cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Käytetyimmät askartelutarvikkeeni top 10

23 kommenttia

Usein tulee käytettyä samoja juttuja askarrellessa. Osa on kuulunut suosikkeihin jo pitkän aikaa, mutta osa käytetyimmistä välineistä ja tekniikoista vaihtelee ajan kuluessa. Ajattelin listata mun suosikkivälineet ja tarvikkeet tällä hetkellä, näkee sitten ajan kuluessa miten moni juttu on muuttunut. Tässäpä siis top 10 -listani, tosin ei missään parhausjärjestyksessä.

1. Kuviopaperit
Ehdottomasti eniten tulee hamstrattua paperia. En voi vastustaa ihania papereita, ostoksillakin niitä tarttuu aina eniten mukaan, vaikka oikeastaan en tarvitsisi enää yhtään enempää. Tää on tietenkin aika selvä valinta listalle, koska paperit on aika oleellinen osa askartelua, mutta listasin tämän erikseen, koska mulla useimmiten askartelut lähtee liikkeelle jonkun kivan paperin valinnasta ja sitten sen ympärille lähden rakentamaan sivua tai korttia. Käytän paperia myös paljon koristeina, leikkelen usein mm. kukkakuvioita irti taustasta. Käytän isoja ja pieniä arkkeja. Pienet lehtiöt ovat ihan loistavia korttiaskarteluun.

2. Napit ja haaraniitit
Näitä tulee tungettua melkeinpä jokaiseen työhön. Ihan peruskoristeita mun käytössä. Välillä yritän hillitä nappien käyttöä, kun niitä tulee tungettua joskus liikaakin ja skräppisivuista tulee aika painavia. Mutta jotenkin ne sivut aina kaipaa jotain pientä lisää ja sitten tulee napattua pari nappia joukkoon. Pitäisi ehkä opetella käyttämään muitakin koristeita. :P

3. Puolihelmitarrat
Mulla on näitä kunnon varastot. Tähän pätee sama selitys kuin nappeihin, mutta nämä ovat niin pieniä, että niitä mahtuu laittamaan entistä enemmän. Mulla on myös tököttiä, jolla saisi tehtyä itse näitä helmiä, mutta ei niissä ole vain sitä samaa fiilistä ja jämäkkyyttä.

4. Maalit
Käytän paljon maaleja ja erityisesti maaliroiskeita töissäni. Käytän gessoa sekä tavallisia akryylimaaleja, joista sekoittelen tarvitsemani värit.

5. Tehosteaineet
Mulla on jonkin verran erilaisia tehosteaineita, mutta tosi monessa askartelussa käytän jotakin tököttiä tästä kolmikosta. Väritöntä helmiäisenhohtoista Glimmer Mistiä suihkin monesti kortteihin ja koristeisiin, jotka kaipaavat jotakin hienoa extraa, mutta efekti ei saa olla silmiinpistävä. Se antaa jutuille kivan loppusilauksen. Glossy Accentsia tulee käytettyä monesti itsetehdyissä paperikoristeissa antamaan paksun kiiltävän pinnan. Väritön Distress crackle paint on mun suosikkini krakleeratun pinnan tekoon. Multa löytyy myös Crackle Accents, mutta tää maaliversio on mulla useammin käytössä varsinkin jos haluan käyttää sitä laajoille pinnoille.

6. Musteet ja jauheet
Multa löytyy muutamia musteita eri sävyissä, mutta ehdottomasti eniten käytän ruskeaa, vaaleanruskeaa ja mustaa. Käytän niitä leimaamiseen, papereiden reunojen tummentamiseen jne. Embossaustakin tulee harrastettua nykyään paljon, mutta niissäkin useimmiten päädyn ihan valkoiseen jauheeseen. Artemion valkoinen pulveri on oikein jees. Värillisissä suosikkini on American Craftsin Zing!-pulverit.

7. Kaksipuoleinen teippi ja liima
Skräppäyksessä ehdoton suosikkini on Scotchin kaksipuoleinen teippi (joka näköjään unohtui kuvasta). Käytän jonkun verran myös muunmerkkisiä systeemejä, mutta ne eivät ole niin hyvin pitäviä tai käteviä. Kuvassa näkyvä Stick it -rulla on ihanan helppo ja nopea käyttää, mutta käytän sitä vain muovitaskuun menevissä skräppisivuissa, sillä sen pito ei ole kovin hyvä pitkällä tähtäimellä. Korteissa käytän nykyään pääasiassa vain liimaa. Kortit kun kulkee postin kautta pakkasessa ja sateessa ja monesti teipit eivät kestä sellaista kyytiä. Tacky Glue on tähän tarkoitukseen mahtavaa kamaa. Liimaan sillä niin paperit kuin koristeetkin ja hyvin pysyy. Liima vaatii vähän aikaa kuivua (jona aikana voi vielä säätää helposti koristeen paikkaa), mutta kuivuttuaan on pitää hyvin, eivätkä paperitkaan kupruile tuosta liimasta, kunhan vaan pysyttelee kohtuudessa sen käytössä.

8. Kohotarrapalat
Tykkään kolmiulotteisuudesta, joten käytän kohotarrapaloja paljon!

9. Sakset, sormiveitsi ja reunojen rösöittäjä
Sakset on varmaan vähän hölmöä listata tähän erikseen, mutta mä käytän niitä niin paljon, että pakko. Mä en omista paperileikkuria, vaan leikkaan kaiken käsin saksilla. Oon tosi hyvä leikkaamaan suoraan, ei tuota ongelmia! Leikkaan suurimman osan paperikoristeista saksilla, mutta pienimmät kohdat leikkaan sitten sormiveitsellä. Käytän myös tosi paljon Tim Holtzin paper distresseriä, eli suomeksi sanottuna rösöittäjää, joka on muuten miehen keksimä termi. Aika hyvä vai mitä!

10. Washi-teipit
Teipit ovat ehkä tuorein tulokas tällä listalla. Mulla on teippejä paaaaaljon ja niitä kyllä tuleekin käytettyä. Niitä on niin helppo käyttää, repäisee vaan palan kohtaan, joka tarvitsee vähän jotakin pientä lisää ja heti näyttää projekti kuin projekti kivemmalta.

Mitkä on teidän suosikkitarvikkeet tällä hetkellä? Löytyykö mitään samoja?

Translation:

Here’s the top 10 of my crafting supplies I use the most at the moment. The lists change time to time, so I thought it would be nice to make a list and see later if there are any changes. At the moment my list looks like this (not in any order):
1. Patterned papers. I know it’s silly to list papers separately, but mostly I start my projects by choosing the papers first. Also I’m a paper addict and I have way too many of them.
2. Buttons and brads. You can find them almost in every page or card. Maybe I should learn to use other decorations too. :P
3. Rhinestones and pearls. So easy to use and same explanation goes here as in buttons & brads.
4. Gesso and acrylic paints. I use lots of paint splashes and I use these to mix my own colours.
5. Glimmer Mist, Glossy Accents and Distress crackle paint. I use one of these three in almost every other project. They give projects that last final touch.
6. Distress inks and white embossing powder. I use inks to stamp and to create dark edges in papers. I also like to use embossing, but mostly I seem to choose white powder.
7. Various double sided tapes and Tacky Glue. I use tapes in scrapbooking and glue in cards, so they hold better in mail.
8. 3D foam adhesives. I like dimensions, so I use these a lot.
9. Scissors, Fiskars finger knife and Paper Distresser. I cut almost everything with scissors. Distresser is also one of my favourites to use.
10. Washi-tapes. Gotta love them!
So what does your list look like? Any same items there?

Mainokset

23 thoughts on “Käytetyimmät askartelutarvikkeeni top 10

 1. Aaa ihana postaus!!! Ja ihanat kuvat olet liittänyt mukaan! Itsekin olen miettinyt vastaavan listan koostamista, mutten vielä ole ehtinyt. Juuri tässä mietiskelin päivänä eräänä, kuinka jokin aika sitten piti aina kamalasti hamstrata kirjaintarroja sekä rub on-juttuja. Nyt taas suihkeet, maalit ja teipit ovat niitä in-juttuja. Hauska palata tähän sinun listaasi vaikka kolmen vuoden jälkeen – mikäköhän on silloin se ”juttu”?!

  Jos nyt äkkiseltään listaisin omia suosikkitarvikkeitani tällä hetkellä, mukana olisi: 1. musteet & semmoiset mustetuputtimet (sormen päähän mahtuvat), distress-työkalu, 2. Tombow-Liquid Glue (käytän kaksipuolista teippiä nykyään tosi harvoin kun tuo liima on niin älyttömän hyvää ja kätevää!), 3. mun vanhat pikkusakset, 4. metalliviivotin & mattoveitsi (en edelleenkään omista leikkuria), narut (bakers twine ym), 5. kuviopapereista en voi varmasti ikinä luopua!, 6. gesso ja muut maalaussysteemit, 7. suihkeet, kimalteet ym, 8. ompelukone (ompeluksia on tällä hetkellä melkein joka leiskassa), 9. sideharso (uudehko tuttavuus, monipuolinen ja helposti värjättävä), 10. työkaluja. brayer, spritzer, big shot.

  • Kirjaintarroja piti hamstrata joo! Ja monissa eri väreissä, mutta vieläkin niitä on kauheesti käyttämättä kun ne ihan perusvärit valkoinen ja musta on vaan ne kätevimmät. Paperikukkia piti kans yhdessä vaiheessa hankkia ihan koko ajan, niitä on tuolla jättimäinen pussi käyttämättä… Pitäis varmaan joku iso askartelu tehdä niistä niin pääsisi eroon.
   Mullakin muuten nuo ikivanhat pikkusakset on ihan parhaat! Ja hauska kuulla etten oo ainut joka ei omista leikkuria! :D

 2. Kiva oli lukee tätä kun huomasin että mun listasta olis tullut melkeinpä identtinen :) Taidan silti tehdä ihan oman!

 3. Mulla hittit kiertää kuukaudesta toiseen, mutta nyt on in…

  1: maskit
  2. musteet ja suihkeet – DI, alkoholi, Dulysion, archival ink… Itsetehtyjä koristeita värjätään ja tehdään omatekoisia pohjia skräppäykseen.
  3. leimat (ja tässä kohtaa en tarkoita väritettäviä leimoja)
  4. Tacky clue (joo, toki käytän teippiä ja liimapisteitäkin)
  5. Kohotarrat – löysin niitä hetki sitten varastoistani ja joka ikinen joulukortti on jotenkin kohotettu viikon sisään :D
  6. ”Kierrätyskama”. Napit, pitsit, kankaankappaleet, hajonneet korut, vaatetagien osat. Näitä olen tänä kesänä käyttänyt paljon, erityisesti vintagekortteihin
  7. Stanssit ja lävistimet (esim omatekoiset kukkaset, joita koristetaan leimaamalla ja suihkeilla)
  8. Sakset – olen rohkaistunut enemmän leikkaamaan ilman leikkureita ja reunat röpellän saksilla
  9. Teipit – alumiiniteippi, washi
  10. Silppu. En sanoisi että tämä on _suosikki_, mutta olen pakottanut itseni käyttämään silppuvarastoja sen sijaan että ottaisin ihania uusia papereita käyttöön.

  Puoli vuotta sitten taisi listalla olla paperileikkuri, jota ilman en voinut olla. Käytän kyllä sitä vieläkin, mutta nyt olen korvannut sitä paljon saksilla.

  • Tacky glue rules! Tajusin just, että ois pitänyt laittaa kans lävistimet listalle. Itellä ei oo kovin montaa lävistintä, mutta valmiiksi leikeltyjä kuvioita äidin varastoista oon ottanut talteen isot kasat. Silppu on täälläkin ahkerassa käytössä nykyään, yritännyt kans nyt kaivella mielummin ensin silpuista.

 4. Joo, noihin papereihin ei kyllästy kyllä ikinä.

 5. Hyvä listä mutta pakko poimia tuo sana rösöittäjä, mahtava! Äänteellisesti lähellä resseriä, jota myös olen kuullut käytettävän samasta vimpaimesta.

  • Joo, resseri sanan oon kans kuullut. Siitä ei vaan tajua niin selkeesti mitä sillä tehdään, toisin kuin rösöittäjästä :P

 6. Osaisitko kertoa/auttaa minua. Kun tuunaisin housut ja tarvitsisin niittejä, mieluiten värillisiä. Niin osaisitko neuvoa löytyisikö ihan askarteluliikkeistä sopivia niittejä (haaraniitteja ym…) joilla olisi pitoa vaatteessa?

  • Askarteluniiteissä on se ongelma, että niissä on usein takana vain yksi pitkä piikki, jossa käännettävät hakaset, joten niiden pito vaatteessa voi olla aika huono. Lisäksi pesussa saattavat mennä piloille tai sulaa. Kannattaa varmaan kangaskaupoista katsella jos haluaa takuun kestävyydestä. Varmaan jossain pikkuliikkeessä osaavat auttaa ja voi olla erikoisempaakin valikoimaa ja saattavat ottaa myyntiin eri värejä tilauksesta. :)

 7. Mie muute kahtoin jokunen aika sit jonku sisustuohjelman (ohnoooooooes!!) jossa oli pieni tehosteseinä tehty tapetin päälle tollasille teipeillä. Tuli kuulemma halvemmaksi kuin uus tapetti ja sai just sellasen ku halus, ne oli käyttäny siin kans pakkausteippiä ja jeesusteippiä. Oli aika hauska idea, mut mietin vaan, et entäs sitko revit ne irti siitä tapetista muuttaessa tms.:D

  …njooooop, tää ei oikeen liittyny millään tavalla askarteluun mut halusimpahan sanoa jotain hih.

  • No oho, aika erikoiselle varmaan näyttää jos laittaa jeesusteippiä :D Noita washi-teippejä voi taas käyttää noissa seinien yms. koristeluissa, ne lähtee pois jälkiä jättämättä.

 8. Anski, kiitos vinkistä. :)

 9. Hauska termi toi reunojen röisöittäjä ;)

 10. Ihanat, valoisat kuvat ja mainio lista! Paperileikkuri kuuluisi edelleen listaani, mutta ainakin washit olisi siellä myös. Haaraniittejä on valtava purkki, mutta niitä en oikeastaan enää käytä ikinä. Toooooosi harvoin. Nappeja tulee liimailtua enemmän kiinni leiskoihin. Suihkeet ja mistit olisi varmasti mun listassa :D

  • Suihkeet ja mistit on kyllä ihania kans. Oisi tehnyt mieli laittaa nekin listaan, mutta muut jutut jyräsivät edelle, kun en kuitenkaan käytä niitä niin paljon kuin vertaa vaikkapa nappeihin!

 11. Pitäis varmaan tämmönen lista itellekin väsätä ;D tosi hyviä kuvia ja erityisesti nuo napit on ihanan näköisiä (itsellänikin taitaa olla jonkin sortin obsessio niihin kun aina tulee metsästettyä niitä jokapaikasta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s