on Graphic 45:n Little darlings Collection Peek-a-boo -paperia ja ruskea-vihreä tekstipaperi on Basic Greyn Curio-sarjaa. Otsikkokirjaimet ovat American Craftsin Bliss Pink thickersejä.

kreeta_minialbumi01

Sisäsivut ovat Studio Calicon turkooseja yksivärisiä kartonkeja, jotka kuvioin kauttaaltaa kukkasabluunaa käyttäen. Käytin kuviointiin gessoa ja sinertävää Glimmer Mistiä, sävynä on Blue Skies. Osaan sivujen taustoista painoin kukkakuviota sabluunalla ja osaan suihkin värejä sabluunan läpi. Glimmer Mistin kimalle-efekti on hyvin hento, mutta näkyy livenä kivasti ja antaa eloa sivujen pohjiin. Kuvien alle lisäilin vielä erilaisia paperisuikaleita, joiden kaikki reunat ressasin. Muuten sivujen koristelut ovatkin hyvin yksinkertaiset, jotta värikkäät valokuvat pääsevät hyvin esille ja pääosaan.

kreeta_minialbumi02

Ruusukuviot, joita on koristeena läpi kirjan, on leikattu irti K&Companyn Classic K Margo teal Gossamer floral flat -paperista ja liimattu kirjaan kohotarrapaloin. Tarratagit ovat Heidi Swappin Memory file: File tab labelseja. Lisäksi koristeina käytin Studio Calicon pahvi- ja vaneeriperhosia, joista osan värjäsin suihkemaaleilla. Pieniä tarratimantteja piti myös tietenkin saada mukaan.

kreeta_minialbumi03

Tässä yllä olevalla sivulla näkyy selkeästi taustapaperista, miten vasemmalla olen käyttänyt kukkakuvio-sabluunaa ensin sabluunana ja oikealle olen sitten vuorostaan painanut kuvion märällä sabluunalla. Vaikka käyttämäni Glimmer Mistin sävy on hyvin sininen, se taittuu turkoosissa taustassa sopivaksi sävyksi, jopa sopii hyvin koko kirjaan.

kreeta_minialbumi04

kreeta_minialbumi05

kreeta_minialbumi06

kreeta_minialbumi07

kreeta_minialbumi08

kreeta_minialbumi09

kreeta_minialbumi10

kreeta_minialbumi11

kreeta_minialbumi12

kreeta_minialbumi13

kreeta_minialbumi14

kreeta_minialbumi15

kreeta_minialbumi16

kreeta_minialbumi18

Takakanteen lisäsin kuvien oton jälkeen vielä tarratagit, joihin kirjoitin reissun päivämäärät ja albumin tekopäivän. Albumista tuli mielestäni aika kiva ja jälleen kerran kuvien valinta tuotti eniten päänvaivaa. Monta hyvää kuvaa jäi albumista pois, mutta mielestäni tästä tuli kuitenkin aika kivan kattava kuvaus reissusta.

kreeta_minialbumi19

Translation:

I made this minialbum for my mom for Christmas present. It’s about our trip to Crete in 2011. The size of the album is 21,5 x 15,5 cm. Inside the album I used turquoise cardstock from Studio Calico along with various paper strips. I used paper distresser on the edges of all the stips. The cover’s papers are Prima’s Flights of Fancy Collection Ladybug. The roses inside the album are cut out of K&Company’s Classic K Margo teal Gossamer floral flat paper. The butterflies are by Studio Calico. Some of the veneer butterflies I painted with Glimmer Mist, colour Blue Skies. I used the same Glimmer Mist, along with gesso, to decorate all the bases of the pages with flower masks. In some pages I also pressed with the mask.

Mainokset

16 thoughts on “Kreeta-minialbumi

 1. Ihana muisto äidillesi:) Turkoosi toimii niin hyvin noiden lomakuvien kanssa. Muistelen, kun itse hyvin pienenä olin Kreetalla, että vesikin siellä oli tuollaista ihanan turkoosia.

  • Kiitos! Yritin valita sellaisia kuvia,jotka sopisivat väreihin hyvin. Ei ihan ekana Kreetasta tule välttämättä tälläinen värimaailma mieleen, mutta kyllä siitä minusta aika kiva silti tuli. Joo, vesi oli kyllä paikoittellen kyllä just turkoosia siellä! :)

 2. Niin kaunis idea ja toteutus! Tälläisiä joululahjoja sitä itsekin tahtoisi antaa;henkilökohtaisia ja tarkkaan mietittyjä:) (Ja saada!)

  • Kiitos! Tätä oli kyllä kiva tehdä, ja vaikka itsetehdyissä lahjoissa aina vierähtääkin aikaa, niin on niitä silti niin kiva väsäillä :)

 3. Ooooo, mahto äiti liikuttua onnesta :) Ja totta tosiaan, tuo turkoosi sopii ihan hirmuhyvin Kreeta kuviin! Kivan näköisiä nuo taustat, varsinkin tuo missä oli niin sabluunana kuin ”leimanakin” käytetty noita kukkia – tosi hauska idea ja toteutus.

  • Kiitos! Taustat onnistuivat minustakin tosi kivasti ja sillä jätinkin niille aika paljon tilaa loppujen lopuksi. :)

 4. Kaunis albumi ja ihanat värit!

 5. Oi joi, upea lahja! Täynnä tunnetta!

 6. Ihana albumi kauniine väreineen. Mahtavaa kun olet nähnyt noin paljon vaivaa, varmasti äitisi oli onnellinen lahjastaan. Kreeta on niin mukava paikka, samoissa maisemissa ja paikoissa olimme viimeksi syyskuussa 2010.

  • Kiitos! Kreeta on kyllä upea, oli vaikeuksia valita mitä kuvia laittaa albumiin, kun oli niin monta upeaa maisemaa. Pakko kyllä päästä sinne vielä uudestaan. :)

 7. Ihana kokonaisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s