cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Diablon huumaa

Jätä kommentti

Diablo III:sta siitä on meuhkattu niin paljon, että on viimein varmaan aika itsekin mainita tuosta kliksuttelu-toimintaroolipelistä muutama sana, kun sitä on nyt tullut sen verran itsekin tahkottua.

Taustatietoina sen verran, että itse en ole aiempia Diabloja pelannut, eikä siten itselläni ole samanlaista nostalgista suhtautumista pelisarjaan, kuin monella muulla. Kova innostus ja odotus kaveripiireissä vakuuttivat kuitenkin minutkin laittamaan pelin ennakkotilaukseen. Heti eturintamassa siis muiden mukana testaamaan, ettei vaan jää mistään hauskasta paitsi! No, eiväthän nuo Blizzardin pelit meikäläiselle tuntemattomia ole (sanoo tämä vuosia wowittanut) ajattelin, että eiköhän laatu ole kohdillaan ja tuosta saa rahoilleen ihan sopivasti vastinetta, jos tuo nyt ei kummemmin nappaa. Noooh, ”muutamia” pelitunteja myöhemmin sitten mietittiinkin, että niin, mikäs viikonpäivä sitä on menossa ja milloin sitä on muistanut viimeksi esim. syödä. Että sellainen koukuttuminen tällä kertaa. :D

Peli on yksinkertaisuudessaan toimiva synkkiin fantasiamaailmoihin sijoittuva kliksuttelu; kierrä paikkoja, tapa hirviöt ja kerää aarteet. Hahmoluokkia on viisi; barbaari, demon hunter, munkki, witch doctor ja wizard. Tasojen kertyessä hahmo saa uusia taitoja, jotka ovat mukavan monipuolisia ja joita saa vielä tuunattua eri runeilla hyvinkin erilaisiksi. Vaikka taitoja voikin olla kerrallaan käytössä vain muutama, niin niitä voi vaihdella matkan varrellakin, mikä on musta ihan kiva juttu. Periaatteessa taitoja voi siis vaihdella aina erilaisten vastustajien mukaan, mutta isommilla tasoilla samojen taitojen pitämisestä koko luolaston läpi palkitaan paremmalla lootilla.

Monessa paikkaa peliä on arvosteltu alun helppoudesta ja haasteettomuudesta. Itseä ei asia häirinnyt, sillä uutuudenviehätys vei mukanaan ja tasojen kasvaessa koko ajan riitti puuhasteltavaa tutustuessa uusiin vaihtoehtoisiin skilleihin ja eri komboihin, mitä käyttää. Myös hahmoluokka tuntuu vaikuttavan tosi paljon pelin vaikeuteen, varsinkin pelin edetessä. Toiset vastustajat tuottavat eri hahmoille ihan eri tavalla ongelmia, ja jotkut taas eivät ollenkaan. Melkein kannattaa testata useampaa hahmoa, mikä classi ja pelitapa sopii parhaiten itselle.

Pelissä on neljä eri vaikeustasoa, jotka aukenevat aina kun on pelannut pelin kerran läpi. Eli toisinsanoen samoja maisemia ja juonikuvioita tahkotaan useampaan kertaan. Peruspeli on siis suhteellisen lyhyt, mutta ideana onkin, että peliä pelataan useaan otteeseen. Kun vaikeustaso kasvaa, eteneminenkin hidastuu, vaikeutuu ja uutta varustetta on hankittava niskaan melkeinpä pakosta pelin oman huutokaupan kautta, jossa tavaraa voi myydä ja ostaa muilta pelaajilta. Ellei sitten käy niin hyvä tuuri, että saa sopivat varusteet kerättyä itse tai pelikavereilta lahjoituksena. Jos tuuria ei ole, niin sitten alkaa rahankeruu, jotta saa ostettua sopivat tamineet. Se on vähän sääli, että hyvää tavaraa ei saa suoraan tarpeeksi ahertamalla, vaan pitää myös kikkailla huutokaupan kanssa, mikä on minusta tylsää touhua. Keskittyisin mielummin itse pelaamiseen, kuin parhaitten tarjousten metsästämiseen ja seuraamiseen.

Itse olen pelannut wizardilla, jolla henki on kyllä höllässä, varsinkin moninpelissä, jota olen pääasiassa pelannut. Mitä useampi pelaaja on ryhmässä, sitä vaikeammat vastustajat ja kovempi damage vihollisilla. Jälkimmäiseen on kyllä ilmeisesti tulossa muutos, mikä onkin ihan hyvä juttu. Itse kun tykkään pelata varsinkin porukalla, niin rankaisu moninpelaamisesta on tuossa suhteessa vähän liian kova. Toisaalta, onpahan ainakin refleksit hioutuneet pelatessa aikalailla äärimmilleen, kun oppii että lähes kaikkea on pakko väistää tai kitettää tai se on henki pois, heh. Pienenä miinuksena touhusta on tuhoutunut ranne. Tai no, koko käsi! Mutta on se sen arvoista.

Translation: So I’ve been playing a lot of Diablo III lately. I haven’t played the previous versions before, but I still enjoyed the game, especially in multiplayer mode.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s