cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Viikko lokakuussa 2012 -minialbumi

16 kommenttia

Tämänvuotinen viikko elämästä albumi on ollut melkoinen ikuisuusprojekti, tai ainakin se sille tuntuu, koska tämä on lojunut koko ajan pöydällä keskeneräisenä. Aloitin tämän teon jo heti kun kyseinen lokakuun toka viikko oli meneillään ja olen tehnyt tätä siitä lähtien pikkuisen kerrallaan, kerros kerrokselta. Aiemmat syksyiset viikkoalbumini (postaukset niistä löytyvät täältä, täältä ja täältä) olivat suurimmalta osin oranssiin, punaiseen ja vihreään painottuvia, joten päätin tehdä tällä kertaa ihan erivärisen kirjasen. Turkooseja ja sinertäviä papereita löytyi varastoista paljon, joten valitsin turkoosit pääväreiksi ja lisäväreiksi ruskeaa ja valkoista.

october_album_cover

Aloitin kirjan työstämisen valitsemalla ensin pohjapaperit ja leikkasin ne muotoonsa. Tulostin valokuvat ja mietin sivujärjestyksen valmiiksi. Sen jälkeen tein sivupohjiin valkoisia maaliroiskeita gessolla ja kukkakuvioita sabluunoiden avulla. Lisäksi suihkin vaaleansinistä Glimmer mistiä taustoihin suihkeena ja maaliroiskeina. Seuraavaksi kiinnitin valokuvat paikoilleen, isoimmat paperinpalaset plus lisäilin paperiliuskoja sinne tänne. Tein muutamia linturosetteja ja leikkelin tähtiä. Tämän jälkeen mulla olikin aika pitkä tauko tekemisessä, kun en oikein keksinyt mitä koristeita laittaisin kirjaan lisää, kun halusin tästä kuitenkin hyvin runsaan.

october_album01

Tampereen kädentaitomessuilla käydessäni löysinkin sitten ihanat Studio Calicon viikonpäivä-tarranapit, jotka pääsivät albumiin. Innostuin myös uusista ostamistani Spellbindersin ja Nellie’sin ympyrästansseista ja stanssailin niillä kuvioita kirjaan ihan urakalla (juttua noista ostoksistani löytyy täältä). On siellä seassa lävistimillä ja kuviosaksillakin leikeltyjä ympyröitä. Tein noita välineitä yhdistelemällä jokaiselle aukeamalle erilaisia rosettikoristeita ja iskin sinne tänne myös nappeja.

october_album02

Lisäsin tarinoinnit ja päivämäärät Dear Lizzyn rullaleimasimella. Innostuin lisäilemään albumiin myös lankasykeröitä, jotka ovat nyt kovasti muodissa. Muunmuassa täällä ILS-blogista löytyy paljon huolettoman langankäytön mestarinäytteitä. Muutenkin tuon blogin tyylin vaikutteita voi huomata tästä ministäni, mutta minusta tästä tuli silti aika ”minun näköinen”.

october_album03

Lisäsin vielä washi-teippiä sinne tänne. Sinivalkoraidallinen Bella BLVD:n teippi on aivan ihanan näköistä, mutta pitävyys on valitettavasti ihan surkeaa. Jouduin liimaamaan useat teipeistä uudestaan liimalla kiinni, kun parin päivän kuluttua teipit olivat kohonneet papereista irti. Ihan viimeiseksi lisäsin sivuille vielä lisää maaliroiskeita. Koska iso osa pohjiin tekemistäni roiskeista oli jäänyt papereiden ja kuvien alle, oli uusi roiskintakierros paikallaan. Yleensä teenkin roiskeet sen takia vasta viimeisenä. Silloin toki peitän tärkeimmät kohdat papereilla, ettei roiskeita mene vaikkapa kuvien ja tekstien päälle liikaa.

october_album04

october_album05

october_album06

october_album07

october_album08

october_album09

october_album10

october_album11

october_album12

october_album13

october_album14

Osa sivuista onnistui vähän paremmin kuin toiset, mutta olen kokonaisuutena tosi tyytyväinen tähän miniin. Mikä on sinun suosikkisi yllä olevista sivuista tai aukeamista?

october_album_back

Translation:

Here is my this year’s week in the life album. Every october I take a week to document normal life and making a mini of the week. The previous ones can be found here, here and here. Feels like this one took forever to make, because I was making this in small bits, adding layers one by one slowly. First I made the backgrounds. I chose the papers, cut them in shape and painted with gesso splashes and flowery masks. I also used blue glimmer mist here and there. Then I added the photos, big papers and then added more and more paper slips. Then there was a break making the mini, couldn’t decide what decorations to use. Then I bought lots of round die cuts and those wonderful Studio Calico’s day buttons. I made rosettes using punches, my new die cuts by Nellie’s and Spellbinders and paper edger scissors. I also was inspired to use fashionable threads. For example at ILS-blog you can find a lot of inspirational and casual use of threads. At last, I added more paint splashes at my pages. I really like how this turned out. Some pages are a bit better than the others but overall I’m happy. What’s your favourite page of the above?

Advertisement

16 thoughts on “Viikko lokakuussa 2012 -minialbumi

 1. Oih miten kaunis ja raikkaanvärinen mini! :–)

 2. Aivan sitte tosi MAKIA!!!!

 3. Tosi ihana mini!

 4. Todella kaunis ja upean värinen albumi. Tykkään!

 5. Tosi mahtava idea tuo viikko lokakuusta, vilkuilin läpi ajeimmatkin vuodet ja ihastuin kovin! Tämän vuotinen mini on kyllä selkeästi erilainen kuin muut, tai siis kaikki ovat omanlaisiaan :) Minun suosikki aukeamia oli tämän vuoden minissä perjantai tai maanantai, ehkä kuitenkin vielä enemmän tuo maanantai – sen ”maapallo” paperit jotenkin sykäytti, samoin sommittelut ja niiden yhdistyminen kuvaan :)

  • Kiitos :) Viikko elämästä -idea on itseasiassa alunperin Ali Edwardsin ideoima konsepti. Tai itse ainakin aikoinaan törmäsin hänen juttuihinsa teemasta ekana. Munkin suosikki taitaa olla tuo maanantai. Tosin tykkään tosta valokuvasta niin paljon, että se tuo pisteitä. Sunnuntain kuvasta tykkään myös paljon, joten sekin aukeama on yksi suosikeistani.

 6. ompa kyl makee albumi!
  sulla on taas täällä tosi kivoja juttuja !! :D

  • Kiitos paljon! On kyllä tullut askarreltua taas ihan urakalla, paljon julkaisemattomiakin juttuja odottelisi tuolla :)

 7. Nyt kun katson noita lankasykeröitä, itken kaikkien niiden kirjontalankapätkien perään jotka olen ikinä roskiin heittänyt. Aivan ihana albumi.

 8. Oi joi, hieno kokonaisuus taas kerran!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s