cute & cool creations

anskin askarteluja ja elämää

Seikkailuja Tallinnassa osa 2

2 kommenttia

Toissaviikkoiselta Tallinnan matkalta vähän lisää kuvia ja höpinää luvassa. Laskeskelin tuossa että tuo reissu taisi olla ainakin kuudes kerta mulla Tallinnassa. Ehkä useampikin sillä ei voi muistaa millä kerroilla on tullut ihan maissa asti käytyä? Silti tuli nähtyä paljon kaikkea uutta ja reissun jälkeen kun on tullut googletettua juttuja vähän tarkemmin, niin käynyt kyllä ilmi, että vielä olisi vaikka mitä kiinnostavaa nähtävää lisääkin! Varsinkin kamera kädessä viihtyvälle ihmiselle jotkut hyvinkin omituiset paikat olisivat kuitenkin mielenkiintoisia kuvausmielessä.

Meitä oli reissussa tämmöinen kahdeksan hengen omituinen Buffy-fanien joukko ympäri Suomen. Tässä ollaan juuri astuttu ulos terminaalista Viron kamaralle. Vatsat täynnä laivalla mutusteltua aamiaista suunnattiin hotellille joka oli satamassa. Tosin just siinä toisessa satamassa, jonne meidän laiva saapui. Kävelyä tuli siis heti aamusta. Ja kyllähän tuossa viikonlopun aikana taisi kilometrejä kertyä aika lailla vielä lisääkin!

Käytiin tosiaan pyörimässä Linnahallin raunioilla ja bongasin sieltä maisemasta yhden mielenkiintoisen näköisen rakennuksen, joka on tuossa ylläolevassa kuvassa. Reissun jälkeen rupesin vähän tarkemmin tutkimaan asiaa ja kyseessä onkin entinen merilinnoitus ja vankila, Patarei. Vuonna 1840 valmistunut linnoitus on toiminut kasarmina ja 1920 vuodesta lähtien vankilana, joka suljettiin vuonna 2002. Rakennus on aikalailla samassa tilassa kuin vankila-aikoinaan. Nyt paikka toimii kulttuuritapahtumien paikkana ja museona. Ainakin jotakin reivejä näkyy tuolla järjestettävän. Kesäaikaan tuonne pääsee sisälle turistikierrokselle. Katselin kuvia ja vankila näytti kyllä aika hurjalle. Tuonne siis seuraavalle kerralla tutustumaan!

Tallinnan vanha kaupunki on kyllä sellainen, että siellä on aina käytävä. Tässä kuvia Paksun Margareetan tornilta, joka on siis tuo rakennuksen isoin, pyöreä osa. Opaskirja kertoo, että tornin halkaisija on 25 metriä! Sisältä löytyy Viron merimuseo, jossa me ei tosin käyty.
Ylläolevan kuvan nappasin Kallen kuva-arkistoista, eli kiitokset sinne suunnalle!

Ihan vain kierreltiin vanhassa kaupungissa aika lailla. Vähän vettä välillä tihkutteli. Tämän kadun varrella bongattiin hauska kauppa, semmoinen aura- ja kivikeskus. Siellä oli myynnissä kaikenlaisia kiviä, talismaaneja ja muuta mystistä härpäkettä. Liikkeessä olisi voinut myös otattaa itsestään aura-valokuvan. Se otetaan erikoiskameralla, jolloin kuvassa näkyy eri värein ihmisen auran värit. Myyjä selitti, että mitä enemmän värejä kuvassa näkyy, sitä useampi chakra on auki. Aika mielenkiintoista. Jätettiin nyt kuitenkin tällä kertaa ne kuvat väliin :D

Yhden meidän matkalaisen veli asuu Tallinnassa, joten saatiin siitä opas meidän seuraksemme vähäksi aikaa. Hänen johdollaan suunnattiin sitten Katariinankäytävälle, joka on jo itsessään nähtävyys. Kadun varrella on kaikenlaisia käsityöliikkeitä. Tuonne mentiin myös syömään Controvento-nimiseen ravintolaan. Ruoka oli hyvää!

2 thoughts on “Seikkailuja Tallinnassa osa 2

  1. Viimeinen valokuva voisi melkein olla Harry Potterista :D Myös Viron pienemmissä kaupungeissa on paljon kuvattavaa ja bussit ovat halpoja ja nopeita eli parin päivän reissulla ehtii hyvin

  2. Joo! Kerran luokkaretkellä tuli käytyä Tallinnan ulkopuolellakin, mm. Tartossa yövyttiin. Suunniteltiin tossa jo vähäsen, että jos seuraavaksi suuntaisikin vaikka Ahvenanmaalle, kun siellä ei oo tullut ollenkaan käytyä. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s