cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Kauhua ja säikyttelyä avaruudessa

Jätä kommentti

Se on taas syksy, pimenevät illat ja otollinen aika kauhupelien pelaamiselle. Viimeisin peli mitä on tullut tahkottua on Dead Space 2, ammunta- ja selviytymiskauhupeli maustettuna säikyttelyllä ja ämpärikaupalla verta. Peli on siis jatko-osa, mutta ei vaadi ykkösosan peluuta, että pysyy menossa mukana. Pelin alkuvalikosta pääsee halutessaan vilkaisemaan tiivistelmän ykkösosan juonesta. Kolmososakin on sarjaan tulossa ensi vuoden puolella.

DEAD SPACE 2
Pelattu: PC. saatavana myös Playstation 3:lle ja Xbox 360:lle.
Lisätietoja täältä.

Peli alkaa, kun sankarimme Isaac herää mielisairaalasta jättimäisellä avaruusasemalla. Koko asema on tuhoutunut ja erilaisten avaruusörvelöiden vallassa. Joten eikun aseistautumaan, selvittämään mistä on kyse ja etsimään ulospääsyä monsterihelvetistä. Hommaa ei hirveästi auta se, että avaruusasemalla on usein pimeää, hirviöt hyppivät niskaan, käyvät laumoittain kimppuun ja päähenkilöllä itselläänkin on henkisiä ongelmia, mikä ilmenee silloin tällöin ilmestyvinä välähtävinä hallusinaatioina Isaacin kuolleesta tyttöystävästä. Ja voitte arvella, että nämä näyt eivät ole sieltä miellyttävimmästä päästä.

Pelin grafiikat ovat suurimmalta osin näyttävät ja äänimaailmat hyvin onnistuneet, varsinkin kuulokkeilla pelatessa oli tunnelmaa. Hirviöiden ääniä ja rapinaa kuuluu vähän väliä seinien takaa ja toisista huoneista, mikä lisää entisestään vainoharhaisuuden tuntua. Pelissä on hyvin onnistunut kauhutunnelma, jonka pääpaino on tosin usein toistuvissa säikyttelykohtauksissa. Vaikka sitä aina arvaakin, että nurkan takaa joku hyökkää niskaan pimeästä pitkän hiljaisen pätkän jälkeen, tai että hissiinkään ei kannata mennä rauhallisin mielin, ja että maassa kuolleena makaava ruumis hypähtää niskaan lähemmäksi astuttaessa, niin silti sitä vain aina pääsee säikähtämään ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Pelin pelaamisesta pitikin aina välillä pitää vähän taukoa pulssin tasoittamiseen. :D

Vaikka pelissä saa olla koko ajan varpaillaan säikyttelyn takia, on varuillaanoloon syynä myös actionin määrä. Koska monstereita riittää, ei uuteen huoneeseen uskalla astua ennen aseiden uudelleenlataamista ja valmistautumista. Kannossa voi olla kerralla neljä asetta. Käytössä on myös telekineettisiä voimia ja statis, jolla voi jäädyttää kohteita vähäksi aikaa. Aseita ja varusteita voi päivittää, mutta pisteitä päivitysten tekemiseen ei tosin ole ylenmäärin ainakaan alussa, joten itse keskitin pisteeni haarniskan lisäksi kahteen aseeseen. Hirviövalikoima on suhteellisen laaja ja eri tilanteisiin onkin hyvä varustautua eri asein ja taktiikoin, koska eri monstereiden ja kokoonpanojen tappamiseen toiset jutut toimivat paremmin kuin toiset. Usein homma menikin kyllä yritys ja erehdys -taktiikalla, eli uuden monsterilauman kohdatessa pääsi yleensä hengestään ja mahdollisimman verisellä tavalla. Pelissä riittääkin erilaisia toinen toistaan raaempia kuolinanimaatioita. Onhan se aika raastavaa nähdä miten omaa hahmoa silputaan kerta toisensa jälkeen, ennenkuin peliä pääsee taas jatkamaan ja koittamaan uudestaan. Veren määrän takia peli ei kyllä muutenkaan sovi heikkohermoisille, joten pelin k-18 ikäraja on ihan oikeutettu.

Perusammuskelun lisäksi peliä on maustettu erilaisilla puzzlekohtauksilla. Välillä leijutaan painottomissa tiloissa avaruudessa tekemässä tehtäviä, lennetään heittoistuimella väistellen avaruusromua, välillä taas roikutaan pää alaspäin monsterin kynsissä ja yritetään samalla ampua tie vapaaksi. Painovoimattomissa tiloissa leijuttaessa mulla olikin yleensä suurin ongelma suunnan hahmottamisessa, joka kävi vähän hermoille, kun happea on käytössä rajattu määrä. Muuten välitehtävät ja välivideoihin upotetut reaktiotestit olivat minusta tosi kivaa vaihtelua peliin.

Kaikenkaikkiaan peli oli todella kaunis ja ennenkaikkea jännittävä ja monipuolisuus oli positiivinen yllätys. Toimivaa kauhua! Vaikka kuoltua tuli ja useasti, oli vaikeustaso minusta hyvä, koska ei hyvän pelin pidäkään olla ihan vain läpijuoksua. Ensimmäisen pelikerran jälkeen tosin aukeaa uusia vaikeustasoja, mutta en usko kokeilevani niitä, sillä pelasin pelin läpi ennenkaikkea mielenkiintoisen juonen takia.

Translation:

Dead Space 2 is a good survival horror game, spiced with a lot of scare and buckets of blood. More info here.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s