cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

DIY kirjekuoret

10 kommenttia

Itsetehdyissä, muhkeissa ja sekalaisenkokoisissa korteissa on se pulma, että oikeankokoisia kirjekuoria on hankala löytää. Siksi olenkin tehnyt kuoret itse. Useinmiten olen tehnyt kuoret kivoista värikkäistä skräppipapereista. Otetaan vaan kaksi palaa tarpeeksi tukevaa paperia ja leikataan ne sopivankokoisiksi. Toiseen paperiin jättää vaan kääntövaraa läpälle. Sitten olen huristellut ompelukoneella kuorien reunat kiinni. Pitää vaan muistaa jättää se kuoren suu aukinaiseksi. Joo kyllä, olen onnistunut ompelemaan joskus koko kuoren umpeen. :D

Ompelu on kätevää, koska silloin ei tarvitse huolehtia liimausten tai teippausten kestävyydestä postin käsittelyssä. Ja samoin samalla vaivalla saa ommeltua kiinni sisälle myös kuplamuovipehmusteen, jos on enemmän pehmusteita tarvitsevia kortteja liikkeellä! Värikkäisiin papereihin olen myös ommellut osoitetarratkin kiinni. Ei tarvitse pelätä niidenkään irtoamista sitten.

Translation: DIY envelopes; cut two papers the size you want them and sew the papers together (remember to leave one side open!). Sewing is effective and fast way to make them and you don’t have to worry that the glue won’t hold for example. Also it’s easy to sew bubble wrap inside the envelope the same time, if needed.

Mainokset

10 thoughts on “DIY kirjekuoret

 1. Hitsi, tuota ompelua en ole tullutkaan ajatelleeksi! Ne liimat ja teipit kun ei välttämättä pidä…kiitos vinkistä!

 2. Oihan nenä miten kiva idea! Vois käyttää tota itekkin kun jos välillä tulee lähetettyä kaksiosaisia kortteja. Ainiiii mut miul ei ookaa ompelukonetta. No seuraavan kerran ku nähään ni tuon siulle läjän papereita joista saat ommella miulle kuoria. hihihih.

 3. no jopas oli hyvä vinkki! kunhan vaan muistaisi, kun seuraavan kerran kuorta tuskissaan väsää!

 4. Jukra kuinka loistava idea, ei vain ole mulle tullut ennemmin mieleeni. Tuota täytyykin kokeilla, kun lähes aina ompelukoneen kanssa kortteja vääntelen! Kiitos vinkistä!

 5. Makea idea! Tykkään!

 6. Tämä on hyvä idea. Olen tehnyt myös tapetista kuoria, niiden ongelma on vaan paino…

 7. Mahtavat kuoret!

 8. TOSI hyvä idea!

 9. Mulla on ompelukone aina pöydän vieressä, niin kätevä sillä aina hurruutella. Muitakin juttuja tulee usein kiinniteltyä ompelukoneella, ihan vain sen takia, kun se on niin kätevästi siinä.

  Mirva: Minkä kokoisia kuoria tarviisit, oisko se perus korttikoko vai joku muu? Voisin nimittäin jämäpapruista tehdä sullekin, kun aattelin tässä tehdä kuoria vähäsen valmiiks jo varastoon itellekin.

 10. Olen jotenkin onnistunut saamaan ompelukoneella semmosen repäisyreunaefektin aikaiseksi kun olen yrittänyt ommella kahta paperia yhteen. Liian tiheää ommelta kenties? Ohuesta vihosta tuli paljon irrallisia pikkupapereita.. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s