cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Synkkä talvi

11 kommenttia

Ihanaa kun alkaa olla jo aika valoisaa. Piristää huomattavasti jo se pienikin pala mahdollista auringonpaistetta tai ainakin jonkinlaista kirkkautta, josta ehtii nauttia töistä kotiin kävellessä! Ja eron todellakin huomaa, kun katsoo esimerkiksi näitä ennen vuodenvaihetta otettuja kuvia. Nämä on otettu siinä neljän maissa iltapäivästä. Huurteiset puut näyttävät kyllä kuvissa upeilta. Samoin synkkyys ja lumituiskut. Mutta eri asia onkin sitten jaksaa sellaisen parissa monta viikkoa putkeen. Ja muut askartelijat varmaan voivat samaistua siihen tuskaan, kun tälläisissä valo-olosuhteissa yrittää saada otettua askarteluista järkeviä valokuvia.

Jonkinverran on tullut kyselyitä miten sävytän valokuvani. Yleensä, jos säädän ison kasan kuvia, saatan tehdä juuri niihin tiettyihin kuviin sopivan oman actioninsa, jossa säädän värejä mm. curveseilla. Näissä yllä olevissa kuvissa käytin osittain näitä The Pioneer Womanista ladattuja ilmaisia actioneja. Eli vaativat siis photoshopin. Kannattaa testata ja kokeilla. (mut varoitan, siihen jää koukkuun!) Itse yleensä käytän actioneita ristiin rastiin ja eri layereille ja himmennän sitten vaikkapa tasojen läpinäkyvyyttä, jos tulos meinaa olla liian radikaali. Osa noista tekee sävyjen lisäksi muutakin kivaa kuvaan, kuten vaikkapa tuollaista kivaa rakeisuutta tai vintage-rösöä. Mut kyselkää, jos kiinnostaa tietää tarkemmin noista actioneista tai kuvien sävyttämisestä ylipäätänsä, voin yrittää neuvoa parhaani mukaan.

Mainokset

11 thoughts on “Synkkä talvi

 1. Melkein joutuu tykkäämään talvesta kun näitä katselee! :)

  Mulla onkin tulossa action-aiheinen postaus. Toisaalta se voi olla kyllä hurjan vaarallista, ainakin ajankäytön kannalta koska niihin jää kyllä totaalisesti koukkuun.

 2. Action-aiheinen postaus olisi kiva :) Vaikka teiltä molemmilta! Monista on myös Photoshop elements -versio

 3. Eikö Actionit käy automaattisesti Elementsiin?

 4. Synkkää, mutta niin kaunista…

 5. Ihania kuvia! Just olinkin kysymymässä että miten nämä on saatu aikaan. :) Eli action postaus kiinnostais täälläkin!

 6. Aivan ihania kuvia :)

 7. Julkaisinkin kirjoituksen jo nyt, kun selkeästi Actionit kiinnostavat. Ohjeita löytyy mm. täältä: http://ellae.net/blog/2812469/

  Anski, olisi hienoa jos jakaisit omia suosikkiasetuksiasi ja kertoisit millä säädöillä olet joitakin actioneita tehnyt! Kuvat ovat niin upeita, että monia varmasti kiinnostaisi vaiheet joiden kautta olet nämä actionit tehnyt! :)

 8. upeita. vau. sanaton.

 9. Kiitokset! Mulla ainakin on kaikki actionit mitä oon testannut, toimineet elementsissä suoraan, en kyllä tiedä sit varmaksi!
  Mutta joo, jossakin vaiheessa voin yrittää suosikkiactioneja ja säätöjä listata! Kiva Ellis kun teit ohjeet, nuo on tosi hyvät ja selkeät! Ja varmasti hyödylliset monelle! <3

 10. Vautsi, mitä kuvia! :) Toi kuva missä katulamppu paistaa puun oksien läpi on näistä mun lemppari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s