cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Vinkkejä parempiin korttien valokuviin

10 kommenttia

Yksi iso tekijä askarteluiden esittelyssä blogeissa (tai muuten netissä) on se, miten valmiit työt valokuvataan ja esitellään. Hienokin työ saattaa usein jäädä huonolaatuisen kuvan jalkoihin, mikä on harmillista. Ajattelin siksi jakaa pari vinkkiä erityisesti korttien kuvaamiseen liittyen, koska se on usein aika kinkkistä. Monille nämä ovat varmasti vanhaa tuttua huttua, mutta ehkä jollekin näistä on apua.

Kuvaamisessa hyvällä kameralla on tietenkin etunsa, mutta järkkäri ei ole mikään välttämätön kapine. Pokkarillakin saa aivan hyvälaatuisia kuvia, kunhan valo on riittävä. Luonnonvalossa kuvaaminen on ehdottomasti paras vaihtoehto. Värit ovat silloin aidoimmillaan. Näin syksyllä ja iltojen pimentyessä se on tietenkin haasteellista.

Vasemmalla sisätiloissa otettua kuvaa, oikealla ulkona luonnonvalossa päiväsaikaan. Kirkasvalolamput ja niiden valossa kuvaaminen on myös ilmeisen hyvä vaihtoehto. Itselläni ei ole niistä kokemusta, mutta jos jollakin on, niin heittäkää kokemuksianne kommenttiboksiin! Suorassa auringonpaisteessa ei myöskään kannata kuvata, koska se tekee usein liian jyrkät varjot koristeisiin. Salamaa en mielellään suosittele, koska yleensä se tekee kortista joko liian kirkkaan tai sitten latistaa koko tunnelman. Tosin näköjään täältä omistakin kuvavarastoista löytyy näitä salamaräpsäisyjä. Auts.

On makuasia haluaako kuvata korttinsa taustan kanssa vai rajaako sitten kortista reunat pois kuvankäsittelyohjelmassa, jolloin pelkkä kortti jää kuvaan. Mun tulee tehtyä usein kortteja, joissa koristeet jatkuvat reunojen yli, joten rajaaminen ei toimi. Jos taustamaisemaa näkyy kuvassa, kannattaa miettiä mille sekin näyttää. Yleensä neutraali tausta on hyvä, sellainen joka ei riitele vaikkapa kortin värien kanssa. Itselläkin olisi tosin tässä asiassa petrattavaa, teille on varmaan tullut aika tutuksi meidän parvekkeen pöytä :D No, yleensä tietenkin rajaan taustasta mahdollisimman paljon pois.

Kortin pääkuva kannattaa ottaa mahdollisimman suoraan edestäpäin. Kortin voi kuvata pystyssä tai ylhäältäpäin pöydällä tms. makaamassa. Itse ainakin henkilökohtaisesti pidän kuvista, joista näkee kerralla kortin selkeästi yhdellä vilkaisulla. Toki vähän sivusta otetut kuvat ovat välillä kivaa vaihtelua. Itse tykkään ottaa lisäkuvia myös korttien yksityiskohdista ja mille kortti vaikkapa näyttää takaapäin. Lisäkuvat ovatkin usein kiinnostavia, mutta kannattaa pitää niiden määrä kohtuudessa.

Sitten vielä ekstravaihe: valmiiseen kuvaan voi halutessaan tehdä vielä lopuksi säätöjä tietokoneella. Kuvankäsittelyohjelmien omistaminen ei ole mikään välttämättömyys kuitenkaan, hyvin pärjää ilmankin tai ilmaisilla ohjelmilla. Itse rajaan kuvat, suoristan kortit suoraan ja tallennan nettikokoon koneella. Joskus on tullut kuvattua hieman kieroon tai joidenkin kameroiden objektiivitkin saattavat hieman vääristää kuvaa. Reunat esimerkiksi saattavat näyttää turhan kippuroilta jolloin kortti ei ole enää neliönmallinen vaan vaikkapa alhaalta leveämpi. Silloin saatan suoristaa kuvaa erikoisemmilla työkaluilla. Photoshopissa esimerkiksi warp-työkalu on tähän mainio apuväline (löytyy transform-valikon alta ja kuvan pitää olla silloin omalla layerillaan, ei backgroundina). Apuviivojen avulla korttia saa väänneltyä haluamiinsa suuntiin. Joskus myös saatan lisätä kuvaan vähän kontrastia tai säätää värejä curveseilla. Lopuksi vielä terävöitän kuvan sharpenilla (filter -> sharpen -> unsharp mask).

Sorry, this is only in Finnish! Just giving some tips to photograph your cards better.

Mainokset

10 thoughts on “Vinkkejä parempiin korttien valokuviin

 1. Nämä ohjeet tulee varmasti tarpeeseen monelle aloittelevalle askartelijalle :) Lisävinkkinä sanoisin että jos ei ole kuvankäsittelyohjelmaa eikä sellaista ole varaa tai tarvetta hankkiakaan niin lataamalla kuvia ilmaiseen Photobucket -palveluun voi siellä myös muokata kuviaan melko pitkälle :)

  Itselläni on kuvankäsittelyohjelma mutta monesti silti käytän tuota photobucketia sen helppouden ja nopeuden vuoksi jos kuva ei kovin paljon muokkausta kaipaa ;)

 2. Kiitoksia vinkeistä ja erityisesti warp-työkalusta!

 3. Tää oli hyvä! Mä olen lopettanut joidenkin blogien seuraamisen/en ole edes aloittanut seuraamaan huonolaatusten ja rumien kuvien vuoksi.. Hyvät kuvat merkkaa tosi paljon!

 4. Kiitos vinkeistä! Itse olen käyttänyt Lens Correction vai mikä se nyt on toimintoa PhotoShopissa. Täytyy kokeilla tuota Warpia se on varmaan näppärämpi.

 5. Kiitokset vinkeistä! Itse osaan käyttää noista Photo Shopin toiminnoista vasta ihan perusjuttuja, joten tämä tuli tarpeeseen.

 6. Kiitos vinkeistä. Minua ainakin harmittavat nuo vääntyneet kuvat, mutta en ole osannut tehdä niille mitään.

 7. Hyvä huomio ja vinkki tuo photobucket! Plus nyt kun katsoin tuota tekstiäni jälkeenpäin, niin tuosta saattoi saada sellaisen käsityksen, että kuvankäsittelyohjelma on ehdoton vaatimus kuvaamiseen, eikä se tosiaan sitä ole. :P Kuvankäsittelyvinkit olivat vain ekstraa (niistähän saisi vaikka montakin ihan omaa postaustaan aikaiseksi), joten selvensin tuota viimeisen kappaleen tekstiä hieman. :)

 8. Mulla on ollut tosi huono kuvankäsittelyohjelma ja Photoshoppi on laitettu jo Joulupukinlistaan. Esim juuri kuvakulmien säätö nykyisellä ohjelmalla on vaikeaa. Tai väritasapainon säätö kuntoon. Nyt kuva blogissa on hyvä vain jos se on onnistunut kuvatessa.

  Miten on teistä parasta kuvata 12*12 skräpit? Valokuvissa olen siirtynyt pystyssä seisoviin kortteihin yhä enemmän, tykkään perspektiivistä taustalla ja mulla on nyt siihen hyvä valoisa paikka. Mutta skräpit taitaa kuitenkin olla parempi kuvata vaakatasossa valkoista taustaa kohti.

 9. Hyviä vinkkejä! Itseänikin (ja kihlattuani) ärsyttää myös huonolaatuiset ja pienentämättömät kuvat. Huonolaatu alentaa kädentaitojen tekijän arvoa ja liian suuret kuvat hidastavat nettisivujen latautumista. Olipa vinkeistä minullekin hyötyä! Yhden hankalan kortin (jonka tein Lauran korttihaasteen DT:nä!) kuvan sain ohjeesi mukaisesti suoristettua. Käytin netistä ilmaiseksi ladattavissa olevaan GIMP-ohjelmaa, joka vastaa PhotoShoppia, Muutoin kuvankäsittelyssä olen käyttänyt niin ikään ilmaista Picasaa.

 10. Puuhis: Mä yleensä kuvaan skräppisivut just silleen että pistän sivun pöydälle ja kuvaan ylhäältä alaspäin. Joskus jos valo menee tyhmästi, niin saatan iskeä sivun sinitarralla seinään kiinni ja kuvata siitä :P

  Nafisan: Kiva että vinkeistä oli hyötyä! Muakin harmittaa liian isot kuvat. Tai siis, ymmärrän kyllä että isokokoisia kannattaa olla, ettei mene liian surkeaksi laatu, mutta joskus törmää kyllä ihan överi-isoihin kuviin jotka lataa kaaaauaaaaan.
  Tuota Gimppiä on kehuttu paljon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s