cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Aivonystyröille harjoitusta

6 kommenttia

Tällä kertaa luvassa yksi pakollinen pelisuositus. Jos et ole ikinä pelannut peliä nimeltä Portal, niin nyt ehdottomasti pelaamaan! Tämä on ihan erilainen peli kuin moni muu! Se on äärettömän koukuttava ja saa taatusti aivonystyrät rutisemaan ja vatsalihakset kipeiksi sarkastisesta mustasta huumorista. Pelille tuli nyt viime vuonna jatko-osa, joka tarjoaa samaa herkkua (kakkua!) kuin edeltäväkin osa. Tosin kakkososassa on puolet enemmän pelattavaa kuin ykkösessä ja mukana on myös mielettömän hauska kaksinpeliosuus.

PORTAL 2 lisätietoja täältä
pelattu: PC. Saatavana myös macille, PlayStation3:lle ja Xbox360:lle.

Pelin idea on yksinkertainen. Hahmolla on käytössään ase, jolla ammutaan seiniin sinisiä ja oransseja reikiä, portaaleja. Toiseen reikään astuessaan hahmo tulee toisesta ulos. Portaaleja voi ampua vain tiettyihin pintoihin ja niiden avulla pelaajan pitää päästä etenemään testikammioista toiseen. Pelatessa tuntui, että aivot nyrjähtivät muutamaankin otteeseen, ennen kuin pelistä ja mekaniikasta alkoi saada tuntua ja pää pysyi mukana kolmiulotteisissa tiloissa ja vaihtuvissa tilanteissa. Kunnon aivojumppaa siis!

Pelien juoni on, että päähahmo on GLaDOS -nimisen tekoälyjärjestelmän armoilla Aperture Science -nimisen tutkimusyhtiön valtavassa keskuksessa. Pelaaja joutuu tekemään testejä toisensa perään GLaDOSin valvonnassa ja samalla yrittäen paeta noista kuolettavista tilanteista ja testikammioista. Ykkösosassa Aperture Sciencen tilat ovat puhtaan valkoiset ja hohtavat, kakkososassa paikka on sattuneista syistä hieman räjähtänyt ja mm. kasvusto on vallannut tiloja. Kumpikin peli on siis visuaaliselta ilmeeltään omalla tavallaan kiinnostava.

Jo itsessään peli on mekaanisesti hurjan hauskaa pelattavaa ja portal-aseen kanssa leikkiminen kivaa puuhaa. Mutta sen lisäksi pelissä on muutakin hupia, nimittäin robottien huumori. Varsinkin tässä kakkososassa, jossa pelaajan avuksi pelin alussa ilmaantuu häseltävä, täysin sekopäinen, vahvalla brittiaksentilla puhuva robotti Wheatley. Niin avustajarobotin idiootit jutut kuin GLaDOSin jatkuvat piikittelevät ja mollaavat kommentit (lievästi ilmaistuna) päähahmolle, naurattivat välillä niin paljon, että ihan vedet nousivat silmiin.

Ykkösosaan verrattuna kakkosessa on enemmän erilaisia apuvälineitä ja mekaanikkoja kammioista selviämiseen. On valosiltoja, levitaatiovalonsädeputkia sekä kolmea erilaista seiniin tarttuvaa geeliä, joiden avulla pystyy mm. pomppaamaan todella korkealle. Vaikeustaso kasvaa pikku hiljaa ja luontevasti pelin edetessä.

Pelissä on myös kaksinpeli, joka on kokonaan oma hauska lukunsa. Pelissä pelataan kahdella eri robotilla, joilla molemmilla on käytössään omat portal-aseensa. Eli portaaleitakin on enemmän, joten ratkaisut ovat monimutkaisempia. Kaksinpelin juonena on se, että robottikaksikko testaa GLaDOSille kammioita, joita yksin ei pysty läpäisemään. Kuten yksinpelissäkin, myös tässä GLaDOS pääsee höpöttämään ivallisia kommentteja. Tosin yleensä vain toiselle pelaajalle ja toinen saa kuulla vuorostaan kehuja. Hauska tapa saada tiimipeliin vähän kitkaa ja vainoharhaisuutta. :D Välillä kyllä tuli vahingossakin telottua pelikaveri lasersäteisiin tai sähköiseen veteen. Mutta muuten kaksinpeli oli ihan todella hauskaa hupia ja yhdessä ratkominen oli entistä kivempaa!

Jos et ole ennen Portaleja pelannut, suosittelen aloittamaan ykkösestä, vaikka se onkin vähän lyhyempi peli kuin kakkonen. Ja koska jos ykköstä testaat, olen vakuuttunut, että haluat pelata kakkososankin. :D Jos taas löytyy pelikaveri, niin kannattaa pelata kakkosen kaksinpeliä!

Translation: Portal 2 is even better than the first game! If you haven’t played either one, you should start from the first one. In Portal 2 there’s also really fun co-op mode. More info here.

Mainokset

6 thoughts on “Aivonystyröille harjoitusta

 1. Kappas! Mää oon jotekin automaattisesti kuvitellu, että tää on räiskintä. Kuulostaa jännältä, täytyy pistää korvan taakse :)

 2. floene: Joo, tosta ehkä saa nopeesti vähän sellaisen kuvan, kun käytetään ”asetta”. Kantsii testata! :)

 3. Molemmat pelasin tämän syksyn aikana läpi, kakkosesta myös kaksinpeliosion avokin kanssa. Aivan loistavia pelejä! Varsinaista aivojumppaa omalaatuisella huumorilla ryyditettynä, tykkään kuin hullu puurosta! Näistäkin peleistä pitäisi kirjoittaa Lonkeropiirakkaan, kun vain ehtisi.

  ps. I’m in space!

  pps. SPAAAAAAAAACE!

  • Hei, mekin pelattiin avokin kanssa kaksinpeliosuus. Ihan hillittömän hauskaa puuhaa! :) Kiitti muuten vinkkauksesta tonne lonkeropiirakkaan, en ollutkaan ennen käynyt tuolla puolella lueskelemassa, joten löytyikin paljon luettavaa! :)

   space.

   :D

 4. tuo portal 2:n pelaaminen co-oppina on tosiaan yksi hauskimmista puuhista, joita voi tehdä housut jalassa. mutta siis… jos näitä pelijuttuja satut kirjoittamaan lisää, niin täällä on ainakin yksi kiinnostunut lukija :) liityn nyt seuraajaksesi ja koitan saada sillä sinut painostettua kirjoittamaan noita juttuja lisääkin :D

  • Oi kiva kuulla! Ehdottomasti on tarkoituksena vielä kirjoitella enemmänkin pelijuttuja. Paljon on tullut itseasiassa pelattua viime aikoina ja otettua screenshottejakin valmiiksi. Pitäisi vain jossakin välissä ehtiä kirjoittelemaankin jutut ylös, mitä mielessä on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s