cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Seikkailuja Tallinnassa osa 3

3 kommenttia

Warning, paaaaaaljon valokuvia luvassa. Tässä siis lisää kuvia Tallinnan reissulta ja lupaan että nää on nyt viimeiset! Paitsi jos jotakin hullua kiinnostaa, niin Flickr’istä löytyy vielä lissää. Ensin vähän vanhan kaupungin ränsistynyttä, mutta kaunista tunnelmaa:

Tykkään tästä ylemmästä kuvasta. Näyttää jotenkin tosi erikoiselta nuo korkeuserot, tasot, tekstuurit ja erilaisten rakennusten sekamelska. Tähän vois kuvitella hyvin jonkun leffakohtauksen, jossa joku vetää parkour-tyylillä tuolta ylhäältä alas kattoja ja aitoja pitkin. :)

Vanhassa kaupungissa joskus kello viiden ja seitsemän välillä oli taivas hurjan sininen ja valokuvista tulikin aika uskomattoman näköisiä. Ulkona oli krääsä- ja maustekojuja, joista tuli ihana jouluinen tuoksu nenään, kun käveli ohi!

Ylemmissä pikkukuvissa Olde Hansa ulkoapäin, krääsäkaupasta kivoja keraamisia pikkutaloja ja oikealla yhden älyttömän suloisen, pienen nukkekaupan ikkuna.

Tässä vielä lisää kuvia Olde Hansasta. Jos ette ole käyneet tuolla, niin kannattaa käydä, se on semmoinen missä itse tulee aina piipahdettua kun on Tallinnassa. Se on iso keskiaikainen ravintola, jonka yhteydessä on kauppa, jossa myydään kaikkea itsetehtyä, kuten lasia, astioita, mausteita, pussukoita ynnä muita käsitöitä. Se on vielä kätevällä keskeisellä paikalla Raatihuoneentorin läheisyydessä. Ravintolassa on ihana keskiaikainen tunnelma ja tarjoilijat ja myyjät ovat pukeutuneet ja esiintyvät teeman mukaisesti. Itselle tarttui tällä kertaa mukaan vain mausteita.

Vilskettä raatihuoneentorilla. Aina ennen on tullut käytyä Tallinnassa vain kesäaikaan, jolloin tori on ihan täynnä terasseja. Nyt paikka näytti tuplasti isommalta tyhjillään, kun vielä ei ollut joulusesongit alkaneet joulumarkkinoineen, kuusineen ynnä muineen. Mitä olen kuvia nähnyt, niin aika upea näky on tuo paikka silloin.

Raatihuoneentorilla sijaitsee Euroopan vanhin apteekki Raadinapteekki, joka on toiminut lähes 600 vuotta samassa paikassa. Eksyttiin paikkaan ihan sattumalta. Apteekin etusosassa oli myynnissä normaalia tavaraa ja takana oli pieni museo, jossa oli purkeissa näytillä kaikenmaailman vanhoja rohtoja, jopa kuivuneita sammakkoja ja muita ällötyksiä. Me päädyttiin ostamaan sitten ihan vain teetä.

Vasemmalla Raatihuone ja oikealla niinsanottu kukkakatu, joka sijaitsee ihan Viru-hotellin lähettyvillä. Koko katu oli täynnä ihania kukkakauppoja!

Käväistiin hotellilla ja sitten suunnattiin vanhaan kaupunkiin illan viettoon. Löydettiin tosi kiva jazzbaari Chicago 1933, jossa oli todella tyylikäs ja tunnelmallinen 30-luvun sisustus. (täältä voi kurkkia parempia kuvia) Siitä innostuneena sitten tilattiin vähän kuohuviiniä ja naposteltavaa kuten bruschetta-leipiä, juustolautasia sun muita. Melkoisen hienostunutta! ;D Käväistiin sitten muutamassa muussakin paikassa illan mittaan, mutta toi oli ehdottomasti paras.
Kiitokset kahdesta ylemmästä ruokakuvasta Jennille & Topille!

Sunnuntaina kierreltiin enimmäkseen ostoskeskuksissa, mutta poikettiin matkan varrella myös Viru Turgilla ostamassa vähän käsitöitä ja muuta krääsää. Tää maatuskojen ihana värimeri oli mun mieleen. Nyt harmittaa, etten ostanut yhtäkään!

Ostoskeskusshoppailujen jälkeen mentiin paikalliseen Amarilloon syömään, koska pitihän se mahat saada kunnolla täyteen ennen kotimatkaa.

Satamaan suunnatessa taivas oli taas aika upeannäköinen!
Mutta semmoinen reissu se, ja hei, kiitos mitä parhaimmalle matkaseuralle!! :)

3 thoughts on “Seikkailuja Tallinnassa osa 3

  1. Mä niiin rakastan näitä sun kuvia. Ne on niin kauniita.

  2. Laitoin pienen tunnustuksen sulle mun blogiin. :)

  3. Nelsson: kiitos :)
    Elfrien: Iso kiitos tunnustuksesta! Tällä kertaa en taida laittaa tunnustusta eteenpäin, mutta kiitos sulle, piristi mun päivää :)

Jätä kommentti