cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Audiovisuaalinen seikkailu

Jätä kommentti

Superbrothers: Sword & Sworcery EP on musiikkiin viittaavasta nimestään huolimatta peli, vaikkakin vahvasti musiikkiin ja tunnelmaan painottuva sellainen. Tämän hyvin erikoisen indiepelin isoin vetovoima onkin Jim Guthrien hienoissa musiikeissa ja tyylitellyssä 8-bittisessä grafiikassa, joka retrotunnelmallaan vetoaa ainakin meikäläiseen. Peli sekoittaa mukaan myös kuun vaiheita ja twitterin käyttöä ja peli rikkookin aika hauskasti perinteisen pelin rajoja.

SUPERBROTHERS: SWORDS & SWORCERY EP
Pelattu: PC. saatavana myös macille, iPadille ja iPhonelle.
Lisätietoja täältä.

Pelissä seikkaillaan pienessä mystisessä taikametsässä Scythian-nimisellä sankarittarella etsien taikakirjaa ja metsän henkiä, liikutaan unen ja todellisuuden välillä ja käytetään taikuutta ja välillä miekkaillaan vastustajia vastaan. Itse peli koostuu liikkumisesta ympäri alueita ja eri kohteiden tutkimisesta, klikkailusta ja tietenkin puzzlejen ratkomisesta, jotka vaativat välillä aika tarkkaa silmää ja pientä pohdintaa. Taistelu tapahtuu erllisessä taistelumoodissa, joka koostuu miekan lyönneistä ja torjunnoista musiikin tahdissa. Peli on alkujaan tehty iPadille ja itse pelasin sen pc:llä, ja jäin vähän miettimään, jäiköhän pelikokemuksesta paljon paitsi tällä alustalla. Ainakin IPadilla pelatessa peli hyödyntää myös itse padin liikuttelua, jota olisi varmaan ollut hauska testata.

Scythian tapaa matkallaan muun muassa koiran ja metsämökissä asuvan pariskunnan. Kommunikointi tapahtuu enimmäkseen ajatusten avulla, jotka kirjautuvat ylös maagiseen kirjaan. Koko hommaa orkestroi ”The Archetype”, joka seuraa Scythianin matkaa ja kutsuu hänen suorittamia tehtäviään testeiksi. Tarina etenee hiljakseen ja peli, tai Archetype, jopa kehoittaa välillä pitämään eri chaptereiden välillä taukoa. Peli liikkuukin vaiheittain kuun kiertojen mukaan, johon tosin voi vaikuttaa käymällä erityisessä kuuluolassa.

Pelin juoni oli minusta jopa vähän koskettava, mutta en paljasta siitä liikaa, sillä itse ainakin nautin pelistä, kun minulla ei ollut sitä kohtaan liian isoja odotuksia. Itseasiassa en tiennyt pelistä oikeastaan mitään, enkä löytänyt paljoa infoakaan ilman spoilereita, mutta nappasin pelin alennuksista lähinnä grafiikan perusteella. Peli ei ole kovin pitkä (tosin muutaman euron hintakaan ei ole paha), joten kannattaa tosiaan pelata se osissa, kuten peli suositteleekin, ja tutkia rauhassa paikkoja. Tämä peli kuuluu taas kategoriaan, että tälläinen rauhallinen tempo ei iske kaikkiin, mutta itse nautin aika paljon pelin tunnelmasta ja retro-viboista.

Translation:

Superbrothers: Sword & Sworcery EP is a game that emphasizes on the magical music by Jim Guthrie and the visual atmosphere of the stylized 8-bit graphics. The retro-mood of the game really appeals to me. More info here.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s