cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Kliksuttelua robottimaisemissa

8 kommenttia

Machinarium on vuonna 2009 valmistunut indie ongelmanratkomispeli, jota pelataan hiirellä osoita ja klikkaa -tyylillä. Hiirellä klikkailemalla siis edetään, käytetään tavaroita, yhdistellään niitä ja ratkaistaan eri kuvaruuduissa ongelmia, joista sitten päästään etenemään seuraaviin maisemiin. Pelissä on mukana myös erilaisia lyhyitä minipelejä.

MACHINARIUM
Pelattu: PC. saatavana myös macille.
Lisätietoja täältä.

Pelissä liikutaan söpöllä pikku robotilla konemaisessa kaupungissa, jossa siis asuu vain lähinnä robotteja. Pieni sankarimme herää kaatopaikalta ja kun robotti on taas kävelykunnossa kerättyään osasensa, seikkailu alkaa. Tehtävänä on estää kolmen ilkimysrobotin aikeet räjäyttää kaupungissa pommi. Robotin muistelmissa käy myös ilmi, että samaiset kiusaajat ovat koko muunkin kaupungin lisäksi kiusanneet aiemmin robottia ja hänen tyttöystäväänsä, joka on nyt siis kateissa ja pitää pelastaa myöskin.

Peli on varsin sympaattinen ja kuvitukset ovat kauniita, yksityiskohtaisia ja tunnelmallisia. Taustat ovat käsinpiirrettyjä kaksiulotteisia maisemia, jotka ovat animoituja sieltä täältä. Aika paljon liikuteltavaa ja klikkailtavaa löytyy kuitenkin ja aina välillä jäi vain tuijottelemaan piirustuksien hienoja yksityiskohtia. Pelin musiikit olivat myös kivat ja tunnelmaan sopivat. Varsinkin robottien katubändin jammailuja oli pakko jäädä kuuntelemaan hetkeksi.

Peli ei ole vaikea, vaikkakin vaatii paikoitellen tarkkoja silmiä, että hoksaa kaikki klikattavat yksityiskohdat. Jokaisessa huoneessa on kuitenkin mahdollisuus käyttää vihje, jos tuntuu, että ei oikein etene. Vihjeen aukisaantikin on toteutettu hauskalla minipelillä. Tälläisissä klikkailupeleissä on se hyvä puoli, että niitä voi pelata vain hetkenkin aikaa kerrallaan, eivätkä vaadi pitkäaikaista uppoutumista, säätöä tai vaikkapa ohjauksen opettelua. Sellaista rentoa ajanvietettä, jota aina välillä kaipailee, varsinkin jos pelimaisemat ovat näin kivan näköiset. :)

Pelin demoa voi testata täällä. Kokonaisen pelin saa ostettua tuolta sivuilta 10 dollarilla. Steamin aleja kannattaa myös tarkkailla, sieltä ostin omani 2,11 eurolla. Tällä hetkellä peli maksaa Steamissa 8,49 e, mikä ei sekään kyllä ole paha hinta, varsinkin jos haluaa tukea pieniä pelifirmoja.

Translation: Machinarium is a cute little point and click -game. You can try free demo here and the price 10 dollars ain’t bad for supporting an indie game. I got mine from Steam.

Mainokset

8 thoughts on “Kliksuttelua robottimaisemissa

  1. Ah, tätä täytyy käydä testaamassa! Kiitos esittelystä!

  2. Erja: Kiva jos oli iloa tästä, ja kannattaa tosiaan käydä testaamassa demoa :)

  3. Onpa ihana kuvitus! Mielenkiinto heräsi… :)

  4. Lorainne: Mullakin ekana kiinnitti huomion tuossa pelissä nuo ihanat kuvitukset. Kantsii testata, jos aikaa löytyy :)

  5. Oh, olen himoinnut tätä peliä siitä lähtien kun näin siitä arvostelun Pelit-lehdessä, otsikolla Robotti Ruttunen ja sähköhella Ella :) Hankkiminen on aina vain jäänyt. En edes tiennyt demon olemassaolosta, kiitos siiitä! Pelasin sen juuri ja kyllä täytyy heti tänään tilata tuo peli, tosin Playsta kun haluan tämän: http://www.play.com/Games/PC/4-/14445046/Machinarium-Collector-Edition/Product.html?searchtype=allproducts&searchsource=0&searchstring=machinarium&urlrefer=search

    Musiikki on ihanan rauhoittavaa ambienttia, maisemat aivan älyttömän kauniita ja robotti vietävän söpö! Se on hassua, miten se liikkuukin eri tavalla kun sen kokoa muuttaa!

    • Awww, robotti ruttunen ja sähköhella ella, vähänkö söpö otsikko! :) Dämn, multa mennyt tuo arvostelu ohi, vaikka pelit-lehteä kyllä aika säännöllisesti tullut luettuakin. Tuli sitten bongattua peli steamin alejen kautta. Tuo collectors edition näyttäisi kyllä aika kuolattavalta!!

  6. Pelasin just demon ja oli kyllä tosi suloinen ja hauska! Harmittelenkin etten voi ostaa ja ladata koko peliä tähän pikkutablettiin, kun olisi kiva pelata flunssassa sohvalla maaten. Toimii nimittäin oikein kivasti kosketuskynää käyttäen ja kuulokkeilla hyvää äänimaailmaa kuunnellen. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s