cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Viittä vaille neljän sääntö

14 kommenttia

Tästä aiheesta mun on pitänyt skräpätä jo ikuisuuden. Nyt kun Inspiroidussa on aiheena kellonaika, muistin viimeinkin tehdä tästä sivun! Muutama kesä sitten kävi monesti omituinen sattuma. Nimittäin aina kun kello näytti viittä vaille neljä iltapäivällä, alkoi satamaan vettä. Ihan sama, vaikka koko päivänä ei olisi satanut, niin sade alkoi aina viittä vaille neljä. Tai jos sateessa oli tauko, niin se kyllä muisti jatkua viimeistään neljältä.

Aloin kiinnittää asiaan huomiota, koska kello neljä mun piti aina lähteä töistä pyöräilemään kotiin. Ja siis sateessa. Yleensä aina vilkuilin kelloa kun se alkoi lähestymään neljää ja katselin, että jes,vielä on hyvä sää, ei tarvitse sadekamppeita. Mutta hetkeä myöhemmin sade sitten usein alkoi. Joskus jopa juuri kun astui ovesta ulos. Siitä tuli jopa lähes yleinen vitsi ja jos taivas näytti uhkaavan synkältä niihin kellonaikoihin, niin mun ”älä pliis ihan vielä sada” -maanittelut taivaalle eivät kyllä auttaneet. Omituinen kyllä koko juttu. Mutta onneksi se sadealue oli yleensä vain paikallinen, eli yleensä loppukilometrit kotimatkalla olivat jo kuivaa aluetta. :)

Valokuva ei siis suoraan liity aiheeseen, mutta siinä nyt näkyy kello. Työpaikan kellosta kun ei nyt ollut mulla kuvaa, niin aattelin että tuo saa kelvata. Plus onhan tuo nyt puolet nätimpi. Pilvet ovat maalattuja pahvikuvioita.

Muutamiin taustapaperin pisaroihin liimailin päälle reunukset langasta. Tarinointilapun skannasin ja pidensin sitä kuvankäsittelyohjelmassa. Samalla kirjoittelin siihen tekstit suoraan ja tulostin koko liuskan sellaisenaan.

Mainokset

14 thoughts on “Viittä vaille neljän sääntö

 1. Tiijätkö, mie vähän luulen et tää ei oo kellonaika riippuvainen asia vaan täysin maailmanlaajuinen ”lähden töistä kotiin”-ilmiö. Meiän äidillä nimittäin on ihan sama, vaikka kuinka kaunis ilma ois ni heti kun sen pitää lähtee töistä alkaa sataa. Se on niin saletti. Oon ihan varma, et jokaisella työssäkäyvällä on pieni, henkilökohtainen sadepiru pään päällä joka alkaa heräillä unistaan siinä vaiheessa kun aistii, et omistaja on lähdössä töistä. Ja sit se pahanilkisesti kikattaen, käsiään yhteen hieroen manaa sen sateen sillä sekunnilla kun pahaa-aavistamaton, kentien hieman toiveikas työssäkäyvä, avaa työpaikan oven. Ihan varmasti!

 2. Hassu aihe, en voinut sanoa että hauska, koska ei kuulosta kovin kivalta…
  Ihanat värit sun työssä ja upeat pilvet, ne on mun uusin ihastuksen kohde. Täydellisesti sopivat yhteen myös kaunis valokuva ja sen kehys.

 3. Tää on aivan mahtava!!!

 4. Mä kans tykkään kovin! Ja mulla on itellä saman tyyppinen kellonaika-aihe mielessä, voi kun ehtisin sen tällä viikolla skräpätä… Sun DD oli muuten tosi naminen! <3

 5. Voih, kuinka kaunis sivu ja loistava otsikointi ja tarina.

 6. Värit tässä on kyllä tosi kivat, sopii kuvaan ja taustaa ja sinisen sävykin juuri oikea. Minulla on oudosti ajoittuneista sateista päinvastaisia kokemuksia, joskaan mistään kovin pitkäkestoisesta ilmiöstä ei ollut kyse. Taisi olla nyt alkukesästä kun parina päivänä satoi aina kun oli sisällä. Heti kun oli päässyt töihin, alkoi sataa, lounaaksi loppui ja alkoi sen jälkeen uudestaan ja loppui taas juuri kun piti lähteä kotiin. Parempi tietenkin niin päin. :)

 7. Toivotaan, että tänä kesänä ei käy samoin!

  Kaunis sivu! Pilvet on ihan ylivedot ja kirjaimet on herkut!

 8. Mirva: Voi eii, tuo kuulostaa kyllä sellaiselle teorialle, että se on varmaan totta :D Onneksi sadepirua ei oo nyt hetkeen näkynyt… tai siis ainakaan tuossa samassa mittakaavassa. Tosin ei varmaan ois nyt pitänyt mennä sanomaan tota ääneen…

  taru76: Kiitos. :) Joo, pilvet ovat mustakin ihan huippukivoja :)

  Nelppa: Kiitos!

  maikko: Jee, kivaa :)

  Pia K: Kiitos, ja kiitos DD:ni puolesta myös :P Toivottavasti ehdit tekemään oman sivusi, kiinnostus heräsi! :)

  Jeppula: Tänks!

  Squatty: Kiitos :) No sulle on sitten sateen jumalat olleet suosiollisia! Hassusti päin menee nää :D

  Marika: Joo toivotaan! Ainakin viime kesänä tuli säästyttyä aika hyvin jo… Kiitos :)

 9. Hieno sivu! Tosi ihanat nuo lankapisarat <3

 10. Tää on niin mykistyttävän upea sivu! Toi pisara-paperi on yksi mun lemppareista, jota en oo tietenkään (?) vielä osannut käyttää, mutta vähänkö se pääsee sun sivussa oikeuksiinsa!

 11. Kiala: Kiitos! Nyt kun aloin miettiä, musta tuntuu, että oon skräpistänyt nuo lankapisarat (tai jotkut vastaavat) jostain, mutta ei tuu kyllä mieleen mistä! Äääk.

  Veeruliiru: Kiitos! Siis toi pisara-paperi oli kyllä tähän aiheeseen kuin tehty, eikö! Meinasin käyttää ton aiemmin jo muuhun juttuun, mutta onneksi en ehtinyt! :)

 12. Taisin muuten kirota itseni tuolla aiemmalla kommentilla. Nyt on useampana päivänä satanut joko lounaalle tai kotiin mennessä…

 13. Squatty: Eikä! Niin tyypillistä että käy just niin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s