cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Dear Esther

8 kommenttia

DEAR ESTHER
Pelattu: PC. Saatavana myös macille.
Lisätietoja täältä.

Dear Esther ei ole peli sen perinteisessä muodossa, se on enemmänkin pelimuodossa etenevä tarina, jossa pääpaino on pikkuhiljaa etenevällä ja ajattelemisen aihetta antavalla tarinalla, sitä tukevalla upealla musiikilla ja graafisesti upean maailman tutkimisella. Tarinaa enemmän paljastamatta, peli alkaa sillä, että pelaajan hahmo rantautuu autiolle majakkasaarelle ja tarinankertojan ääni alkaa lukea pätkiä vanhoista kirjeistä, jotka on suunnattu Estherille.

Upeat maisemat, tunnelmallinen musiikki ja tarina vievät mukanaan. Kirjeistä selviää pieniä palasia tarinasta, mutta pohdinta jää itse pelaajalle. Kuka on Esther, kuka minä olen ja miksi olen täällä saarella? Mitä tapahtui?

Vaikka itse peli on lyhyt, on sillä silti uudelleenpeluuarvoa, sillä pelin loputtua teki heti mieli pelata se heti uudestaan, sekä tunnelman että lopun takia. Valmiita ratkaisuja ei ole, vain pelaajan oma tulkinta. Sen huomasi, kun pelin pelattuani kävin foorumeilla lueskelemassa ihmisten omia tulkintoja pelistä. Itse pelasin pelin reilussa kahdessa tunnissa, mutta pelin kesto riippuu siitä, kauanko käyttää aikaa paikkojen tutkimiseen ja minä tutkin melkein jokaisen mahdollisen kolon ja aikaa meni myös kuvankaappausten napsimiseen. Suosittelen, että pelin parissa käyttää rauhassa aikaa, mieluiten pimeänä iltana, että pelin tummat värit ja tunnelma pääsevät oikeuksiinsa.

Katsokaa myös pelin traileri, se antaa enemmän osviittaa tunnelmasta kuin nämä pelkät screenshotit. Jätin näistä nimittäin myös pois upeimmat maisemat ja paikat, koska ne on varmasti kivempi kokea yllätyksenä omalta ruudulta.

Kiitokset pelin vinkkaamisesta Marialle. Käykää vilkaisemassa myös hänen kirjoittamansa juttu pelistä.

Jos innostuit, peli on tänään tarjouksessa Steamissa hintaan 1,99 €!

Translation:

Dear Esther is not a game in a traditional sense, is more like a story in a form of a game. The atmosphere, the slowly uncovering story and the breathtaking music are the things that makes this game an unique experience. Watch the trailer here. More info about the game here.

Mainokset

8 thoughts on “Dear Esther

  1. itsekin harkitsin tuon ostamista, mutta jätin sen kuitenkin ehkä myöhempään ajankohtaan hankittavaksi. noista steamin lukuisista parin euron pelipuroista kun tulee nopeasti isompi joki :D mutta siis kaverittareni kanssa kehui kovasti tuota ”peliä” ja luotan kyllä hänen makuunsa. tosi hieno juttu, että tälläisiäkin pelejä tehdään.

    • Tuttu tunne, siis tuo miten pikkuostoksista yhtäkkiä onkin kertynyt kiva visalasku :D Tuo peli on kyllä sellainen, että jakaa mielipiteet jyrkästi kahtia. Tuntuu saavan joko täydet pisteet tai nolla. Vaatii myös tiettyä mielentilaa, ei ehkä näin iloisiin kesäpäiviin tuo edes sovikaan, mutta kannattaa jossain välissä testata.

  2. Kuulostaa ja näyttää kyllä hienolta. Meillä vain on niin vanhat PC:t, että toi ei pyöri niissä :(

  3. Oli sitten kuitenkin pakko ostaa peli sekä soundtrack tarjouksesta, kun peli kyllä pyörii appiukon koneella. Pitää pelata se sitten, kun menee koiravahdiksi :D

  4. Ostin tämän, on kyllä todella upeaa katseltavaa! Tippukiviluolasta jatkuu seuraavan kerran…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s