cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Viime vuoden suosikit

6 kommenttia

Veeruliiru haastoi katselemaan läpi vuoden 2010 aikana valmistuneita omia skräppisivuja ja valitsemaan niistä omat suosikit! Mielenkiintoinen haaste, joten pakkohan tähän oli lähteä mukaan. Oon tänä vuonna ahkeroinut yhteensä 68 perinteistä sivua, plus 12 digisivua, 6 pikkukirjasta ja lisäksi kasan kortteja. Eli aika paljon enemmän kuin edeltävänä vuonna. Olen oikein tyytyväinen saldooni. Minikirjasia olisin tahtonut saada enemmänkin valmiiksi. Mutta pari tuolla odotteleekin vielä keskeneräisenä.

Suosikkien valinta olikin vaikeampaa kuin ensin luulinkaan, koska sai valita vain 12 parasta. Vaikka mulla onkin tuolla Flickrin puolella kaikki vuoden työt yhdessä kansiossa, oli silti älyttömän vaikeaa tehdä valintoja, koska mulla tuntuu omat suosikit vaihtuvan aika ajoin. Mutta tälläisiin valintoihin (satunnaisessa järjestyksessä) päädyin tänään:
Laitoin kuvista linkit alkuperäisiin kirjoituksiin, joista näkee halutessaan isommat versiot kuvista.

Ja niin, analyysia näistä… Vaikka oon enimmäkseen tehnyt letter-kokoisia sivuja tänä vuonna, yllättäen listaan mahtui mukaan parit 12×12 tuuman sivutkin. Eli ehkä niitäkin voisi siis tänä vuonna tehdä taas enemmänkin? Näissä valitsemissani sivuissa on kyllä tosi paljon samoja juttuja, melkein kaikissa on maaliroiskeet, sivujen asettelut ovat monessa lähes samanlaiset (myös muissa töissä jotka jäivät listan ulkopuolelle, oli tosi monesti käytetty samaa asettelua vain ihan pienin muutoksin), monissa on nappeja, ompeleita ja pitsiä. Sentään väreissä on vähän eroja. Mutta maanläheisissä sävyissä silti liikutaan pääasiassa.

Värien käyttö on mulle muutenkin sivuja tehdessä tosi tärkeä juttu, tykkään tosi paljon kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Verrattuna esimerkiksi tarinointiin, joka taas on jäänyt mun sivuissa usein vähän vähemmän tärkeäksi tekijäksi. Yleensä tekstiä on vähän, mutta olen kyllä yrittänyt tähänkin juttuun kiinnittää enemmän huomiota.

Käytän tosi usein sivuissa pikkuruisia valokuvia, olen jotenkin tosi ihastunut sellaiseen tyyliin. Kuva-aiheina on usein oma pärstä, paitsi jos skräppään jostain reissusta tai erikoisemmasta tapahtumasta. Viime vuonna kuvasin myös tosi tosi paljon luontokuvia, mutta omituista kyllä, nyt vasta hoksasin, etten ole skräpännyt niistä paljoa ollenkaan! Pitää korjata asia. Varsinkin, kun tekisi mieli skräpätä enemmänkin abstrakteista asioista, kuten ajatuksista ja tunteista ja niihinhän luontokuvat kävisivät hyvinkin kuvitukseksi.

On kyllä aika yllättävän hankalaa analysoida tarkemmin näitä omia sivuja. Huomaatteko te jotain muita yhtenäisyyksiä näissä, tai osuivatko suosikkivalinnat teillä samoihin?


Ja nyt kun vauhtiin päästiin, niin kaivelinpa vielä huvikseni omat kuusi suosikkia korteistakin! Värit, runsaat yksityiskohtaiset krääsäröykkiöt ja linnut ja kukat ovat näköjään nyt pop! Ja ehdottomasti aina avattavat kortit, pelkät läpyskät tuntuvat ihan keskeneräisiltä.

Ja eikun innolla askartelemaan uuden vuoden ekat sivut ja kortit! Tästä on hyvä jatkaa. :)

Mainokset

6 thoughts on “Viime vuoden suosikit

 1. Upea kuusikko noissa korteissa ja leiskoissa on ihania yksityiskohtia. Herkkuja!

 2. WAU! Molemmat kokoelmat on ihan huippuja! Tykkään kauhiasti sun tyylistäs! Kaikki leiskat on ihan omannäköisiänsä vaikka paljon samoja juttuja niistä löysitkin ;) Ja nuo kortit on niiin kauniita ja raikkaita.
  Mahtavaa vuotta 2011!

 3. Hauska katsoa näitä yhdessä, ne on vaan niin sun näköisiä. Ehkä se on sitten juuri niitä tekijöitä mitä itse luettelit.
  Aikoinaan inspiroiduin tuosta ruokaleiskasta niin että teetin 250 ruokaan liittyvää matkavalokuvaa, joita en vieläkään ole saanut työstettyä.. Ajattelen sua aina kun avaan sen kaapin ovet jossa ne mua piinaa..

 4. Sivut olivat kaikki sinun näköisiä, värikkäitä, kauniita yksityiskohtia, mutta ei liian täyttä. Sinulla on fresh ote töissäsi:) Ihania, maaliroiskeet ihania, itse en jotenkin uskalla käyttää, vaikka niistä pidän kovasti.
  Kortit myös kivoja!

 5. herkullinen kooste! sun maaliroiskeet on niin upeita, pakko vaan yrittää uskaltaa kokeilla itsekin. pikkukuvat on myös oikein ihania!

 6. Kiitos kommenteista :)

  Ranu: voi ei, tuohan kuulostaa pahalle jos ihan piinaavat! :D mullakin on ihan sikana käyttämättömiä ruokavalokuvia. mietin, että jos tekisi niistä vaikka jonkun kirjasen.. tosin tiedä sitten uskaltaako niitä julkisesti näyttää kun kaikki ei ole ihan terveellisimmästä päästä..hehe :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s