cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Retrokukkatutoriaali

16 kommenttia

Tässä yksi helppo ja nopea tapa tehdä kivoja paperikukkakoristeita käyttämällä kukkaleikkuria, kuumailmapuhallinta ja Glimmer Mist -suihketta.

1. Leikkaa kukkaleikkurilla muutamasta erilaisesta yhteensointuvasta paperista kukkia. Voit myös käyttää samanvärisiä papereita tai ihan valkoisiakin papereita ja värjätä paperit itse suihkeella. Ota huomioon, että jos käytät kaksipuoleista paperia, myös taustapuoli tulee osittain näkyviin. Kukkien leikkaamiseen käytin näissä Tiimarin perusleikkuria, ns. retrokukkaleikkuria, joka tekee halkaisijaltaan 3 cm kukkia.

2. Leikkaa kukkia n. 5-12 kappaletta, riippuen papereiden paksuudesta ja kuinka muhkean kukan lopputuloksesta haluat. Tein tästä mallista keskimuhkean ja käytin kuutta kukkaa.

3. Liimaa kukat kerroksittain toistensa päälle. Itse olen tykästynyt Tacky Glue liimaan ja käytin sitä tässä. Asettele kukat ihan hiukkasen asteittain kiertäen toistensa päälle. Voit myös laittaa kunnolla limittäin, jos teet ohueamman kukan. Anna liiman kuivahtaa hetken.

4. Suihkuta kukka kunnolla märäksi Glimmer Mistillä. Jos teit valkoisen kukan, sen voi tässä vaiheessa suihkia värillisellä musteella. Itse käytin väritöntä kiiltoa, sävynä Dazzling Diamonds. Jos et halua kukkiin kiiltoa, voi sen myös suihkia pelkällä vedellä.

5. Kuivaa kukka kunnolla kuumailmapuhaltimella. Pitelen tässä kukkaa kiinni palettiveitsellä, ettei puhallus vie sitä mukanaan. Märkä paperi alkaa kuivuessaan käpristyä ja terälehdet nousta pystyyn. Puhaltele ilmaa myös siis lehtien väliin, jotta ne irtoavat toisistaan. Jos et omista kuumailmapuhallinta, kukan saa kuivattua myös ilman sitä, mutta silloin se ei käpristy ihan niin hyvin ja vaatii enemmän lehtien nostelua käsin.

6. Kukan kuivuttua muotoile ja nostele lehtiä käsin niin koholle kuin haluat. Mitä enemmän kerroksia, sitä muhkeamman tuloksen saat aikaan. Jätän yleensä ihan pohjimmaiset terälehdet kohottamatta, mutta jos nekin nostaa, saa kukasta tiiviimmän.

7. Lisää kukkien keskelle vielä haluamasi koristeet, timantit, napit, helmet tms. ja kukka on valmis!

Translation: Here’s one easy way to make flower decorations with a retro flower punch. 1. First punch flowers from different papers (or same, if you want one coloured flower). Remember if you use two-sided papers, the other side will be visible too. 2. Cut 5-12 flowers, depending on how thick the paper is and how full your flower you want to be. I used 6 flowers in this. 3. Glue flowers with Tacky Glue. Overlap the flowers a little bit. Let dry. 4. Spray the flower wet with Glimmer mist Dazzling diamonds. Or use coloured mist if you want to colour your flower. If you don’t want glimmer, use only water. 5. Dry with hot air blower. The heat makes the petals curl up. Dry between the petals too, so they don’t stick together. 6. Shape the flower with hands, making it rounder of flatter, which one you prefer. 7. Put decorations of your choice in the center and that’s it!

Mainokset

16 thoughts on “Retrokukkatutoriaali

  1. Tosi söpöjä!

  2. Upeita ja tosi hyvä ohje!

  3. todistit juuri, että kukistakin voi saada hienoja ja uudenlaisia. nimim. kukkiin kyllästynyt ;)

  4. Tosi hyvä ohje! :) Tätä täytyykin kokeilla pian :—-)

  5. Näitä pitääkin urakoida paperisilpuista. Kiva ohje, kiitos siitä!

  6. Enpä olisi tuota keksinyt! Kiitos vinkistä! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s