cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Zeldan matkassa pelimaailmoissa

Jätä kommentti

Ne jotka ovat blogiani enemmän lueskelleet, ovat varmaan huomanneet, että pidän pelaamisesta. Konsoleita löytyy kasat ja myös tietokoneella tulee joskus myös pelattua, vaikkakin mun koneparan tehot rajoittavat sitä hommaa. Lähinnä tietokoneella tulee siis tahkottua WoWia, josta nyt on tosin ollut piiitkä tauko. Noh, hyviä pelejä tulee vastaan aina silloin tällöin, joten mietin, että jospa sitä niistäkin tänne kirjoittelisi. Ei sinänsä arvosteluita, mutta paremminkin suosituksia. Suositus sanana nyt muutenkin kuulostaa paremmalle kuin arvostelu!

Pahoittelen, nämä suositukset saattavat tosin osalle olla aika vanhoja, sillä en yleensä juokse uutuuspelien perässä. Ensinnäkin tuppaavat olemaan uunituoreina kovin kalliita ja muutenkin tykkään hommata pelini sen mukaan, jos niitä on vaikkapa paljon suositeltu (suositteluksi lasketaan myös ne kerrat, kun on sanottu että sun on pakko pelata tätä tai kuolet / kadut koko loppuelämäsi ellet testaa). Tai sitten jos tiedän varmasti tykkääväni, niin sitten voi tuhlata uutuuksiinkin. Monia niin sanottuja klassikkopelejäkin mulla on pelaamatta. Olen kyllä niitäkin tässä tasaiseen tahtiin testaillut ja varmaan niistäkin vielä enemmän kirjoittelen jossakin vaiheessa. Jospa näistä suosituksista nyt kuitenkin jollekin olisi jotakin iloa. Noh, mutta itse asiaan.

THE LEGEND OF ZELDA: OCARINA OF TIME 3D
(pelattu: Nintendo 3DS:llä)

Ensimmäisenä voisin aloittaa juurikin sellaisesta klassikkopelien klassikkopelistä. Varmasti jokainen ei-pelaavakin on joskus kuullut The Legend of Zeldasta, tai tuttavallisemmin Zeldasta. Pelejä on sarjaan väännetty vuosia. Osia on monta ja niissä seikkalevat samat hahmot, jotka kuitenkaan eivät ole aina samoja ja osien kronologisesta järjestyksestäkään ei ota Erkkikään selvää. Sekavaako? Paras vaan ottaa peli kerrallaan ja nauttia pelaamisesta.

Tämä kyseinen Ocarina Of Time on uusintaversio vanhasta Nintendo 64:n pelistä. Pelasin tätä peliä nyt ensimmäistä kertaa, joten kaikki oli ihan uutta mulle. Pelissä seikkaillaan Link-nimisellä suippokorvaisella pojalla läpi luolastojen, kaupunkien, vuorien, järvien jne. tehtäviä ratkoen ja erilaisia apuvälineitä käyttäen. On bumerangia, jouskaa, vetoköyttä, lentäviä saappaita sun muuta ja välineitä tupsahtelee peliin lisää matkan varrella. Pääjuttu pelissä on ocarina-soitin, jolla soitellaan erilaisia melodioita eri tarkoituksiin. Soittamalla ratkaistaan tehtäviä ja matkustetaan paikasta toiseen. Melodiat jäivät kyllä päähän jumittamaan pelaamisen jälkeenkin. Ainiin, ja ajassakin tässä matkustetaan. Linkillä pelataan niin nuorena kuin aikuisena ja aikojen välissä pystyy hyppimään edes takaisin, kunhan juonessa etenee tarpeeksi pitkälle.

Ja aah, mikä onkaan hyvän pelin merkki? No, minipelit tietenkin. Tässäkin Zeldassa niitä pääsee pelaamaan, jos juonen pelaaminen alkaa tökkiä. On rata-ammuntaa, kalastusta ja pommin pudotusta. Lisäksi löytyy sivutehtäviä ja maailmalla pystyy juoksentelemaan ja etsimään kaikenlaisia salaisia luolia, joista löytää tavaraa. Lisäksi voi etsiä sydänten palasia, joilla saa lisää elinenergiaa ja ammuskella hämähäkkejä. Omituisesti sitä jäi kyllä jumittamaan noiden tavaroiden metsästykseen, jopa siinä määrin että mukana kulkeva avustava keiju oli koko ajan hokemassa että ”Hei eikös meidän pitänyt se prinsessa pelastaa…?”

Oman lisänsä tähän tuo vielä pelikonsoli. Eli tämä oli eka peli, mitä olen pelannut 3DS:llä. Peliä siis pelataan kahdella ruudulla. Yllä näkyy ruutukuva pelistä ja alimmaisella ruudulla näkyy kartat ja tavarat. Alaruutu on kosketusnäyttö, jolla vaihdellaan käytettäviä tavaroita. Inventaariossa sai kyllä olla jatkuvasti näpyttelemässä käyttöön eri tarvittavaa tavaraa, kun neljä tavaraa mahtui vain kerrallaan pikanäppäimiin. Tosin kuulemma vanhoissa versioissa valikon käyttö oli vielä työläämpää, joten en saisi valittaa siitä. (No se nyt onkin ehkä ainut asia, mistä keksin valitettavaa.) Ylempi ruutuhan on siis kolmiulotteinen. Osassa matseista kolmiulotteisuus on hyödyksi, mutta mulla kävi silmät ja pää pidemmän päälle kipeiksi ruutua tuijottaessa. Tai tuntui että aivot nyrjähtää. Onneksi laitteessa on tuo säätövipu, jolla kolmiulotteisuuden syvyysastetta saa säädeltyä ja pois kokonaan päältäkin. Komealle se kyllä näyttää ja aika uskomatonta, että tuollaista saa aikaan ilman 3D-laseja. Lisäksi vempeleessä on liikkeentunnistin, eli vaikka jousella ampuessa voi laitetta käännellä käsissä ja tähdätä ja sohia (mun tapauksessa useimmiten tuo jälkimmäinen) siten eri suuntiin. Varsinkin nopeissa matseissa tuo on tosi näppärä! Kyllä sitä tatillakin saisi käänneltyä, mutta jotenkin itse koneen kanssa tähtäily on paljon hauskempaa.

Itse peli on äärimmäisen koukuttava. Pelattavaa riittää paaaljon. Huomaa, että peli on tehty ”vanhoina hyvinä aikoina”, koska joidenkin juttujen selvittäminen vaatii aikaa ja aikamoista tuuriakin, kun asioita ei hirveästi selitellä. Esimerkiksi naamioiden myymisessä tietyille tyypeille minua kyllä auttoi herra Google. Itse pomotaistelut olivat kivoja ja monipuolisia ja koko pelimaailma on nätti ja tunnelmallinen. 3DS-versiossa on vielä lisäksi uusi Masterquest-osio, joka aukeaa kun pelaa normaalin pelin läpi. Siinä on vaikeampia versioita linnoista ja pomotaisteluista. Seuraavaksi onkin sitten siirryttävä testaamaan nekin. Ja peliä suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan, jos vaan on mahdollisuus. Sanoisin vaatimattomasti, että yksi parhaista peleistä ikinä.

Kuvat (ekaa lukuunottamatta): IGN.com

Sorry, this text is too long to translate! I played this The Legend of Zelda: Ocarina of Time -game on Nintendo 3DS, it’s really really good! There’s lots to play and I highly recommend it!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s