cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Haaste[el]lista guest designertyö: Minialbumitutoriaali pahvialbumille

7 kommenttia

Minua pyydettiin tekemään minialbumitutoriaali Haaste[el]lista -blogitapahtumaan. Tutoriaali on julkaistu sekä Anniskan että Tuttelin blogeissa, joissa kannattaa käydä kommentoimassa. Vinkkaa joko omat niksisi minialbumin tekoon tai linkitä oma suosikkialbumisi sunnuntaihin kello 23.59 mennessä ja osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa Askartelu Amalian lahjoittaman chipboard -minialbumipohjan.

Minialbumeita on nopea ja kiva tehdä ja niistä saa todella monipuolisia halutessaan. Tässä tutoriaalissa keskitytään tekemään pieni minialbumi vaihe vaiheelta valmiiseen pahvipohjaan. Pahvisten albumipohjien etu on se, että niitä löytyy monia erimuotoisia ja pahviset sivut ovat itsessään jo paksuja, joten niiden päälle saa hyvin koottua mitä tahansa. Sisäsivuja ei silloin tarvitse kovin montaa, joten kokonaisuus on nopeasti valmis ja tällä tavalla saa hyvin tehtyä vaikkapa kivoja pieniä lahjoja kavereille. Tässä pohjana on ollut talonmuotoinen hyvinkin pieni albumi; noin 9 x 10,5 cm.

1. Eka vaihe on materiaalien keräys. Yleensä aloitan albumin teon valitsemalla albumin aiheen, muodon, värimaailman ja tyylin. Muista, mitä pienempi albumi, sitä nopeampi se on yleensä tehdä! Mulla oli paljon valokuvia kesämökistä, joten halusin skräpätä niistä. Talonmuotoiseen albumiin voi keksiä paljon muutakin, voi skräpätä vaikkapa kodista, unelmakodista, lapsuuden kodista, mummolasta, tai vaikkapa arkkitehtuurista! Pyrin yleensä albumeissa yhtenäiseen tyyliin ja väreihin. Saman sarjan tuotteet helpottavat asiaa. Yleensä kaivan esille kaikki mahdolliset materiaalit, mitä voisin työssä käyttää, paperit, koristeet ynnä muut. Kaikkea tuotteita ei yleensä tule käytettyä, mutta on kivempi työskennellä, kun on valinnanvaraa ja tuotteet ovat heti käden ulottuvilla.

2. Valitse ja tulosta kuvat. Tämä on mulla yleensä se työläin vaihe, eli kuvien valitseminen. Tämän albumin kanssa mittasin ensin minkäkokoisia kuvia sivuille mahtuu ja tulostin minikuvat sen mukaan. Jätin ympärille leikkuuvaraa valkoisille reunuksille. Yleensä myös sävytän kuvia ennen tulostamista albumin teemaan sopivaksi. Tähän sävytin kuviin vähän lisää lämpöä ja kirkastin värejä.

3. Sitten sivujen kimppuun! Päällystän ensin sivujen pohjat paperilla, ensin toisen puolen ja sitten toisen. Työstäessäni sivuja mietin yhteneväisyyyttä ja värien vaihtelua aukeamalta toiselle. Tosin saranarengasalbumeissa on se hyvä puoli, että sivujen järjestystä voi myös muuttaa myöhemmin halutessaan. Käytän papereissa joko liimaa tai kaksipuolista teippiä. Voin suositella Scotchin teippiä ja Tacky Glue liimaa. Leikkaan ylimääräiset reunat irti Fiskarsin sormiveitsellä.

4. Pujotusreiät leikkaan auki normaalilla rei’ittimellä, josta otan pohjan irti siksi aikaa, että näen kohdistaa terän.

5. Tummenna sivujen reunat tuputtelemalla Distress Ink musteella, tässä sävynä Walnut Stain. Itse tykkään rouheammasta jäljestä, mutta hillitympään lopputulokseen suosittelen sävyinä Vintage Photoa tai Old Paperia. Pahvialbumeissa on usein pyöreähköt reunat, ja halutessasi voit myös hioa paperien reunoja viimeistellymmän lopputuloksen saavuttamiseksi.

6. Lisää kuvat, koristeet ja tekstit sivupohjiin. Myös kuvien ja juttujen järjestystä kannattaa miettiä aukeamittain, jotta albumin läpi on kivasti vaihtelua. Varsinkin paksumpia albumeja tehdessä on tärkeää ottaa huomioon erilaisten koristeiden paksuus. Koristeet kannattaa asetella tasaisesti ympäri sivuja, jotta albumista tulee tasainen paksuudeltaan. Mikään ei ole ikävämpää kuin yhdestä kulmasta törröttävä tai selatessa kiikkerä albumi! Käytän usein kohotarrapaloja myös valokuvien ja koristeiden kohotteluun, joten paksuutta albumeille tulee helposti.

7. Vielä viimeistelyt! Tykkään kerrostaa sivuja useaan otteeseen, selaan albumia sivu sivulta ja lisäilen sinne tänne pieniä koristeita, kunnes olen lopputulokseen tyytyväinen!

Tässä valmiin minin kansi ja alla vielä sivut aukeamittain!

Käytetyt materiaalit ja tarvikkeet:

– Albumipohja: Maya Road chipboard album
– Paperit: Kaiser Craft Vintage Timeless paper pad / Glitz Design Laced with Grace 8×8 paper pad
– Kannen kirjaimet: American Crafts Elf Chipboard Thickers-Woodgrain
– Pienet kirjaimet: October Afternoon Mini Market Gray & Cream
– Tarrat: Crate Paper for Studio Calico Label Stickers / Basic Grey Basics Trims / Crate Paper Emma’s Shoppe Phrase Stickers
– Napit: Crate Paper Farmhouse Buttons / My Mind’s Eye Follow Your Heart ”Be Amazing” buttons
– Pitsiä
– Kohotarrapalat
– Ruskea muste: Distress ink Walnut stain

Translation:

I was asked to do a tutorial for making minialbums for the blog event Haaste[el]lista. The official pages are here and here. I decided to do a step-by-step guide for making a little album for a chipboard album base, in this case for a house-shaped base. I made an album about this summer cottage. I’m not gonna translate all this in English, but ask if there’s something you are interested in knowing! In the end you can see the finished pages.

Mainokset

7 thoughts on “Haaste[el]lista guest designertyö: Minialbumitutoriaali pahvialbumille

  1. Ihana tutoriaali :)

  2. jee, hieno tutoriaali!

  3. Yes, Anski, definitely ihana tutoriaaali! Did you use some kind of kit for the mini book or did you assemble one yourself?

    • Thank you! The house shaped chipboard album-base is Maya Road’s, but the rest of the materials I assembled myself. In photo 1 there’s all the stuff I gathered together before starting. In the end I didn’t use all the stuff, but I like to have many options at hand when making minis. :)

  4. Aha! That photo made me think it was a kit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s