cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Ohje, mitä pitäisi muistaa noudattaa

16 kommenttia

Inspiroidun uunituore aihe on Ohjeistus.

Tää leiska on terapialeiska itelleni. Revitään sitä positiivisuutta kehiin vaikka väkisin. Tuijotetaan iloisia värejä ja mietitään kivoja asioita, katellaan kauniita papereita ja pistetään se tyhmä, murehtiva pää narikkaan. Positiivinen asenne vaatii työtä ja ihan treenaustakin (vaikka saankin usein kommentteja siitä, että miten jaksan olla aina niin pirteä ja iloinen), koska liian helposti jumitun miettimään asioita, joille ei oikein voi mitään, vaikka parhaansa on yrittänyt ja kaikkensa antanut. Kun paljon tulee kuraa niskaan, niin lopulta tuntuu, että sitä hukkaa oman persoonan kaiken sen mietinnän alle.

Olen ollut nyt pitkään lomautettuna, käynyt toisessakin paikkaa töissä, mutta tullut vain hyväksikäytetyksi ja potkittu pellolle ilman selityksiä saati syitä. On todella kurjaa olla ensin iloinen uusista kivoista töistä ja sitten vedetään matto jalkojen alta. Pudotus riehakkaan onnellisista, iloisista tunnelmista, jotka uudet mielenkiintoiset työt ja niiden haasteet olivat saaneet aikaan, oli aika kova isku. Pistää miettimään, miksi juuri se henkilö, jolla on kovin motivaatio ja ilo tehdä niitä töitä, ei kelpaa. Eipä sitä paljoa kyseltykään toki, kahden tunnin varoitusajalla oli kamat pakattava ja kotiin lähdettävä. Nyt sitten lomautukselta kutsuttiin iloisin tervehdyksin takaisin töihin alkuperäiseen firmaan, missä olen ollut vuosia töissä, mutta ekana päivänä lyötiin taas yhdet irtisanomislaput kouraan. Pitikin mennä olemaan innoissani, taas pääsin tervehtimään niitä matonpoimuja lähietäisyydeltä.

Tässä vaiheessa moni sanoo, että mitä sitä miettimään, se on vaan työtä. Mutta kun minä rakastan graafista suunnittelua, ja koska elän visuaalisuudesta ja yksityiskohtien näpräämisestä, niin se on mulle enemmänkin kuin vain ammatti ja työpaikka, se on intohimo ja se mikä ajaa eteenpäin ja ylittämään omat rajat, tulemaan entistä taitavammaksi ja paremmaksi alalla, opettelemaan uusia asioita, opiskelemaan ohjelmien käyttöä myös vapaa-ajalla, että pystyy sitten tekemään töitä entistä tehokkaammin. Siksi sitä tuleekin niin surulliseksi, kun sitä ei pääse tekemään, mistä oikeasti tykkää ja mihin suhtautuu suurella intohimolla. Ehkä siksikin tämä lomautus on tuntunut niin raskaalle. Ja se ärsyttää, miksi olen mennyt valitsemaan tälläisen alan, missä talouden pompsahdukset tuntuvat eniten ja toiminta on näinkin raadollista ja se vielä hyväksytään. Kai nyt jossain on oltava tilaa yhdelle graafikolle?

Koska haluan nähdä asioista hyvät puolet ja oikeasti pitää tämän blogin hyvän mielen paikkana, niin jätän tämän tähän. Ehkä jänistän ja jätän tämän edes julkaisematta. Tai syytän kuumetta näistä hourailuista.

Asiat ovat kuitenkin oikeasti hyvin ja pitäisi keskittyä niihin positiivisiin asioihin elämässä, koska maailmassa on paljon ihmisiä, joilla asiat on ihan oikeasti huonosti. Siihen nähden sitä on onnekas, että on terve ja hyviä ystäviä ja perhe, jotka rakastaa ja arvostaa, ja pitää yrittää muistaa tämä fakta. Työ on kuitenkin vain yksi osa-alue elämästä. Vaikka tässä onkin tullut potkituksi työmaailmassa päähän ja useaan otteeseen, pitäisi yrittää olla murehtimatta sekä omia vääriä ratkaisuja, että sitä miten on tullut höynäytetyksi ja hyväksikäytetyksi. Kaikesta huolimatta pitäisi jaksaa pitää se oma pirtsakka asenne yllä. Se mikä siellä sisimmässä on, vaikka huono onni ja vastoinkäymiset sitä yrittävätkin kukistaa. Siitä pitää vain yrittää muistuttaa itselleen.

Translation: This is a Design Team page for Get Inspired -blog. The theme was instructions or guide. I made a note to mysef, to try to stay positive, because that’s who I am in the inside, even if the work life is trying to get you down.

16 thoughts on “Ohje, mitä pitäisi muistaa noudattaa

 1. Tosi hieno leiska! Piristää muidenkin päivää! Toivottavasti valoa näkyy työkuvioissa.

 2. Melko helppo samaistua tuohon sun tekstiisi. Osa-aikaista lomautusta takana jo nelisen kuukautta (joka toinen viikko töissä siis). Sitä ennen olin kyseisessä firmassa harjoittelussa lähes neljä kuukautta ja kun sitten tehtiin työsoppari niin parin viikon päästä siitä olikin jo lomautuslappu kourassa (en tosin ollut ainoa). Myös tätä ennen on työelämä potkinut päähän ihan urakalla. Joitain asioita olisi tosin itsekin voinut tehdä toisin (itse ainakin olen monessa asiassa liian sinisilmäinen). Vaikka kyseinen ammatti ei mun unelma-ammattini olekaan ja olen ihan eri alalla kuin sinä (tradenomi), niin kyllä se vähän positiivisuutta syö. Vaikka onkin ihanaa kun on paljon aikaa askartelulle ja muulle kivalle, niin samalla olisi kiva saada myös sitä rahaa, kun ollaan keväällä ostamassa mun lapsuudenkotini. Samalla tosiaan vaihtuu asuinpaikkakunta, joten toivottavasti siitä alkaisi parempi onni myös työelämän suhteen. Heikolta tosin näyttää, kun sopivia työpaikkoja ei vielä tähän mennessä ole tullut vastaan oikeastaan yhtään. :/ Ja tsemppiä myös sulle!

 3. Rohkeasti kirjoitettu ja blogattu!!! Mielestäni ei missään nimessä saa poistaa omaa tunnetta siitä, että jokin asia on huonosti vedoten siihen, että jollakin on asiat vielä huonommin. Niitä löytyy aina, kenen asiat on vieläkin huonommin kuin omat. Kyllä ne asiat on isoja omassa elämässä ja vaikuttaa suuresti omaan elämään. Ole oma itsesi, ihana aurinkoinen Anski, mutta sadepilven osuessa anna sataa. Kasvamiseen tarvitaan niin aurinkoa kuin vettäkin.

  Eipä sulle voi oikein muuta toivottaa, kuin voimia!!!

 4. Toivon sinulle työpaikkaa, jossa saat kukoistaa! Rohkeasti tosiaan kirjoitettu ja hienosti. Kaunis, iloinen sivu ja aurinkoinen elämän asenne vie pitkälle. Tottakai asioita saa ja pitääkin harmitella – silloinhan tietää, että ne on tärkeitä juttuja, mutta niihin negatiivisiin tunteisiin ei saa/kannata jäädä asumaan, ihan niin kuin tekstistäsi voi lukea.

  Aurinkoa ja pidä asenteesi!

 5. Kiitos, että avauduit. Se muistuttaa meitä lukijoitasi, että kaikilla on välillä vaikeaa. Toivon, että pian löytyy sinulle se unelmatyöpaikka, tai oikeammin unelmatyöpaikka löytää sinut, missä voit olla luova, vapaasti oma iloinen itsesi. Yritän rohkaista ja muistuttaa; mikä ei tapa, se vahvistaa…..löydät vielä paikkasi, usko!

 6. Nostan isosti hattua sille, että kirjoitit tämän. Mitään konkreettista tai lohdullista en oikein osaa sanoa. Vain sen, että jonain päivänä katsot taaksesi ja huomaat, että se maton alta vetänyt työnantaja ei ole sinua varten eikä sinun arvoisesi. Sinulle on luvassa jotain muuta. Joskus on vain suljettava joitain ovia jotta saisi auki uusia.

  Toivon sinulle siis monen monta graafisen alan ovea ja jaksamista ja sinnikkyyttä nyt kun näyttää siltä, että jäljellä on vain umpikujia.

 7. hurjan kaunis ja tärkeä sivu!

  toivottavasti saat käyttää ja kehittää osaamistasi jatkossakin sekä pystyt säilyttämään iloisuutesi vastoinkäymisistä huolimatta! on todella hienoa, että työ on intohimo, mutta juuri silloin sen puuttuminen elämästä varmasti kolahtaa kovaa, joten jaksamista ja tsemppiä sulle.

  omia murheita ei saa väheksyä, mutta toki on hyvä olla onnellinen oman elämänsä hyvistä puolista. niistä saa voimaa jatkaa eteen päin!

 8. Voi Anski. Voimia!!

  Minä sain aikoinani kokea vähän saman. Työt loppui. Ja koska tyhmänä olin liittynyt kassaan liian myöhään, sain vain työkkärin peruspäivärahaa. Alan työpaikkoja ei ollut tässä kaupungissa, mutta töitä oli. Rupesin yrittäjäksi. Toki on kivempaa olla palkkatyössä kun palkka tulee säännöllisesti tilille, kipeänä saa jäädä kotiin potemaan (ja siitäkin saa palkkaa) ja aina on pomo jonka vastuulle kaikki loppupelissä kaatuu. Mutta kannattaa silti miettiä sitä yrittämistä.

  Mikä tuo ”stop censorship”-teksti on? Se tekee lukemisen ja kommentoinnin hankalaksi kun se teksti täyttää niin suuren osan puhelimen näytöstä.

 9. Halauksia Anskille <3 Se mahtava työpaikka odottelee jonkun nurkan takana. Jaksa uskoa siihen! :) Oot tosi taitava ja löydät sen paikkasi ihan varmasti. :)

 10. Tsemppiä sinulle Anski! Kyllä se oikea paikka sinullekin vielä aukeaa. Joskus vaan on aikoja jolloin on vaikeampaa ja silloin pitää vaan sinnitellä. Itsellänikin on vaikea vuosi takana ja olen varma siitä, että asiat järjestyvät. Ihanan leiskan olet tehnyt ja se sopisi hyvin minunkin seinällenikin tuomaan energiaa ja voimia. Toivon sinulle aurinkoa elämääsi ja voimia jaksaa uskoa tulevaan, sillä se kantaa eteenpäin.

 11. Ohhoh, onpas sinulla ollut jos jonkinlaista kestettävää. Mutta ihana tuo leiska, piristi minunkin päivääni. Pitäisi varmaan tehdä itsekin jonkinlainen terapiasivu, jonka voisi ripustaa seinälle muistuttamaan, että on niitä mukaviakin hetkiä elämässä. :) Voimia ja halauksia! <3

 12. Voimia! Itse olen kohta ollut jo vuoden työttömänä vaikkakin koulutettu, kokenut ja motivoitunut, ja varmasti oikealla alalla… Tiedän niin miltä tuntuu, kun tilanne turhauttaa… Työ kuitenkin määrittää meitä ihan järjettömän paljon (ehkä liikaa?).

  Työttömänä olo todella Tuntuu, luissa ja ytimissä, etenkin jos aidosti haluaa tehdä sitä mitä osaa ja olla hyödyksi (kuten sinä). Työelämä on muuttunut, harva meistä enää tekee pitkää uraa yhdessä työpaikassa – voidaan siis olettaa, että sama ahdistus tulee jokaisen eteen jossain vaiheessa, ehkä useammankin kerran? Huh. Itse olen yrittänyt ajatella kohtalonuskoisesti, että ehkä jotain uutta on tulossa. Tavallaan on mahtavaakin olla monien mahdollisuuksien edessä… Jos siis kykenee ajattelemaan positiivisesti – toisina päivinä se on vaikeampaa kuin toisina…

  Mutta ehkä kaikella on tarkoituksensa vaikkei sitä vielä ymmärtäisikään, ja parempaa lienee tulossa.. Voimia ja aurinkoa! Olet lahjakas ja monien inspiraation lähde! Iloitse vapaa-ajasta, pitkistä aamuista, mahdollisuuksista askarrella…!

 13. Voi ei teitä <3 Kiitos kaikille hirmu paljon rohkaisevista kommenteista ja kannustuksesta.

  Niin paljon viisaita sanoja!

  Luin kaikki moneen kertaan ja pakko myöntää että tuli ihan tippa linssiin täällä, olen ihan sanaton. Se on kyllä totta, että näistä(kin) asioista pitäisi puhua enemmän, kun moni muukin on tosiaan samankaltaisissa tilanteissa tai on ollut. Ei anneta periksi, eihän! Jo pelkästään se puhuminen ja asioiden ääneen sanominen helpottaa. Tai ainakin itse olen sen huomannut. Ja että tukea ja rohkaisuja voi saada yllättävistäkin paikoista! Kyllä se oma paikka vielä löytyy, uskon niin. Pitää vain olla kärsivällinen :)

 14. Tsemppiä! Yläpuolella on jo niin monta hyvää kommenttia, että en oikein osaa mitään lisätä. Mutta uskon myös, että oma paikkasi löytyy, lahjoistasi ja taidoistasi olen vakuuttunut. Joten hyvää mieltä ja sinnikkyyttä siihen asti!

  Ja siis aivan ihana keväinen leiska!

 15. Kiitos sannika <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s