cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Kasviselämää

2 kommenttia

Tuntuu, että puolet näistä pelijutuista, mistä olen täällä blogissa kirjoitellut, taitaa melkein olla Amanita Designsin luomuksia. Eikä olekaan mikään salaisuus, että olen indiepelifirman iso fani. Olen jo aiemmin kirjoitellut täällä Machinariumista ja Samorost 2:sta ja nyt tuli pelattua pelitiimin uusin tuotos Botanicula. Ja täytyy sanoa, että ei tämäkään peli tuottanut pettymystä!

BOTANICULA
Pelattu: PC. saatavana myös macille.
Lisätietoja täältä.

Pelissä on ideana liikkua viiden kasvi/sienikaveruksen poppoolla erikoisessa kasvimaailmassa ja ratkoa eteen tulevia puzzleja. Pelimaailma on kaunis, kiehtova ja persoonallinen ja maailman erikoisuus onkin koko pelin kantava teema. Aiempiin pelifirman peleihin verrattuna puzzlet olivat mielestäni ehkä hieman helpompia, tosin se johtui varmaan myös siitä, että ratkaisuun pääsi usein vain kliksuttelemalla, kun aiemmissa peleissä vaadittiin myös vähän tavaroiden yhdistelemistä ja käyttöä oikeassa paikassa. Toki tässäkin pelissä oli vähäsen jälkimmäistä.

Pelin hahmot ovat suloisia ja piirrustusjälki muutenkin maailmassa hauska ja kaunis. Itse maailma on hyvinkin erikoinen ja eteneminen vaati paikoitellen vähän pidempääkin pohdintaa. Musiikilla on myös pelissä iso ja tärkeä rooli tunnelman luomisessa. Peli loppui taas valitettavasti vähän liian lyhyeen, kasvismaailmassa olisi viihtynyt paljon pidempäänkin!

Translation:

It’s not a secret I’m a fan of Amanita Design’s games.I’ve already played the earlier games and written about Machinarium and Samorost 2 here before. Now I bought their new game Botanicula and I must say they’ve done a great game again! I love the strange and cute world and the puzzles. The music is also amazing and plays a big part in creating the unique mood.

2 thoughts on “Kasviselämää

  1. Kiitos pelivinkistä. Itse en pahemmin jouda pelailemaan, mutta luulen että meidän perheen tytöt varmaan tykkäis tästä pelistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s